Περιοδείες κλιμάκιων της τομεακής επιτροπής στο Δήμο Καρδίτσας

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 12:05

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

Από την πρώτη στιγμή που η πλημμύρα κατέστρεψε το νομό μας, τα μέλη και τα στελέχη της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, βρέθηκαν στους τόπους της καταστροφής, δίπλα στους επαγγελματίες, τους αγρότες, τα πνιγμένα νοικοκυριά βοηθώντας, στηρίζοντας, καταγράφοντας.

 Έτσι την Πέμπτη το πρωί 24 Σεπτέμβρη κλιμάκιο της ΤΕ με επικεφαλής τα μέλη της και δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Έκτορα Γάζο  δημοτικό σύμβουλο δήμου Καρδίτσας και Άρη Πολυγένη δημοτικό σύμβουλο δήμου Παλαμά περιόδευσαν και μίλησαν με τους προέδρους των αγροτικών αλλά και πληγέντες αγρότες στα χωριά Φύλλο, Ορφανά, Λεύκη, Πασχαλίτσα, Ιτέα.

Η καταστροφή είναι τεράστια. Χαρακτηριστικά στα Ορφανά οι κάτοικοι διασώζονταν από το πλημμυρισμένο χωριό με βάρκες της ΕΜΑΚ. Πάνω από το 80% της παραγωγής καταστράφηκε,  δηλαδή περίπου 50 χιλ. στρέμματα κατεστραμμένα. Εκείνο που διαπιστώθηκε είναι η ανυπαρξία έργων υποδομών στα παραπάνω χωριά, όπως αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά. Ακόμα και τα ελάχιστα έργα που έγιναν δεν είχαν συνέχεια και ενιαίο σχέδιο δημιουργώντας μεγαλύτερα προβλήματα.

Την ίδια μέρα κλιμάκια της Τομεακής Επιτροπής  και του Τομεακού Συμβουλίου  Καρδίτσας της ΚΝΕ, βρέθηκαν δίπλα στους πληγέντες κατοίκους και επαγγελματίες της πόλης για να μοιράσουν νερά, αφού υπάρχει πια σοβαρό πρόβλημα στην πόλη, με την ευθύνη της τοπικής διοίκησης, στο πόσιμο νερό.