Όλη η Αλήθεια για το κρούσμα Κορωνοϊού στην Κυψέλη

Ιδού λοιπόν ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα, η παράθεσή των οποίων θα καταδείξει τις υπερβολές που γράφτηκαν και ειπώθηκαν τις επίμαχες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα η κοινωνία του νομού μας και ειδικότερα οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Κυψέλης του Δήμου Σοφάδων, ασχολήθηκε με το δεύτερο κρούσμα Κορωνοϊού που ανιχνεύτηκε στο νομό μας, μετά από αυτό του Καμερουνέζου.

Τα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, έδειξαν κόσμος δεν είναι ακόμη έτοιμος να δεχθεί ότι ένας συμπολίτης μας μπορεί να προσβληθεί από Κορωνοϊό και η ανησυχία χτύπησε κόκκινο.

Αυτό σε έναν βαθμό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, αλλά το κακό είναι ότι συνοδεύτηκε από υπερβολές που σίγουρα ήταν εις βάρος του 24χρονου παιδιού που είχε την ατυχία να προσβληθεί από την νόσο της εποχής μας.

Μετά την ανίχνευση και των συγγενών που έδειξε ότι ήταν όλοι αρνητικοί, τα πράγματα ηρέμησαν.

Έτσι, νομίζομε ότι ήρθε η ώρα να πούμε τι πραγματικά συνέβη με τον 24χρονο.

 

Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ

 

Ιδού λοιπόν ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα, η παράθεσή των οποίων θα καταδείξει τις υπερβολές που γράφτηκαν και ειπώθηκαν τις επίμαχες ημέρες.

 

1ον Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός βρέθηκε με φιλική παρέα σε κατάστημα εστίασης στην Θεσσαλονίκη. Σε λίγες μέρες μια κοπέλα που ήταν στην παρέα, ειδοποίησε τον νεαρό ότι είναι θετική στον covid 19 και ειδοποίησε όλους όσους βρίσκονταν στην παρέα για να έχουν το νου τους.

Ο νεαρός, είχε τότε δύο επιλογές.

α) να καθίσει στο σπίτι του και να μην πει τίποτα δημόσια μέχρι να περάσουν οι μέρες και αν δεν έβλεπε κάτι ύποπτο να περάσει το θέμα αθόρυβα.

β) να κάνει αυτό που τελικά έκαναν. Να πάει στο νοσοκομείο, να πει όλα όσα συνέβησαν και να υποβληθεί στο τεστ.

Έτσι λοιπόν έκανε και βρέθηκε ότι ήταν θετικός.

Η άποψή μας είναι ότι επιλέγοντας την δεύτερη λύση, έδειξε κοινωνική ευαισθησία και προστάτευσε τους συμπολίτες του.

 

2ον καμία επαφή δεν υπήρξε με κρούσμα στην Γιάννουλη Λάρισας. Οποιαδήποτε επαφή που μπορεί να είχε στο παρελθών με άτομο που διαμένει στην Γιάννουλη, έπαψε να υπάρχει εδώ και πέντε μήνες. Έτσι, υπήρξε παραπληροφόρηση που έβλαψε τον νεαρό, κάτι που όμως είναι εντελώς ανυπόστατο.

 

3ον Ειπώθηκε ότι ο νεαρός είχε επαφές με ανθρώπους του χωριού, ενώ γνώριζε ότι ήταν θετικός στον covid 19.

Αυτό δεν ευσταθεί, μιας και από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε ότι υπήρξε άτομο θετικό στην παρέα που βρέθηκε και ο ίδιος, σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά του για να μην διαδώσει τον ιό, αν ήταν θετικός και ο ίδιος.

Φυσικά, όλα αυτά δεν ήταν σε γνώση του κόσμου με αποτέλεσμα ο καθένας να λέει ότι θέλει και τελικά η τρίχα να γίνει τριχιά.

Η ουσία είναι ότι η τοπική κοινωνία της Κυψέλης, φαίνεται ότι πέρασε αλώβητη αυτή την κρίση και αυτό οφείλεται κύρια στο γεγονός ότι ο νεαρός έδειξε κοινωνική ευαισθησία σε αντίθεση με όσα ακούμε καθημερινά με ανθρώπους που είναι θετικοί και σπάνε την καραντίνα, κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους κ.λ.π.

Έτσι, το συμβάν αυτό αντί να πλήξει ηθικά τον νεαρό στα μάτια της τοπικής κοινωνίας, αντιθέτως θα πρέπει να τον εξυψώσει μιας και η στάση του ήταν πέρα για πέρα υπεύθυνη.

Ανά πάσα στιγμή ο καθένας μας θα μπορούσε να προσβληθεί από οποιαδήποτε ασθένεια. Το θέμα είναι πως θα διαχειριστεί το θέμα και αν θα βγαλει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους πολίτες.

Το ζήτημα λοιπόν είναι να μάθουμε πως να διαχειριζόμαστε παρόμοιες καταστάσεις που θα πρέπει να είναι με τρόπο που δεν θα κάνει τους φορείς να αισθάνονται ως κατώτεροι πολίτες ή σαν εγκληματίες που θέτουν την κοινωνία σε κίνδυνο.

Νομίζουμε ότι πλέον η κοινωνία της Κυψέλης, οφείλει να αναθεωρήσει την άποψή της για τα πόσα συνέβησαν και να κατανοήσουν τα πραγματικά γεγονότα.

Επίσης, το κυριότερο είναι να αποκατασταθεί στα μάτια της κοινωνίας το κύρος ενός νέου ανθρώπου που είχε την ατυχία να γίνει φορέας του ιού που έχει αλλάξει την ζωή όλων μας, μιας και η στάση του ήταν κάτι παραπάνω από ενδεδειγμένη σε τέτοιες περιπτώσεις.