×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί φάκελοςPath: /home/www/slumdg16/alithianews.gr/www/cache/widgetkit

To παγκάρι της Ιεράς Μονής Πελεκητή έκλεψαν διαρρήκτες

Έκλεψαν διαρρήκτες σπάζοντας την κεντρική είσοδο της Ιεράς Μονής. Είχαν στόχο μόνο τα χρήματα και δεν πείραξαν εικόνες και άλλα κειμήλια.

Το παγκάρι με τα χρήματα της Ιεράς μονής Πελεκητής στην Καρύτσα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα έκλεψαν τις προηγούμενες ημέρες διαρρήκτες, σπάζοντας την κεντρικής είσοδο του Μοναστηριού.

Οι διαρρήκτες πέρα από το παγκάρι που πήραν μαζί τους έκαναν άνω κάτω και όλο το υπόλοιπο μοναστήρι στοχεύοντας αποκλειστικά στην εύρεση χρημάτων.

Οι αρχές (αστυνομία, πυροσβεστικής κλπ.) που ανέβηκαν στην μονή με τον ηγούμενο πατέρα Αμφιλόχιο διαπίστωσαν ότι από το μοναστήρι δεν έλειπαν εικόνες ή άλλα ιερά κειμήλια.

Η μέρα της κλοπής εικάζεται ότι μπορεί να είναι από την Δευτέρα έως την Τετάρτη που μας πέρασε μιας και το Μοναστήρι είναι ανοιχτό μόνο το Σαββατοκύριακο για τους πιστούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μοναστήρι πέφτει θύμα διάρρηξης. Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικά χρόνια εκλάπη η εικόνα της Παναγίας Πελεκητής, η οποία δεν έχει ακόμη βρεθεί και μάλιστα σε μια περίοδο που είχαν σημειωθεί πολλές κλοπές σε μοναστήρια της Αργιθέας και των Αγράφων.

 Τίθεται σοβαρό θέμα φύλαξης των μοναστηριών και ειδικά όταν δεν  διαμένουν εκεί μόνιμα μοναχοί. Ειδικότερα στην Πελεκητή μετά την προηγούμενη διάρρηξη οι κάτοικοι της περιοχής φρόντιζαν να υπάρχει καθημερινά άνθρωπος στο μοναστήρι, αυτό στην πορεία άλλαξε και τελευταία το μοναστήρι ανοίγει μόνο σαββατοκύριακο. Αυτό ίσως να ήταν και το γεγονός ότι διευκόλυνε το έργο των διαρρηκτών μιας και η Πελεκητή βρίσκεται απομονωμένη αρκετά χιλιόμετρα από το κοντινό χωριό που είναι η Καρύτσα, ενώ αν κάποιος θελήσει να προκαλέσει ζημιά στη Μονή έχει πρόσβαση σε αυτήν και από τον δρόμο που οδηγεί προς το Χιονοδρομικό του Καραμανώλη και την περιοχή της Αργιθέας προς τα Πετρίλια.