Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ μπορεί να αφήσει τον Ολυμπιακό εκτός Ευρώπης!

  • Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 13:29

Άλλαξαν τα δεδομένα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2024-25 μετά τους αποκλεισμούς των κιτρινόμαυρων και των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και οι Πειραιώτες κινδυνεύουν να μείνουν ακόμα και εκτός Ευρώπης για την επόμενη σεζόν, μετά και την πρόκριση του Άρη.

Την επόμενη σεζόν η Ελλάδα θα έχει τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια που σημαίνει πως ο πρωταθλητής της Super League θα παίξει στο Champions League και η ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση ή θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας θα είναι στο Europa League. Επίσης, ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας θα πάρουν μια θέση στο Europa Conference League. 

Στο... δρόμο προς τον τελικό ο Άρης

Η ουσία είναι πως τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα μοιραστούν είτε στις τέσσερις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος, είτε στις τρεις πρώτες και την ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Άρης μετά την πρόκριση του επί της ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στους «8» το νικητή του  Νίκη Βόλου - Λεβαδειακός και στα ημιτελικά τον νικητή του ΟΦΗ - Παναιτωλικός. 

Έτσι, έχει πολλές πιθανότητες να φτάσει μέχρι τον τελικό και μέχρι στιγμής είναι 5ος στη βαθμολογία της Super League και αναμένεται να βρει στο δρόμο του εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έναν εκ των Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που τώρα είναι στην κορυφή του πίνακα.

Αν ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα που δεν είναι στις τέσσερις πρώτες θέσεις, τότε αφαιρείται το εισιτήριο του Europa League από το πρωτάθλημα και πάει σε αυτόν.

Αν συμβεί αυτό και δεν αλλάξει κάτι στη βαθμολογία της Super League, τότε ο Ολυμπιακός θα μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Βέβαια είναι πολύ νωρίς για σενάρια, αλλά οι ερυθρόλευκοι το έχουν στο μυαλό τους...