Ο Γιάννης Μπορούσης μίλησε για τους λόγους της αποχώρησης του από τον ΑΣΚ...

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 14:12

Ευχαριστώ χορηγούς και φιλάθλους

 O μέχρι χθες πρόεδρος του Α.Σ. Καρδίτσας, Γιάννης Μπουρούσης ανακοίνωσε σε συνέντευξη ότι αποχώρησε και επίσημα από την προεδρία της ομάδας. 

Ο λόγος της αποχώρησης ήταν η διάσταση απόψεων εντός του Δ.Σ. για θέματα της ομάδας… 

Ο Γιάννης Μπουρούσης ανέφερε ότι ΑΣΚ δεν είναι ο Μπουρούσης ούτε κανένας άλλος, αλλά ο κόσμος που στηρίζει την ομάδα και κάλεσε φιλάθλους και χορηγούς να συνεχίσουν να ενισχύουν αυτή την προσπάθεια.

 

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου...

Συνέντευξη τύπου έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο θρύλος του μπάσκετ και στυλοβάτης της προσπάθειας που έφερε τον ΑΣΚ στην μεγάλη κατηγορία, Γιάννης Μπουρούσης. Μόνο που η συνέντευξη αυτή δεν ήταν σαν τις προηγούμενες. Αντί να μιλάμε για το μέλλον του ΑΣΚ, ο  Γιάννης Μπουρούσης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προεδρία και το Δ.Σ. της ομάδας.

Στην συνέντευξη, αν και πιέστηκε από τους δημοσιογράφους, δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά και να πει πράγματα που θα βλάψουν την ομάδα, αλλά κράτησε χαμηλούς τόνους.

Αυτό που αποκομίσαμε από την συνέντευξη αυτή, ήταν ότι ο Γ. Μπουρούσης, δεν είχε την συμμετοχή που ο ίδιος θα ήθελε στο χτίσιμο της ομάδας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τριβές και να τον οδηγήσουν εκτός αυτής.

Όταν ρωτήθηκε, γιατί δεν άφησε να τελειώσει το πρωτάθλημα και να μιλήσει μετά, απάντησε ότι αυτή ήταν η πρόθεσή του, αλλά κλήθηκε από την διοίκηση μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό να ξεκαθαρίσει τι σκοπό έχει να κάνει με την ομάδα και μετά από τρίωρη συζήτηση, αποφάσισε ότι πρέπει να αποχωρήσει από τώρα.

Επίσης, ανέφερε ότι ήταν υποχρέωσή του να ενημερώσει για την εξέλιξη αυτή τον κόσμο της ομάδας, μιας και αυτός ήταν που πριν δύο χρόνια είχε απαιτήσει από τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα και αυτό ήταν και η προϋπόθεση της εμπλοκής της με αυτήν.

Τέλος, ο  Γ. Μπουρούσης ανέφερε ότι επέλεξε να δώσει την συνέντευξη αυτή στην Καρδίτσα σε ένδειξη σεβασμού προς τους τοπικούς δημοσιογράφους που όλο αυτό το διάστημα έδειξαν ότι αγαπούν και στήριξαν την ομάδα.

Η συνέντευξη.

Ο  Γ. Μπουρούσης ξεκίνησε την συνέντευξη λέγοντας. Δεν ήρθα εδώ για να πω ποιος φταίει και ποιος όχι, αλλά για να ανακοινώσω ότι φεύγω με βαριά καρδιά από την ομάδα. Έχω υποχρέωση να το κάνω έναντι των φιλάθλων, τον χορηγών και όλων όσων βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια την ομάδα.

Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας πως φτάσαμε ως εδώ. Η δική μου διαδρομή ξεκίνησε από το 2014 βοηθώντας την ομάδα από μακριά, μιας και ήμουν ακόμη επαγγελματίας αθλητής. Βοηθούσα όμως την ομάδα της πόλης μου και μάλιστα με την παρότρυνση του φίλου μου και κουμπάρου μου Γιώργου Τσιαμούρα.

Δεν θα βάλουμε στην ζυγαριά τι έχω προσφέρει και τι όχι, μιας και όλη η Καρδίτσα το γνωρίζει αυτό. Από το 2021 και μετά, αποφάσισα να έρθω να παίξω στην Καρδίτσα, διότι το είχα υποσχεθεί στον πατέρα μου. Ο πατέρας μου ήταν πάντα δίπλα μου, αλλά και από μακριά. Έτσι αποφάσισα να έρθω στην Καρδίτσα και να παίξω, ξέροντας ότι γίνεται και ένα γήπεδο που θα ήταν κίνητρο για την ομάδα.

Εδώ θέλω να αναφερθώ στον πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που πέρα από ότι προβλήματα προέκυψαν με την θεομηνία, ήταν ο άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στον αθλητισμού του νομού μας και το ότι έγινε το γήπεδο αυτό οφείλεται πολύ και σε αυτόν τον ίδιο και την αγάπη του για τον αθλητισμό. Το λέω μέσα από την καρδιά μου και δεν κρύβομαι.

Η ομάδα, φτιάχτηκε μαζί με το γήπεδο και έτσι αποφάσισα να έρθω να παίξω για να την βοηθήσω να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην Καρδίτσα σε ομαδικό άθλημα.

Οι φιλοδοξία μου ήταν να ανέβουμε και ήμουν σίγουρος ότι θα γίνει αυτό. Η προσπάθεια όμως ήταν συλλογική.

Ακολούθως ο Γ. Μπουρούσης ανέφερε ότι μέσα στο δυόμιση αυτά χρόνια, επειδή υπήρξαν εντάσεις  και ίσως κάποιους να πίκρανα, τους ζητάω μια μεγάλη συγνώμη αναφέροντας προσωπικά όλα τα μέλη του Δ.Σ. και συγκεκριμένα στους Γιώργο Χριστούλα, Κώστα Πρίτσα, Χρήστο Ζήση, Φάνης Καϊμακάμη, Λεωνίδας Ντανοβασίλης, Κώστα Μπανιό και στον Χρήστο Δεληγιάννη.

Ο Χρήστος και τα υπόλοιπα παιδιά, αγαπούν την ομάδα, αλλά η διαφορά είναι ότι θεωρεί τον εαυτό του παράγοντα, ενώ εγώ όχι. Εγώ ήρθα εδώ να βοηθήσω, να βάλω το κερασάκι στην τούρτα.

Κάποιος στο Δ.Σ. είπε και έχει δίκιο, ότι δεν υπάρχει μέτρημα πόσο αγαπάει κανείς την ομάδα. Όμως, δεν μπορεί να ξεχνάμε και τι έχω προσφέρει σε αυτήν. Όχι οικονομικά, αλλά ότι με την δική μου διάθεσή και τα δικά μου χέρια, η ομάδα ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Χρήστος Δεληγιάννης αγαπάει την ομάδα και ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο είχα την καθημερινή επικοινωνία.

Εγώ είμαι ένας άνθρωπος ντρόμπρος και επειδή έχω παίξει σε μεγάλες επαγγελματικές ομάδες, σκέφτομαι λίγο διαφορετικά. Δεν είμαι της γνώμης ότι επειδή είμαστε στην Καρδίτσα, πρέπει να λειτουργούμε με χαμηλές προσδοκίες. Ήθελα να μεταδώσω στο Δ.Σ. κάποια πράγματα για την λειτουργία τη ομάδας.

Το 2021 όταν ανέβηκε η ομάδα, έπρεπε να στηθεί για την μεγάλη κατηγορία. Μου έγινε πρόταση να γίνω πρόεδρος της ομάδας. Ποτέ όμως δεν είδα τον εαυτό μου σαν πρόεδρος, αλλά ως εθελοντής για την Καρδίτσα. Έτσι, με χαμηλούς τόνους και με σεβασμό στους υπόλοιπους του Δ.Σ. έκανα σε πολλά πράγματα πίσω για να μην έχουμε κόντρες. Έτσι, δεν είχα 100% ενεργό ρόλο στο στήσιμο της ομάδας. Στην ουσία το χτίσιμο της ομάδας και τις αλλαγές τις είχαν τα υπόλοιπα παιδιά.

Αυτό που είπα από την πρώτη χρονιά, ήταν ότι δεν θα ήθελα με τίποτα η ομάδα να μην είναι υγιείς και να χρωστάει σε τρίτους. Αυτός ο στόχος έγινε πράξη. Η ομάδα δεν χρωστάει σε κανέναν. Προχθές υπέγραψα και τα τελευταία έγγραφα από τους ορκωτούς λογιστές ότι φαίνεται ότι η ομάδα μας δεν χρωστάει πουθενά και τίποτα και θα βγάλει τη χρονιά άνετα.

Πάμε στην φετινή χρονιά. Δεύτερη χρονιά στην Α1 κατηγορία και όλοι χαρήκαμε που η ομάδα έμεινε στην κατηγορία. Ήρθε ο DANIEL που δημιούργησε ζημιές στο γήπεδο. Έτσι, πρότεινα και ο ΑΣΑΚ έκανε δεκτό να παίξουμε τα πρώτα 8 παιγνίδια εκτός έδρας. Έτσι, είχαμε στην συνέχεια τα 6 σερί παιγνίδια εντός που μας έφεραν τις νίκες. Μια νίκη θα κάνει ακόμη η ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα μείνει στην κατηγορία.

Φέτος όμως, θεώρησα ότι θα έπρεπε όχι τόσο ως πρόεδρος, αλλά ως Γιάννης ότι έπρεπε να απαιτήσω κάποια πράγματα, διότι είχα αντιρρήσεις. Έγιναν κουβέντες, υπήρχαν εντάσεις αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε λύσεις. Είναι κάποια πράγματα που δεν λέγονται. Στις 3-4 Ιανουαρίου, μετά από ένα Δ.Σ. πήρα την απόφαση να αφήσω και πάλι εν λευκό την ομάδα στον Χρ. Δεληγιάννη. Φυσικά, εγώ έβαζα τις υπογραφές στα συμβόλαια. Έτσι, πήρα τις αποφάσεις μου.

Ίσως πουν κάποιοι ότι πήδηξα από το καράβι. Όχι, δεν έγινε έτσι, διότι συνέχισα να βάζω υπογραφές, να δεσμεύομαι για απόκτηση νέων παικτών κ.λ.π.

Σταματάω εδώ, διότι αν κάτι εγώ δεν το γουστάρω 100%, δεν μπορώ να λειτουργήσω. Έτσι, έκανα πίσω αρχικά και σε ένα Δ.Σ. κατέθεσα τις προστάσεις μου. Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟ την Κυριακή, κάναμε μια συζήτηση τριών ωρών και μετά από αυτήν αποφάσισα να μην συνεχίσω.

Η συζήτηση έγινε τώρα, διότι κλήθηκα από το υπόλοιπο Δ.Σ. να το κάνω τώρα. Έκρινα ότι δεν με καλύπτει αυτό που κάνουμε και φεύγω. Δεν θέλω να στεναχωρηθεί κανένας.

Εγώ κάποτε είχα κάνει έκκληση στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και αυτό που κάναμε να το ζήσει. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και τον ευχαριστώ πολύ, όπως και όλους τους χορηγούς.

Το οικονομικό κομμάτι.

Ο  Γ. Μπουρούσης αναφέρθηκε και στο οικονομικό κομμάτι λέγοντας. Ίσως να πουν κάποιοι, ότι για να είναι εδώ ο Μπουρούσης, ίσως να κονομάει. Θέλω να σας πω σήμερα ότι στα 2,5 χρόνια που είμαι πρόεδρος, έχω χρησιμοποιήσει από την ομάδα 1800€. τα 1200€ όταν μετά από το all star έκανα ένα τραπέζι στους παλαίμαχους πρώην συμπαίκτες μου και άλλα 600€ για να πάμε σε έναν χειροπρακτικό στην Θεσσαλονίκη πέρυσι τον Έβανς για να μπορεί να παίξει στον αγώνα με τον Ιωνικό όπου μείναμε στην κατηγορία, επειδή είχε πάθει λουμπάγκο. Σαν Γιάννης, δεν θέλω να υπάρχει καμία σκιά ότι είμαι εδώ για οικονομικούς λόγους. Ούτε και επιχειρήσεις έχω στην Καρδίτσα.

Έκανε επίσης, αναφορά στον φίλο του και κουμπάρο Γιώργο Τσιαμούρα που ήταν αυτός που τον έβαλε το 2014 στην ομάδα. Σε αυτόν οφείλει η Καρδίτσα το ότι ήρθα και έπαιξα και βοήθησα την ομάδα μας.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων

 Στις ερωτήσεις τους οι δημοσιογράφοι επέμεναν να μάθουν περισσότερα για την φύση της διαφωνίας που υπήρξε, αλλά ο  Γ. Μπουρούσης δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες.

Σε ερώτηση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, αν ο ίδιος ήθελε να φτιάξει μια ομάδα που να είναι στις θέσεις 1-6 και όχι 6-12. Μια ομάδα που θα παίξει ακόμη και ευρωπαϊκά παιγνίδια, ο Γ. Μπουρούσης απάντησε.

Σίγουρα υπάρχει το όνειρο, αλλά δεν μπορείς να φτιάξεις και ένα μπάτζετ 2 εκατομμύρια; θα φτάσεις μέχρι εκεί που φτάνεις. Όμως, διεκδικούσα να έχω έναν ποιο ενεργό ρόλο στην ομάδα.

Εγώ δεν χρωστάω κάτι στην Καρδίτσα. Έφυγα από εδώ 17 ετών για να πάω να παίξω μπάσκετ και κάποιοι έλεγαν που πάει ο κουτσός. Τα κατάφερα και γύρισα πίσω να βοηθήσω αυτή την πόλη, διότι έδωσα υπόσχεση στον πατέρα μου.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ανέφερε ότι στόχος δικό του ήταν να φτιάξει ένα διαφορετικό ρόστερ, αλλά με το ίδιο μπάτζετ. Γύρω στα 400 χιλιάδες €, δηλαδή στο κατώτατο όριο που βάζει ο ΑΣΑΚΕ για τα συμβόλαια των παικτών. Φέτος φτάσαμε ήδη στα 526 χιλιάδες € σε παίκτες, κάτι ανάλογο είχε γίνει και πέρυσι. Εγώ ήθελα με τα ίδια λεφτά, μια άλλη επιλογή παικτών. Πίστευα ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Δεν θα μπω όμως σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Όταν μεταφέρθηκε στον  Γ. Μπουρούση ότι υπάρχει μια στεναχώρια στον κόσμο για αυτή την εξέλιξη και αν υπάρχει περιθώριο να αλλάξει αυτό, απάντησε.

Έγιναν πολλές συζητήσεις, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο και η συζήτηση της περασμένης Κυριακής. Δεν μπορέσαμε να βρούμε λύση.

Όμως, θέλω να πω ότι η ομάδα, είναι πολύ καλή. Παραμένει και φέτος στην μεγάλη κατηγορία και πρέπει ο κόσμος να συνεχίσει να την στηρίζει.

Σε ερώτηση, γιατί επέλεξε να κάνει τώρα την συνέντευξη και δεν περίμενε να τελειώσει το πρωτάθλημα, ανέφερε.

Εγώ έτσι ήθελα να γίνει. Παρά το γεγονός ότι διαφωνούσα, άφησα την ομάδα να λειτουργεί ως είχε. Όμως, όταν με κάλεσαν να πω τι θέλω να κάνω με την ομάδα, δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.

Η ομάδα έχει ηρεμία και θα σωθεί και φέτος. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει σωθεί. Γιατί να υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα;

Σε ερώτηση, αν η ομάδα ήθελε ακόμη να δώσει μεγάλη μάχη να σωθεί, θα περίμενε μέχρι το τέλος, απάντησε:

Προφανώς δεν θα με καλούσαν στις 10 Μαρτίου για να έχουμε αυτές τις εξελίξεις. Εγώ είχα εισηγηθεί να τα πούμε όταν τελειώσει το πρωτάθλημα. Υπάρχει και γραπτό μήνυμα στον κ. Δεληγιάννη.

Να σας πω όμως. Δεν πλακωθήκαμε, δεν παίξαμε μπουνιές. Απλά διαφωνήσαμε.

Πάντως, επειδή έφυγα εγώ, δεν σημαίνει ότι θα πέσει η ομάδα. Καλώ τους χορηγούς αι τους φιλάθλους να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα.

Όλη η πόλη μαζί στηρίζει την ομάδα και όχι μόνο ένας ή πέντε άνθρωποι.

Τέλος, σε ερώτηση αν θέλει να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρο της ΕΟΚ, απάντησε αρνητικά και ότι δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Για την συνέχεια της ενασχόλησή του με το μπάσκετ, τόνισε ότι αν δεχθεί κάποια πρόταση, θα την σκεφτεί.