Παραβατικότητα και εγκληματικότητα στους Τσιγγάνικους οικισμούς του νομού Καρδίτσας

Ανομία, παραβατικότητα και εγκληματικότητα επικρατεί στους Τσιγγάνικους οικισμούς των Σοφάδων, καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής...

Ανομία, παραβατικότητα και εγκληματικότητα επικρατεί στους Τσιγγάνικους οικισμούς των Σοφάδων, καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής...

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές φορές να καλείται η αστυνομία να λάβει μέτρα και να συνετίσει ή και να συλλάβει τους παρανομούντες.

Τελευταία παράδειγμα, το περιστατικό το απόγευμα της Τρίτης όπου περιπολικό πήγε στην περιοχή για να βάλει τάξη μιας και μεθυσμένος τσιγγάνος περίπου 25 ετών, πυροβολούσε με καραμπίνα, έβαζε την μουσική στην διαπασών όλο το μεσημέρι και απειλούσε όποιον του ζητούσε το λόγο.

Η αστυνομία κλήθηκε, αλλά ο δράστης πρόλαβε και ξεφορτώθηκε το όπλο πριν τον δουν οι αστυνομικοί με αυτό.

Έτσι, ζητήθηκε από τους καταγγέλλοντες να κάνουν μήνυση για να τον συλλάβουν.
Η μήνυση όμως απαιτεί χρόνο και χρήμα και έτσι οι παράνομοι και οι νταήδες ξεφεύγουν.

Οι κάτοικοι ζητούν να υπάρχει μόνιμη αστυνομική δύναμη στην περιοχή, μιας και μόνο έτσι θα μπει τάξη.

Επίσης, ζητούν να γίνονται συχνοί αστυνομικοί έλεγχοι στα σπίτια μιας και εκεί κάποιοι κρύβουν όπλα, ναρκωτικά, ακόμη και άτομα που αναζητούνται από την αστυνομία.

Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και οφείλει τόσο η αστυνομία, όσο και ο εισαγγελέας να τις λάβουν σοβαρά υπ' όψιν. Να προχωρήσουν άμεσα σε ελέγχους για να καθαρίσουν οι οικισμοί από τους παράνομους που τυχών θα έχουν παρεισφρήσει στους οικισμούς.

Φυσικά, δεν μιλάμε μόνο για τους οικισμούς των Σοφάδων, αλλά και της καρδίτσας στην Μαύρικα που επίσης αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.