Δυο σημαντικά οδικά έργα αλλάζουν την εικόνα της Καρδίτσας

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 20:46

Β. Τσιάκος: Με έργα δημιουργούμε την Καρδίτσα που αξίζει να ζεις.Στην τελική ευθεία κατασκευής η ολοκλήρωση του Περιφερειακού και η ανάπλαση της Χαρίτου

Δυο σημαντικά για την πόλη της Καρδίτσας έργα πήραν το δρόμο της υλοποίησης αυτές τις ημέρες. Το πρώτο αφορά στην ανάπλαση της οδού Χαρίτου και στην μετατροπή της σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας και το δεύτερο αφορά ουσιαστικά στην ολοκλήρωση του περιφερειακού δακτυλίου έργο μείζονος σημασίας για την πόλη, το Δήμο και το νομό γενικότερα. Πρόκειται για δύο έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με πιστώσεις του ΕΣΠΑ και στις περιοχές που θα εκτελεστούν αλλάζουν συνολικά την εικόνα.

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας δημοπράτησης για τα δυο σημαντικά έργα ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: «Με συνέπεια από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, προωθήσαμε μια σειρά έργων που αφορούν σε όλο το Δήμο Καρδίτσας. Οι προσπάθειες μας αποδίδουν καρπούς. Παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που έχει η εποχή μας δίνουμε καθημερινά μάχη για μια καλύτερη Καρδίτσα. Η ανάπλαση της οδού Χαρίτου στο κέντρο της πόλης και η ολοκλήρωση του περιφερειακού δακτυλίου από την οδό Χ. Φλωράκη στο ύψος του παλαιού στρατοπέδου, μέχρι την οδό Ταυρωπού είναι δύο έργα μείζονος σημασίας για την Καρδίτσα.  Ο Δήμος Καρδίτσας σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας παράγουν συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο προς όφελος των δημοτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό γιατί πιστεύει στην Καρδίτσα και στις δυνάμεις της και προχωρά τα έργα που αφορούν στην περιοχή μας. Οι θετικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών για τα δύο έργα που προαναφέρθηκαν, όπως και αυτά που θα ακολουθήσουν, δείχνουν το πραγματικό ενδιαφέρον του για την Καρδίτσα, για τη Θεσσαλία. Όπως θέλω να ευχαριστήσω τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας που με κόπο και προσπάθεια φροντίζει για την πρόοδο των έργων. Τέλος θα πρέπει να ευχαριστήσω τόσο την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καρδίτσας όσο και την Δ/νση Προγραμματισμού γιατί μέσα από τη δική τους συστηματική δουλειά μπορούμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας στον τομέα των έργων. Εμείς από την πλευρά μας ως δημοτική αρχή είμαστε εδώ σε μια διαρκή προσπάθεια για να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, για να δημιουργήσουμε την Καρδίτσα της ανάπτυξης, της πόλης που αξίζει να ζεις».