Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, σηκώθηκε στην Λίμνη Πλαστήρα. (video)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, με συμβολικό αφιέρωμα στη Σημαία.

Επιτυχία σημείωσε η επίσημη έναρξη εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, με συμβολικό αφιέρωμα στη Σημαία.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ύψωση της επαναστατικής σημαίας στα Άγραφα, στις 10 Μαϊου 1821, από τον οπλαρχηγό Κώστα Βελή.

Η πρώτη εκδήλωση αφορούσε μία προ-επαναστατική σημαία των Αγράφων, την οποία είχε ο πρώτος γνωστός κλέφτης των Αγράφων, το Μικρό Χορμόπουλου, περί τα 1650 και για τον εντοπισμό της εργάστηκε επίπονα η Επιτροπή Ιστορίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής στον Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Μορφοβουνίου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες των εθνικών αγώνων και χαιρετισμοί από υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και τον βουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργο Κωτσό.

Ακολούθησε ομιλία του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνου, με θέμα τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων και στην συνέχεια πομπή με επικεφαλής την προ- επαναστατική σημαία των Αγράφων έφτασε μέχρι την ιστορική τοποθεσία «Στεφάνι» Μορφοβουνίου, όπου ο Καραϊσκάκης είχε μόνιμο καραούλι, για να παρακολουθεί τις κινήσεις των Οθωμανών στο Φανάρι.

 

 

 

 

 

Η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία...

Η δεύτερη εκδήλωση αφορά την ύψωση της μεγαλύτερης Ελληνικής σημαίας στον κόσμο, μεγέθους 1.500 m2,επάνω από τη λίμνη Πλαστήρα, με φόντο τα κεντρικά θεσσαλικά Άγραφα. Η ανύψωση του αερόστατου με τη σημαία έγινε στις 7 μ.μ. από το γήπεδο της Πεζούλας, με σκοπό να αναδειχθεί η μεγαλοσύνη της καρδιάς και της ψυχής του Έλληνα και της αγάπης του για την Πατρίδα.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία του κόσμου, σηκώθηκε με το αερόστατο, αλλά όχι πάνω από την λίμνη Πλαστήρα.

Ο καιρός χάλασε εν μέρη την εκδήλωση, μιας και φυσούσε προς το βουνό και όχι προς την λίμνη Πλαστήρα.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο γήπεδο των Καλυβίων Πεζούλας, αλλά δεν το ευχαριστήθηκε.

Η προσπάθεια του δήμου πάντως ήταν πολύ καλή.

Πάντως, η εταιρεία έδειξε ερασιτεχνισμό, μιας και κοντάρι που κρατούσε την σημαία έσπασε στα δύο, λίγα μέτρα πριν το έδαφος.