Δεκάδες συλλήψεις χούλιγκαν του Ολυμπιακού

  • Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 15:43

Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπαικού για την δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

 

Έχουν συλληφθεί ήδη 50 άτομα κυρίως οπαδοί του Ολυμπιακού, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, περιλαμβάνονται 150 ονόματα ατόμων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

 

Κατηγορούνται επίσης για συναυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού, για οργάνωση επεισοδίων, για τη συγκέντρωση των ατόμων με την αποστολή μηνυμάτων αλλά και για τα "πολεμοφόδια" που είχαν στην κατοχή τους.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/4) από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., σε συνέχεια έρευνας για τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου και κυρίως σε σπίτια και αυτοκίνητα οπαδών κυρίως του Ολυμπιακού της δυτικής Αθήνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν προκύψει πειστήρια που σχετίζονται με τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Η επιχείρηση αφορά άτομα που δεν σχετίζονται μόνο με υπόθεση Ρέντη αλλά άλλες τουλάχιστον 10 περιπτώσεις επεισοδίων και επιθέσεων σε αθλητικούς χώρους. Ανάμεσα στις προσαγωγές πολλά άτομα που σχετίζονται με συνδέσμους οπαδών. Υπάρχει και ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών στου Ρέντη, αυτός που την οργάνωσε αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση

Ο αριθμός των προσαχθέντων έχει φτάσει τους 50 και αναμένεται να αυξηθεί, καθώς στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και άλλα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οπαδική βία και θα ακολουθηθεί η διαδικασία της αυτόφωρης προανάκρισης για σύστασή εγκληματικής οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, περιλαμβάνονται 150 ονόματα ατόμων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Κατηγορούνται επίσης για συναυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού, για οργάνωση επεισοδίων, για τη συγκέντρωση των ατόμων με την αποστολή μηνυμάτων αλλά και για τα "πολεμοφόδια" που είχαν στην κατοχή τους.

Μπήκαν σε σπίτια και συνδέσμους

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκτελέστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εις βάρος αρκετών προσώπων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από σπίτια χούλιγκαν, οι Αρχές μπήκαν και σε συνδέσμους οπαδών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, στα επεισόδια που έγιναν συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα ενώ φαίνεται να έχουν ταυτοποιηθεί οι περισσότεροι μετά από εργαστηριακές έρευνες που προηγήθηκαν.

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί υπήρχαν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ενώ κατηγορούνται επίσης για συναυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού, για οργάνωση επεισοδίων, για τη συγκέντρωση των ατόμων με την αποστολή μηνυμάτων αλλά και για τα «πολεμοφόδια» που είχαν στην κατοχή τους.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο Γιώργος Λυγγερίδης είχε χάσει τη ζωή του χτυπημένος από ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι στα τέλη Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επεισοδίων στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Ο αστυνομικός είχε παραμείνει στο νοσοκομείο νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση, όμως τελικά ύστερα από περίπου 20 ημέρες κατέληξε.

Η φωτοβολίδα είχε χτυπήσει τον άτυχο αστυνομικό στο αριστερό πόδι, βρίσκοντας αρτηρία. Ο υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας από τις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες η υγεία του 31χρονου αστυνομικού είχε επιδεινωθεί και ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την επιχείρηση

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».