Αφιερωμένη στην Καρδίτσα...

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 22:07

Η άνοδος στην Α2 φέρνει τον Α.Σ.Κ. στον έβδομο ουρανό και την Καρδίτσα στο προσκήνιο

Τα όνειρα… γίνονται πραγματικότητα, αν τα πιστεύεις, αν τα κυνηγάς, αν μπορείς να ταυτίσεις το «θέλω» με το «μπορώ», αν δείξεις την επιμονή και την προσήλωση, την υπομονή και την αντοχή, αν πιστέψεις στο σύνολο. Όλα αυτά τα «αν» δεν έμειναν «αν». Έγιναν πραγματικότητα. Από την Κυριακή, ο Α.Σ.Καρδίτσας βρίσκεται στην Α2 Εθνική. Η νίκη με 70-61 απέναντι στην πρωταθλήτρια Καστοριά, έδωσε την ευκαιρία στον Α.Σ.Κ. να γράψει ιστορία, στην Καρδίτσα να πανηγυρίσει και στην πόλη μας, να βρεθεί στο προσκήνιο.

Όλα τα συγχαρητήρια ανήκουν στον προπονητή Κώστα Ρουμελιώτη και το συνεργάτη του προπονητή Κώστα Κομποδιέτα, στον τιμ μάνατζερ Γιώργο Τσιαμούρα, στο φροντιστή Κώστα Κατσαρό, το γιατρό Κωνσταντίνο Μπανιό, τους φυσικοθεραπευτές Δημήτρη Κατσιούλα και Σεραφείμ Κυρίτση και βέβαια, στα δεκατέσσερα υπέροχα παιδιά που έδωσαν και την ψυχή τους στο γήπεδο, αποδεικνύοντας πως η ιστορία γράφεται από εκείνους που σκέπτονται σαν ένα, δρουν σαν ένα, αγωνίζονται σαν ένα, νικούν και χάνουν σαν ένα: Στέργιος Δόγρανλης, Χρήστος Ζωιτσάκος, Σεραφείμ Θέος, Θάνος Καμαριώτης, Άρης Κουρέπης, Χρήστος Λάκκας, Γιώργος Μαυρογιάννης, Κοσμάς Πανταζής, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Παππάς, Κώστας Παππάς, Μιχάλης Πάσσας, Παντελής Σκορδάς, Γιώργος Τριχόπουλος. Δεκατέσσερα παιδιά από 16 έως 32 ετών, άλλα από την Καρδίτσα, άλλα από τη Βέροια, την Αθήνα, το Άργος, την Καστοριά, τους Σοφάδες, τις Λιβανάτες, το Βόλο, την Αμφίκλεια, τη Θεσσαλονίκη, που βρέθηκαν μαζί στην Καρδίτσα, για να της χαρίσουν μια μοναδική επιτυχία. Μαζί στις χαρές, μαζί στις πίκρες, μαζί στις δύσκολες στιγμές μιας μακριάς και επίπονης χρονιάς, που κλείνει με τον πιο εμφατικό και πανηγυρικό τρόπο, με μια ξεκάθαρη, δίκαιη και –κυρίως- συλλογική επιτυχία.

Αυτό το οποίο δεν απασχολούσε κανέναν στην αρχή της προετοιμασίας τον Αύγουστο, αυτό που τις πρώτες έξι αγωνιστικές το Νοέμβριο έμοιαζε αδύνατο, αυτό που αχνοφάνηκε στις αρχές του δεύτερου γύρου το Φεβρουάριο, αυτό που έγινε ελπίδα το Μάρτιο, αυτό που μετουσιώθηκε σε επιθυμία και πίστη τον Απρίλιο, έγινε πραγματικότητα το Μάιο: η άνοδος στην Α2 Εθνική. Είναι πια αλήθεια…

Η ιστορική επιτυχία είναι για την Καρδίτσα. Ανήκει στην πόλη μας, ανήκει στους φιλάθλους της, τις επιχειρήσεις που τη στηρίζουν, στους ανθρώπους που έγιναν συμπαίκτες, συνοδοιπόροι, σύντροφοι σε αυτό το μακρύ, δύσκολο και συναρπαστικό ταξίδι σε όλες τις γωνιές της Βόρειας Ελλάδας. Το γερασμένο κλειστό της πόλης μας, έγινε με διαφορά η κορυφαία έδρα του πρωταθλήματος, ο κόσμος πύκνωσε τις θέσεις της κερκίδας αγώνα με αγώνα. Κάθε φωνή, κάθε χειροκρότημα, έδωσε στην ομάδα ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, ώθηση και ενέργεια για να αγγίξει και –τελικά- να αγκαλιάσει σφιχτά το όνειρο.

Στη μίζερη εποχή μας, η επιτυχία της ανόδου στην Α2 δε θα λύσει τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Δε θα πληρώσει τους λογαριασμούς, δε θα αντιμετωπίσει την καθημερινότητα. Μπορεί να κάνει κάτι άλλο όμως: να χαρίσει χαμόγελο και ζωντάνια, πίστη και αισιοδοξία, στιγμές και συναισθήματα. Γιατί αυτός ήταν ο μοναδικός μεγάλος στόχος του Α.Σ.Καρδίτσας από την αρχή της προσπάθειάς του. Ούτε η παραμονή, ούτε η άνοδος. Αλλά μια ομάδα, να την πιστεύουν και να την καμαρώνουν οι Καρδιτσιώτες. Μια ομάδα, για την οποία η Καρδίτσα νιώθει χαρά και υπερηφάνεια…

 

Συγχαρητήρια στις ομάδες μπάσκετ του Α.Σ. Καρδίτσας και των Τιτάνων Παλαμά από τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Τσιάκο

Η ομάδα μπάσκετ του ΑΣΚ έγραψε μια ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία της. Κατάφερε να ανέβει στην Α2 κατηγορία του ανδρικού μπάσκετ και πέτυχε να κάνει περήφανους όλους τους πολίτες της Καρδίτσας για αυτό το μεγάλο άθλο της. Θα ήθελα ως αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας να συγχαρώ τους παίκτες , τον προπονητή καθώς και τους παράγοντες του Αθλητικού Συλλόγου που κατάφεραν με επιμονή και σκληρή δουλειά, να πετύχουν το στόχο τους. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παράγοντες της ομάδας γιατί σε μια εποχή όπου οι καλές ειδήσεις σπανίζουν, απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως η νεολαία μας ξέρει να αγωνίζεται και να φτάνει ψηλά. Ακόμη ως καρδιτσιώτες νοιώθουμε περήφανοι γιατί η επιτυχία του ΑΣΚ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά θετικών ειδήσεων που μας προσφέρει ο αθλητισμός στην περιοχή μας στέλνοντας το μήνυμα πως το ευ αγωνίζεσθαι είναι κτήμα των νέων μας.

Εξίσου μεγάλη είναι η επιτυχία και της ομάδας μπάσκετ των Τιτάνων Παλαμά που πέτυχε την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία. Στους παίκτες, τον προπονητή και τους συντελεστές της ομάδας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

 

Επίσης θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των αθλητών που στέκονται δίπλα στα παιδιά τους και τους στηρίζουν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.

Αυτές οι δύο μεγάλες μπασκετικές επιτυχίες ανεβάζουν συνολικά το επίπεδο της καλαθοσφαίρισης στην περιοχή μας και είναι βέβαιο πως δημιουργούν τις ιδανικότερες συνθήκες για να γευτούμε και άλλες μεγάλες νίκες.

Βασίλης Τσιάκος

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

 

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκου σε ΑΣΚ

“Θέλω να συγχαρώ θερμά την ομάδα μπάσκετ ανδρών του ΑΣΚ για την μεγάλη της επιτυχία να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και μαζί την άνοδό της στην Α2 κατηγορία.

Το κατόρθωμα της ομάδας να ανέβει δυο κατηγορίες σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές χρονιές είναι απόρροια συλλογικής προσπάθειας των αθλητών, του προπονητή και των συνεργατών του, καθώς και της διοίκησης που με την θερμή υποστήριξη των Καρδιτσιωτών φιλαθλων πέτυχαν το στόχο τους επιδεικνύοντας παράλληλα υψηλό ήθος εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, κάτι εξίσου σημαντικό.

Τέτοιες επιτυχίες προάγουν το άθλημα δίνοντας παράλληλα ώθηση στους νέους και τις νέες της Καρδίτσας να ασχοληθούν ενεργά με τον Αθλητισμό που καλλιεργεί το σώμα και το πνεύμα και προάγει τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και της ομαδικότητας που τόσο έχουμε ανάγκη ως κοινωνία.

Ως Δήμος Καρδίτσας νοιώθουμε ιδιαίτερη χαρά καθώς έχουμε άριστη συνεργασία με τον ΑΣΚ, τόσο για την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων, όπου η ομάδα στηρίζει συστηματικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας και ανταποκρίνεται σε κάθε προσκλητήριο εθελοντισμού, όσο και για την βελτίωση των υποδομών του υφιστάμενου Κλειστού Γυμναστηρίου και την προώθηση του έργου του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη του Αθλητισμού στην περιοχή μας.

 

Κώστας Ρουμελιώτης: "Ζούμε ιστορικές στιγμές

Στην αθλητική ιστοσελίδα basketa.gr μίλησε ο κόουτς του ΑΣΚ Κώστας Ρουμελιώτης σχετικά με τη μεγάλη επιτυχία του ΑΣΚ να ανέβει στην Α2 κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κόουτς

Συγχαρητήρια κόουτς για την άνοδο στην Α2. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που σας περίμεναν για άνοδο φέτος. Ξεκινήσατε την χρονιά με αυτόν τον στόχο ή ό,τι καλύτερο και σας βγήκε στη πορεία;

«Όταν με κάλεσε ο Χρήστος Δεληγιάννης και ο πατέρας του ο στόχος που είχαμε θέσει ήταν η ομάδα της Καρδίτσας τα δύο πρώτα χρόνια να σταθεροποιηθεί στη Β’ Εθνική και την τρίτη χρονιά με την λειτουργιά και του νέου κλειστού να υλοποιηθεί ο στόχος της ανόδου. Αυτός ήταν ο ρεαλιστικός στόχος και ξεκινήσαμε με σκληρή δουλειά από τις 8 Αυγούστου την προετοιμασία .Ήμασταν η πρώτη ομάδα που άρχισε τόσο νωρίς και θέλαμε πάρα πολύ να μείνουμε στη κατηγορία, κάτι το οποίο πετύχαμε από τον πρώτο γύρο, αφού είχαμε 10 νίκες και 5 ήττες, παρότι αποτελούμασταν από καινούριους παίκτες, καινούριο προπονητή και μικρό μέσο όρο ηλικίας για τα δεδομένα της κατηγορίας. Ο εκπληκτικός δεύτερος γύρος με την μόλις μία ήττα μας έδωσε την άνοδο αλλά όχι στην αρχή δεν το είχαμε ούτε σαν σκέψη στο μυαλό μας .»

-Θα μας περιγράψετε την προσπάθεια που γίνεται διοικητικά; Έχετε καταφέρει να ξεσηκώσετε μια ολόκληρη πόλη, να βάλετε δεκάδες επιχειρήσεις ως χορηγούς και γενικά να συσπειρώσετε όλη την Καρδίτσα γύρω από την ομάδα.

«Πιστεύω ότι αυτό το έχουν πετύχει 15 νέα παιδιά με την καθοδήγηση του πατέρα Δεληγιάννη που είναι αιώνιος “έφηβος”. Είναι εκπληκτικοί άνθρωποι και έχουν ένα δημιουργικό πάθος για την ομάδα. Δουλεύουν με πολύ μεράκι εις βάρος της οικογένειάς τους και των δικών τους δουλειών και έχουν καταφέρει να ενώσουν την πόλη, να τραβήξουν το ενδιαφέρον των κατοίκων ,το οποίο ήταν εξ ολοκλήρου υπέρ της ποδοσφαιρικής Αναγέννησης Καρδίτσας και έτσι γεμίζει ασφυκτικά το γήπεδό μας. Διοίκηση, κόσμος και ειδικά οι συμπαίκτες μου όχι παίκτες αλλά συμπαίκτες καταφέραμε αυτό το απίστευτο κατόρθωμα της ανόδου ενάντια σε όλα τα προγνωστικά. »

-Τι σκηνές ζείτε στην πόλη και τι ανταπόκριση έχουν στην καθημερινότητά σας πέραν του γηπέδου που το βλέπαμε πάντα γεμάτο;

«Είμαι από την Αθήνα και έχω ζήσει τα περισσότερα χρόνια μου σε μεγάλες πόλεις αλλά εδώ είναι πολύ ζεστά τα πράγματα. Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, μας δίνει συνέχεια συγχαρητήρια και μας σταματάνε στο δρόμο ακόμα και ηλικιωμένες γυναίκες. Μας έχει αγκαλιάσει όλη η πόλη και πλέον ζούμε μαγικές στιγμές με την άνοδο. Πραγματικά δεν περιγράφεται αυτό που συμβαίνει και αυτές οι εικόνες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες μέσα μου.»

-Η επιλογή του ρόστερ με τι σκεπτικό έγινε ;Με βάση την εμπειρία, τον ενθουσιασμό, ίσως με κάποια άλλα κριτήρια;

«Έγινε με μοναδικό κριτήριο το να βάζουν όλοι οι παίκτες το “εγώ” κάτω από το “εμείς”. Δεν έχουμε κάποιον σούπερσταρ αλλά έχουμε πολλά ταλαντούχα παιδιά και από την αρχή θέλαμε ανθρώπους που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν το ομαδικό παιχνίδι . Όλοι δουλεύουμε για όλους και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο πρώτος μας σκόρερ έχει μέσο όρο 12 πόντους στο πρωτάθλημα και έχουμε άλλους πέντε με έξι αθλητές με μέσο όρο 10 πόντους. Θέλαμε παιδιά με καλό χαρακτήρα, με αθλητική ικανότητα και να αντέχουν να δουλεύουν πολύ σκληρά. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να το αγαπάς και να έχεις κουράγιο. Θαρρώ ότι κάναμε εξαιρετικές επιλογές τελικά.»

-Πότε αρχίσατε να καταλαβαίνετε ότι μπορείτε να ανεβείτε;

«Όταν τελείωσε ο πρώτος γύρος ήμασταν στην τρίτη θέση και τότε καταλάβαμε ότι μπορούμε να χτυπήσουμε την τριάδα. Μετά την 4η αγωνιστική του δευτέρου γύρου πιάσαμε την δεύτερη θέση μαζί με τον Ερμή Αγιάς και τότε καταλάβαμε ότι θα τερματίσουμε στην χειρότερη περίπτωση στην τρίτη θέση. Στην αρχή είχαμε διώκτες αλλά μετά μείναμε εμείς με τον Ερμή να πηγαίνουμε χέρι χέρι στην βαθμολογία. Συγχαρητήρια στην Καστοριά ,η οποία άξιζε να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά το αβαντάζ που είχε σε σχέση με εμάς ήταν ότι είχε έναν κορμό παικτών, οι οποίοι ήταν χρόνια μαζί. Εμείς δεν είχαμε αυτό το πλεονέκτημα και χάσαμε αρκετό έδαφος στην αρχή μέχρι να προσαρμοστούμε. Το πιο ευχάριστο όμως γεγονός είναι ότι παίξαμε καλό μπάσκετ και το παραδέχονται όλοι οι αντίπαλοί μας .»

-Αν και είναι ακόμα νωρίς, αισθάνεστε ότι η Καρδίτσα ανέβηκε για να συζητηθεί στην Α2 και όχι να είναι μια συμβατική παρουσία;

«Από την αρχή που ανέλαβα είπαμε να φτάσουμε μέχρι εκεί που δεν μπορούμε. Αυτή την στιγμή η Καρδίτσα θα παίξει στην Α2 μαζί με το Περιστέρι που έχει συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα και με το Μαρούσι που έχει κατακτήσει το κύπελλο Σαπόρτα. Επίσης, θα τεθούμε αντιμέτωποι και με τον Απόλλωνα Πάτρας που είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Τα παιδιά έχουν κουράγιο και θα είναι πολύ δύσκολη η αποστολή μας αλλά είναι ακόμα νωρίς και εμείς τώρα γιορτάζουμε. Ζούμε ιστορικές στιγμές και κάναμε μία ολόκληρη πόλη περήφανη.  

 

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Σοφάδων συγχαίρει τον ΑΣ Καρδίτσας

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Σοφάδων συγχαίρει την ομάδα του ΑΣ Καρδίτσας για την ιστορική άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία , επίτευγμα μοναδικό για τις ομάδες του νομού μας.

Συγχαρητήρια στην ομάδα των Τιτάνων Παλαμά για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή της Γ εθνικής.

Ευχόμαστε στις διοικήσεις των δύο συλλόγων δύναμη και κουράγιο στο σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

 

Συγχαίρει τον ΑΣΚ για την άνοδο στην Α2 ο Ήφαιστος Καρδίτσας

Η Διοίκηση, ο προπονητής και οι παίκτες του Ήφαιστου Καρδίτσας θα ήθελαν να συγχαρούν τον ΑΣΚ για την άνοδό του στην Α2 Εθνική Κατηγορία και του εύχονται ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

 

Συγχαίρει τον Α.Σ.Κ. για την άνοδο η Α.Ε. Καππαδοκικού

Η διοίκηση της Αθλητικής Ένωσης Καππαδοκικού συγχαίρει την ομαδα μπάσκετ του Α.Σ.Καρδίτσας για την άνοδο της στην Α2 Εθνική κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Τέτοιες διακρίσεις γράφουν ΙΣΤΟΡΙΑ στον καρδιτσιώτικο αθλητισμό.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους.

 

Συγχαίρει τον ΑΣΚ για την άνοδο ο Α.Σ. Απιδιάς

Το Δ.Σ., ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του Α.Σ. Απιδιάς συγχαίρουν τον ΑΣΚ για την άνοδό του στην Α2 κατηγορια, για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας και του εύχονται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για να δοξασει τον καρδιτσιώτικο αθλητισμό.