Στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας η Επιτροπή Φορέων Επαγγελματιών

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 15:50

Κωστής Νούσιος: ‘’ Ενισχύουμε με κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις’’

Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες καθώς και εκπρόσωποι της ομάδας τουριστικών λεωφορείων λόγω της πανδημίας του COVID – 19, περιγράφουν στο υπόμνημα που παρέδωσαν στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Φορέων Επαγγελματιών ν. Καρδίτσας.

Κατά τη συνάντησή τους , οι εκπρόσωποι της Επιτροπής ανέφεραν στον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι χιλιάδες επαγγελματίες βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, με τεράστια χρέη, με προσωρινά μέτρα από την κυβέρνηση, που μόνο προσωρινά δεν είναι, και με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας μπροστά μας.

Τόνισαν επίσης ότι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν, αρχής γενομένης με την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν πρόσφατα στο χώρο της εμποροπανήγυρης, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσαν τον κ. Νούσιο και για μια σειρά διεκδικήσεων και προτάσεων, όπως η διαγραφή τμήματος χρεών προς τις τράπεζες, η επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης, η επιδότηση -αποζημίωση των τουριστικών λεωφορείων κ.α

Από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι:’’ κατανοώ πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, έχει ήδη υλοποιήσει προγράμματα όπως το ‘’ΕΠΕΝΔΥΩ’’ και το ‘’ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΩ’’ για νεοσύστατες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας, της ποιότητας και της καινοτομίας των επιχειρήσεων. Συνολικά τα δύο προγράμματα οδηγούν σε 583 νέες επενδύσεις με χρηματοδότηση 78 εκ. ευρώ και συνολικής επένδυσης 96 εκ. ευρώ. Το ίδιο σημαντικό είναι και το πρόγραμμα’’ ΑΝΑΣΑ’’ ύψους 30 εκ. ευρώ, καθώς με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, είμαστε η πρώτη περιφέρεια που ολοκλήρωσε τη διαδικασία για το πρόγραμμα αυτό γιατί σε εκείνη τη χρονική στιγμή ο επιχειρηματίας είχε ανάγκη τα χρήματα. Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά το πρόγραμμα ‘’ΑΝΑΣΑ II’’, με 20 εκ. ευρώ και με όρους και προϋποθέσεις ίδιες για όλους. Στόχος να στηριχθούν μ’ αυτό όσες επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο πρώτο πρόγραμμα και έχουν πληγεί από τις συνέπειες του COVID-19. Είμαστε δίπλα σας αξιοποιώντας τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία και διεκδικώντας νέα, για να ενισχύσουμε όσο μπορούμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις’’.

#PressGreece