Κακοκαιρία «Ιανός»: Στην Καρδίτσα έρχετε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 16:51

Σε συνέχεια της έλευσης στην Καρδίτσα του κυβερνητικού κλιμακίου...

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί την Τρίτη 22/9/2020 και πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Καρδίτσα, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τους τοπικούς φορείς θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας του Μεσογειακού κυκλώνα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, με εντολή του κ. Μητσοτάκη ήρθαν στις πληγείσες περιοχές ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρώτο μέλημα των προσπαθειών είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Επίσης, θα ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα οικονομικής στήριξης των πληγέντων.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, τόνισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει κατ' εντολή του κ. Μητσοτάκη σε αποζημιώσεις - εξπρές προς τους πλημμυροπαθείς, στο πρότυπο του μοντέλου που είχε εφαρμοστεί στον απόηχο των σφοδρών πλημμυρών στην Εύβοια.