Με Γιάννη Κούτριο συνεχίζει ο Απόλλων Καρδίτσας

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 10:48

Ο Απόλλων Καρδίτσας ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιάννη Κούτριο για την επόμενη περίοδο.

Ο 22χρονος φόργουορντ ήταν από τους βασικούς συντελεστές της περυσινής επιτυχημένης πορείας της ομάδας που έφτασε έως την 3η θέση (4η στην ισοβαθμία) της Α2 ΕΣΚΑΘ, την υψηλότερη στην ιστορία του ανδρικού τμήματος.

Ο Θεσσαλονικιός, ύψους 1,97μ. αθλητής, με την ικανότητα να αγωνίζεται σε διαφορετικές θέσεις, ήταν ο 1ος σκόρερ του Απόλλωνα και ο 5ος συνολικά στον περυσινό 2ο Όμιλο της Α2 κατηγορίας με 227 πόντους (16.2 μ.ο. ανά ματς), συμβάλλοντας καταλυτικά στην επιθετική του λειτουργία.

Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα έγιναν στη γενέτειρά του και τον ΣΑΠΚ Νεάπολης (2007-10), για να συνεχίσει στον Μακεδονικό τα επόμενα τέσσερα χρόνια (2010-14). Ακολούθησε το πέρασμά του από την G.B.A. (2014-15) κι αμέσως μετά μία τετραετία στην Ακαδημία ΔΕΚΑ.

Με τη ΔΕΚΑ, κατάφερε να πανηγυρίσει την άνοδο ως πρωταθλητής Α’ ΕΚΑΣΘ στη Γ’ Εθνική και ταυτόχρονα να αναδειχθεί κυπελλούχος ΕΚΑΣΘ την περίοδο 2017-18.

Την αγωνιστική περίοδο 2019-20 ενίσχυσε την Μακαμπή Θεσσαλονίκης στην Α’ ΕΚΑΣΘ, ενώ τη διετία 2020-22 αγωνίστηκε στην Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Καρδίτσας (K.B.A.), μετακομίζοντας πλέον στην Καρδίτσα για τις φοιτητικές του σπουδές. Με τη φανέλα της K.B.A. έφτασε ως το μπαράζ ανόδου στην Α1 ΕΣΚΑΘ την περίοδο 2021-22, επίτευγμα που τελικά η ομάδα κατέκτησε μέσω της ανακατάταξης των πρωταθλημάτων, αν και δεν έκανε χρήση του δικαιώματος ανόδου.

Παράλληλα, ο Ι. Κούτριος διατελεί προπονητής καλαθοσφαίρισης στα τμήματα υποδομής του Α.Σ. Καρδίτσας, ιδιότητα που κατείχε και στην Ακαδημία ΔΕΚΑ.

Ευχόμαστε στον Γιάννη καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία, δύναμη και νέες επιτυχίες με την ομάδα μας.