Δίκαιη Ήττα Στο Μαρούσι

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 09:27

Ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ δεν κατάφερε να συνεχίσει νικηφόρα τις εκτός έδρας υποχρεώσεις του στα πλέι-άουτ, γνωρίζοντας την ήττα από το Μαρούσι με 91-70, για τη 2η αγωνιστική της διαδικασίας.

 Σε ένα ακόμη παιχνίδι, οι απουσίες παικτών, αυτή του Αβδάλα αλλά και του Ουάιτ, περιόρισαν τις λύσεις του Νίκου Παπανικολόπουλου, με τον Α.Σ.Κ. να παλεύει να μείνει στη διεκδίκηση της νίκης αλλά μην έχει σταθερή απόδοση, κυρίως στην 4η περίοδο.

Αν και βρέθηκε από νωρίς σε θέση κυνηγού (8-0, 16-6), η ομάδα της Καρδίτσας, προσπάθησε να διατηρηθεί σε επαφή με το σκορ (16-10), με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται βρίσκοντας τους «κυανόλευκους» στο -10 (24-14).

Στη 2η περίοδο, το Μαρούσι κατάφερε να έχει τα ηνία του αγώνα με μία διαφορά που στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου ήταν διψήφια, με τον Α.Σ.Κ. να αντιδράει και να μειώνει σε κάποιες περιπτώσεις σε μονοψήφια τιμή (24-16, 36-28, 38-31), όμως τους γηπεδούχους να πάνε με +12 στην ανάπαυλα (43-31).

Η έναρξη της 3ης περιόδου βρήκε τον Α.Σ.Κ. να παλεύει για την ολική επαναφορά, μειώνοντας σε τρεις περιπτώσεις στους τέσσερις πόντους (47-43, 49-45, 52-48), ενώ μερικές άστοχες επιλογές δεν του επέτρεψαν να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τον αντίπαλό του. Το Μαρούσι, χωρίς να ξεφύγει σε αυτό το διάστημα, κατάφερε να διατηρηθεί οδηγός του σκορ και να κλείσει την περίοδο με +8 (65-57).

Μολονότι το μομέντουμ του αγώνα έδειχνε ότι το σύνολο του Ν. Παπανικολόπουλου είχε επιστρέψει στο ματς, το Μαρούσι ανέβασε ξανά «στροφές» και με όπλο του το περιφερειακό του σουτ στην τελευταία περίοδο, ανέπτυξε διαφορά αυτοπεποίθησης, η οποία δεν ήταν ικανή να επιτρέψει στον Α.Σ.Κ. να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στο ματς. Το 69-64, με σερί 4-7, μετατράπηκε σε 88-68, με ένα σερί 19-4 των γηπεδούχων που έγειρε οριστικά την «πλάστιγγα» υπέρ τους, με το τελικό 91-70 να είναι και η μέγιστη διαφορά στο παιχνίδι.

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 20:15 στο PAOK Sports Arena με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ mateco, για την 3η αγωνιστική των πλέι-άουτ.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-31, 65-57, 91-70

Μαρούσι (Ν. Βετούλας): Χίλ 2, Στασινός 10 (3), Τζούστον 17, Ραντούλιτσα 17 (1), Γιαννόπουλος 17 (1), Μπρίσκοου 8, Φιλιππάκος, Νικολαΐδης 5 (1), Ιορδάνου 7 (1), Γούνταρντ 8 (2), Χάασε.

Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ (Νίκος Παπανικολόπουλος): Μπιουκάναν 12, Μενένγκα 11, Γ. Καμπερίδης, Ρ. ΜακΚάλουμ 6, Μακ 13, Καπετάκης, Δίπλαρος 11 (3), Χρηστίδης, Τσούκας, Σάιμπερτ 11 (3), Γιάνκοβιτς 6.

Δηλώσεις:

Νίκος Παπανικολόπουλος: «Συγχαρητήρια στο Μαρούσι και τον φίλο μου Νίκο Βετούλα. Το άξιζαν 100% και γενικά η εικόνα τους είναι πολύ καλή από την αρχή. Ακόμα και όταν χάνουν γίνεται πάρα πολύ δύσκολα. Μπήκαμε νωθρά στο παιχνίδι και δώσαμε τον ρυθμό στο Μαρούσι. Είναι κάτι το οποίο είχαμε επισημάνει. Ξέραμε ότι θα υπάρχει αντίδραση από το Μαρούσι που πιέζει πολύ με τα γκαρντ. Από την άλλη εμείς επιτεθήκαμε πολύ βιαστηκά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ήμασταν πιο συμπαγείς στην άμυνα. Κλείσαμε τη διαφορά αλλά είχαμε δύο τρεις λάθος κατοχές που αν τις είχαμε διαχειριστεί σωστά θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Το Μαρούσι πήρε πολλά από πολλούς παίκτες. Σημαντικούς πόντους στη ροή του παιχνιδιού. Συγχαρητήρια και στα παιδιά της Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ για την προσπάθεια τους».

Νίκος Βετούλας: «Κάναμε ένα σχετικά καλό παιχνίδι, αν και σε κάποια κομμάτια είχαμε νευρικότητα. Από το πρώτο λεπτό είχαμε τον έλεγχο. Είχαμε σε καλή μέρα επιθετικά τον Ραντούλιτσα που μας βοήθησε ν΄ ανοίξουμε το γήπεδο και άλλα παιδιά που μπόρεσαν να υποστηρίξουν το ατομικό κομμάτι. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι και δώσαμε την ευκαιρία να βάλει κάποια καλάθια. Στην τέταρτη περίοδο κυριαρχήσαμε κι επιθετικά κι αμυντικά. Ήταν μία καλή νίκη που χρειαζόμασταν. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ιορδάνου για την απόδοσή του».