Πρόγραμμα επίσκεψης Μητσοτάκη σε Καρδίτσα – Τρίκαλα

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 12:04

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο 30 Ιανουαρίου σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Δυτική Θεσσαλία για να κάνει αυτοψία στα έργα του Ιανού, ενώ θα επισκεφτεί και το φράγμα της Μεσοχώρας.

Θα γίνουν και σημαντικές ανακοινώσεις για το βόρειο τμήμα του Ε65.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα Τρίκαλ και στην Καρδίτσα θα μεταβεί και η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα.

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο 30 Ιανουαρίου σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα με σκοπό να κάνει αυτοψία στα έργα που έγιναν για την αποκατάσταση των ζημιών μετά την θεομηνία ΙΑΝΟΣ, αλλά και να ενημερωθεί και για τα μεγάλα έργα της περιοχής.

Η επίσκεψη θα ξεκινήσει από τα Τρίκαλα και ο πρωθυπουργός θα μεταβεί με ελικόπτερο στα έργα της Μεσοχώρας και στην περιοχή που θα γίνει ο χάραξη του βόρειου τμήματος του Ε65.

Ακολούθως θα μεταβεί στην πόλη των Τρικάλων όπου θα πάρει μέρος σε σύσκεψη κομματικών στελεχών και αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Στα τρίκαλα ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην θετική εξέλιξη που υπήρχε μετά την απόφαση της Ε.Ε. να δώσει έγκριση για τη συνέχιση του έργου Ε65, βόρειο τμήμα προς την Εγνατία οδό.

Επίσης, θα κάνει ανακοινώσεις και για το φράγμα της Μεσοχώρας και τις προθέσεις τις κυβέρνησης σχετικά με την λειτουργία του υδροηλεκτρικού εργοστρασίου.

Αυτό μπορεί πλέον να γίνει πράξη και δεδομένου ότι Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ο Τρικαλινός Κώστας Σκρέκας.

 

Στην Καρδίτσας

Ο πρωθυπουργός στην συνέχεια θα έρθει στην Καρδίτσα, όπου θα επισκεφτεί με τους τοπικούς βουλευτές και τις αρμόδιες υπηρεσίες, έργα που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη μετά τον ΙΑΝΟ.

Θα βρεθεί στη γέφυρα του ποταμού Καράμπαλη για να ενημερωθεί για τα αντιπλημμυρικά έργα που κατασκευάζονται στη Θεσσαλία και θα κάνει δηλώσεις.

Αμέσως μετά θα συναντηθεί με τους τοπικούς παράγοντες (περιφερειάρχη, Δημάρχους κλπ) στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ.

Μετά τα σύσκεψη θα αναχωρήσει για το οροπέδιο της Ξυνιαδας για να ενημερωθεί για την πορεια του έργου κατασκευής του νότιου τμήματος του Ε – 65.

Το πρωθυπουργό αναμένεται να συνοδεύουν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, βουλευτές της Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης Κώστα Αγοραστός κ.λ.π.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα Τρίκαλ και στην Καρδίτσα θα μεταβεί και η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα.

Η επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Πρωθυπουργού.

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο,

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Σάββατο τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Στα Τρίκαλα ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Ε65 η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Στην περιοχή της Καρδίτσας, θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων το σημείο των εργασιών καθαρισμού του ποταμού Καράμπαλη και θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για την πορεία των μέτρων ανακούφισης και αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του «Ιανού».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιθεωρήσει την πορεία των έργων κατασκευής του Ε65 στο εργοτάξιο της Ξυνιάδας (τμήμα Λαμία - Ξυνιάδα).

 

#PressGreece