Νέα δυνατή εκτός έδρας δοκιμασία για τον Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ την Κυριακή (7.15 μ.μ.) απέναντι στην ομάδα των δυτικών προαστίων

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 23:13

Δύσκολο ματς στο Περιστέρι

Στις βελτιωμένες εμφανίσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ανάλογα αποτελέσματα θέλει να δώσει συνέχεια ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ.

Η εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής απέναντι στο Περιστέρι Bwin, είναι μία από τις πιο απαιτητικές της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όμως η ομάδα της Καρδίτσας γνωρίζει ότι η συνέχεια στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League δε θα είναι χαμηλότερης βαθμίδας δυσκολίας.

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής και ισοδυναμεί με το έκτο διαδοχικό ταξίδι της ομάδας μακριά από την Καρδίτσα, γεγονός που φθείρει σημαντικά αλλά δεν αποθαρρύνει το αγωνιστικό τμήμα στην προσπάθεια για διεκδίκηση αποτελέσματος εκτός έδρας.

Οι συνθήκες μόνο βολικές δεν είναι για τον Α.Σ.Κ. στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, με την ομάδα της πόλης να επιμένει στη λεπτομέρεια, παρουσιάζοντας ολοένα και πιο συγκροτημένη εικόνα. Μπορεί η επιστροφή στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» να μην έχει γίνει ακόμη πραγματικότητα, εντούτοις η ώρα αυτή πλησιάζει δίνοντας σε προπονητικό επιτελείο και αθλητές αισιοδοξία αλλά και πίστη για τις δυνατότητές τους που αναμφίβολα θα τονωθούν από τη δύναμη της έδρας. Ασφαλώς, οι «κυανόλευκοι» δεν εξαιρούν κανένα παιχνίδι από το πρόγραμμά τους στο στόχο της διεκδίκησης του θετικού αποτελέσματος και αποτυπώνουν ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο στο παρκέ. Αυτό θα επιδιώξουν και στο Περιστέρι με σεβασμό στον αντίπαλο αλλά και τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση.

Η Αθηναϊκή ομάδα, με τον εμβληματικό Βασίλη Σπανούλη στην άκρη του πάγκου της, ο οποίος από τον Οκτώβριο ανέλαβε και την τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας ομάδας, έχει και φέτος υψηλές βλέψεις. Ξεπερνώντας τις τρεις διαδοχικές ήττες στην αρχή του πρωταθλήματος, οι «κυανοκίτρινοι» προέρχονται από τις δύο συνεχόμενες νίκες στην Basket League, ενώ δίνουν ταυτόχρονα τη δική τους «μάχη» στον 1ο Όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρόοδος των αθλητών μέσα από το πρόγραμμα της ομάδας που πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση της τελικής κατάταξης, αποτυπώθηκε από τη μεταπήδησή τους σε συλλόγους υψηλότερου επιπέδου την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Στο ρόστερ των Περιστεριωτών παρέμειναν, από πλευράς Ελλήνων, οι Λεωνίδας Κασελάκης, Στέλιος Πουλιανίτης, Νίκος Χουγκάζ, Βαγγέλης Ζούγρης, Σωτήρης Σταυρακόπουλος, ενώ αποκτήθηκαν ο Βασίλης Ξανθόπουλος από την ΑΕΚ και ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ από τον Άρη. Σε ό,τι αφορά στους ξένους, οι Τζέιλεν Χαντς, Νέιτ Ρένφρο αποκτήθηκαν «πακέτο» από τον ΠΑΟΚ, ο Κένι Γουίλιαμς προστέθηκε από το δυναμικό της ΑΕΚ, ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς από τον Προμηθέα, καθώς επίσης και οι Τζόε Ράγκλαντ Τρέβορ Τόμπσον, σε ένα ρόστερ με ξεκάθαρο προσανατολισμό και στόχο στην άμεση προσαρμογή των παικτών στα χαρακτηριστικά του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Σε ένα ματς, λοιπόν, που αναμένεται με αυξημένη ένταση, ο Α.Σ.Κ. ολοκληρώνει την προετοιμασία του, φιλοδοξώντας να ανταπεξέλθει σε μία σκληρή δοκιμασία. Η αποστολή της ομάδας αναχωρεί το Σάββατο για την Αθήνα όπου και θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Ο αγώνας ορίστηκε για την Κυριακή στις 7.15 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου», με ζωντανή μετάδοση από το ERT Sports 1 και θα τον διευθύνουν οι κ.κ. Ιωάννης Τσιμπούρης από τον Σύνδεσμο Κεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου, Παναγιώτης Σκαλτσής από τον Σύνδεσμο Αττικής και Αργύρης-Σταύρος Αγγελής από τον Σύνδεσμο Δωδεκανήσου.