Έφυγε ο 51χρονος Γιώργος Τζιώτας, διευθυντής του 5ου Δημοτικού σχολείου Καρδίτσας

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 11:29

Καταθέτω αυτό το σημείωμα σαν έναν ύστατο αποχαιρετισμό, αλλά και μεταφέρονταν στην κοινωνία το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί με την φονική αυτή νόσο, διότι ξέρω ότι και ο Γιώργος αυτό θα ήθελε.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 5 Ιανουαρίου στις 10:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσας, με συνθήκες covid19 σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Δύσκολη ημέρα ξημέρωσε σήμερα, μιας και σημειώθηκε μια μεγάλη απώλεια. Θρηνούμε τον άδικο χαμό ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου, ενός άξιου εκπαιδευτικού, ενός καλού συζύγου και πατέρα.

Προσωπικά, θρηνώ για τον χαμό του κουμπάρου μου και καλού μου φίλου Γιώργο Τζιώτα.

Ο Γιώργος άφησε την τελευταία του πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, χτυπημένος από την αρρώστια της εποχής, τον Κορωνοϊό.

Διαγνώστηκε πρώτη φορά θετικός στις αρχές Νοεμβρίου, παρέμενε στο σπίτι του και ενώ μετρούσε μέρες να βγει από την καραντίνα, η κατάστασή του ξαφνικά επιδεινώθηκε και στις 22 Νοεμβρίου 2020, εισήχθη στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Οι γιατροί πάλεψαν με την νόσο, αλλά τελικά στις 15 Δεκεμβρίου διασωληνώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Παραμονή πρωτοχρονιάς μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 4 Ιανουαρίου 2021.

Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε για πρώτη φορά το 1994 όταν με την σύζυγό του Ευγενία, μετά από μια μεγάλη εμπειρία που απέκτησαν σε ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, ήρθαν στην Καρδίτσα και δημιούργησαν το ιδιωτικό σχολείο ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ. Ένα σχολείο που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία της Καρδίτσας.

Γίναμε καλοί φίλοι και στην συνέχεια κουμπάροι. Περάσαμε μαζί αξέχαστες οικογενειακές στιγμές.

Στη συνέχεια διορίστηκαν στο δημόσιο και μετά από μια μικρή περιπλάνηση σε διάφορους νομούς της Ελλάδας, βρέθηκαν με την σύζυγό του (επίσης δασκάλα) ξανά στην Καρδίτσα και ο ίδιος κατείχε την θέση του διευθυντή στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας.

Σαν χθες τον θυμάμαι να παλεύει με τις λάσπες να αναστήσει ξανά το σχολείο που χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο στην πρόσφατη πλημμύρα του φθινοπώρου. Η αγάπη του για το σχολείο ήταν αξιοθαύμαστη.

Δυστυχώς όμως, ήρθε η νόσος της εποχής και μας τον στέρησε, πρώτα από την οικογένειά του και μετά από τους φίλους του και την κοινωνία.

Αφήνει πίσω του την σύζυγό του και δύο κόρες, έναν αδελφό και την χαροκαμένη μάνα του.

Μια οικογένεια που υπέμενε τόσα πολλά, δύο μήνες τώρα με την ελπίδα ότι ο Γιώργος θα βγει νικητής.

Ο Γιώργος δεν έπασχε από καμία ασθένεια. Δεν είχε κανένα από αυτά που μάθαμε πλέον να χαρακτηρίζουμε, υποκείμενα νοσήματα.

Έφυγε επειδή κόλλησε τον covid19 και για κανέναν άλλο λόγο.

Αυτά θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όσοι ακόμη αρνούνται να δεχθούν ότι αυτή η νόσος είναι διαφορετική και πως ότι γίνεται δεν είναι προϊόν συνωμοσίας, αλλά πέρα για πέρα αληθινό.

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον χαμό του Γιώργου Τζιώτα, και τα θερμά μου συλλυπητήριά στην οικογένειά του.

Καταθέτω αυτό το σημείωμα σαν έναν ύστατο αποχαιρετισμό, αλλά μεταφέρονταν στην κοινωνία και το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί με την φονική αυτή νόσο, διότι ξέρω ότι και ο Γιώργος αυτό θα ήθελε.

Καλό ταξίδι καλέ μου φίλε.

 

Γιώργος Αμβροσίου

 

Σ.Σ. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 5 Ιανουαρίου στις 10:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσας, με συνθήκες covid19 σε στενό οικογενειακό κύκλο.

 

Ψήφισμα του Συλλόγου Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας για το θάνατο του Διευθυντή του σχολείου Γεώργιου Τζιώτα

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας μετά την είδηση του απροσδόκητου θανάτου του Διευθυντή του σχολείου μας, Γεώργιου Τζιώτα, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αξιαγάπητου συναδέλφου μας, και Διευθυντού του Σχολείου μας Γεώργιου Τζιώτα. Ενός εκλεκτού μέλους της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, ο οποίος με την ευγένεια, την απλότητα, την ευθύτητα, την ειλικρίνεια, την ευσυνειδησία, το ήθος, την ηπιότητα του χαρακτήρα του, αλλά και το πάθος του για την ανάδειξη του σχολείου μας κέρδισε επάξια την αγάπη όλων μας, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει

Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ιδιαίτερα στη σύζυγο και τα παιδιά του.

Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του κατά την εξόδιο ακολουθία,

Να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου και να δημοσιευθεί στον τύπο.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ