Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα επόμενα βήματα του ντέρμπι

  • Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 11:24

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να κριθεί η τύχη του χθεσινού ντέρμπι των «αιωνίων»

Πεντήντα λεπτά κράτησε τελικά το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, καθώς το παιχνίδι διεκόπη οριστικά, όταν μια κροτίδα τραυματίσε τον Χουάνκαρ, αμέσως μετά το γκολ της ισοφάρισης των «ερυθρολεύκων».

Σχεδόν δυόμισι ώρες μετά το περιστατικό, ο διαιτητής Μαρέσκα αποφάσισε την οριστική διακοπή, με τον Παναθηναϊκό να επιλέγει να μην επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Ιταλός διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα και έτσι η αναμέτρηση αναμένεται να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Αρχικά η υπόθεση θα περάσει στα χέρια του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της διοργανώτριας αρχής της Super League, με τις κλήσεις και την ημερομηνία της εκδίκασης να αναμένονται μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει απαραίτητα πως η υπόθεση θα ολοκληρωθεί εκεί, καθώς τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός, έχουν δικαίωμα έφεσης που εκδικάζεται από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Μάλιστα, εάν κάποια ομάδα θελήσει, μπορεί να οδηγήσει την υπόθεση μέχρι και στο CAS, κάτι που έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις του παρελθόντος.

Πηγή: gazzetta.gr