ΑΣΑ: Ήττα και αιχμές από Βαζάκα

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 21:00

Η Αναγέννησης Καρδίτσας έχασε έναν εκτός έδρας αγώνα, αυτή φορά με 1-0 στη Βέροια...

Ο Γιώργος Βαζάκας μίλησε για διοικητική αβεβαιότητα και όσα χρειάζεται η Αναγέννηση Καρδίτσας για να παραμείνει στην Football League.

Την τέταρτη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις μακριά από την Καρδίτσα, υπέστη η Αναγέννηση, αυτή τη φορά στη Βέροια. Η ομάδα μας δέχθηκε νωρίς το γκολ μετά από λάθος του τερματοφύλακα και ακολούθως έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει την ισοφάριση.

Τη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας νίκη κατέκτησε η Βέροια, που νίκησε 1-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας και πήρε σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο στη Βέροια, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 16’ με στατική φάση. Ο Μπαστιάνος εκτέλεσε το φάουλ και ο Σουλιώτης, εκμεταλλευόμενος την κακή απόκρουση του Γκέκα, με σουτ έδωσε το προβάδισμα (1-0) στην ομάδα του. Οι κιτρινομαυροι προσπάθησαν να απειλήσουν, έχοντας ουσιαστικά δύο καλές τελικές φάσεις. Αρχικά, στο 30’, με τον Κονέ και έπειτα, στο 41’, με τον Πλαβούκο. Η Βέροια απείλησε στο τελευταίο πεντάλεπτο με τον Μπαστιάνο (40’, 45’).

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι δύο ομάδες είχαν από μία ευκαιρία. Στο 51’ ο Βανκεβάι με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα η Αναγέννηση Καρδίτσας έχασε πολύ καλή ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, όταν ο Πλαβούκος από κοντά με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαγκιόζη.

Μετά το 60’, οι κιτρινόμαυροι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και επιχείρησαν να απειλήσουν για να φθάσουν στην ισοφάριση, χωρίς αποτέλεσμα. Απεναντίας, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν κλασική ευκαιρία, στο 78’, όταν ο Λίταινας με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 83’, η Βέροια απείλησε και με το σουτ του Μπλέτσα, ενώ οι Θεσσαλοί απείλησαν στις καθυστερήσεις του αγώνα με το σουτ του Κονέ.

Το φιλμ του αγώνα

5΄ Σουτ του Κονέ, η μπάλα άουτ.

9΄ Μπαλιά του Μπαστιάνου από τα αριστερά, ο Ουνγιαλίδης με πλάτη πέρασε τον τερματοφύλακα, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και του έφυγε η μπάλα και έτσι δεν μπόρεσε να βρεθεί σε θέση εκτέλεσης.

16΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ: 1-0: Εκτέλεση φάουλ του Μπαστιάνου, κακή απόκρουση του τερματοφύλακα Γκέκα και ο Σουλιώτης με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0.

30' Εκτέλεση φάουλ του Σταματάκη, πετάχτηκε ο Κονέ, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον Γιαγκιόζη, όμως ο τερματοφύλακας της Βέροιας μπλόκαρε.

40΄ Ο Μπαστιάνος έπιασε το πλασαριστό σουτ, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Γκέκα, αλλά ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης Καρδίτσας ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε.

41΄ Σουτ του Πλαβούκου εντός περιοχής, άουτ η μπάλα.

45΄ Σουτ από πλάγια θέση του Μπαστιάνου, έδιωξε δύσκολα ο Γκέκας.

51΄ Σέντρα του Κοζάκη από δεξιά, κεφαλιά του Βανκεβάι από το ύψος της μικρής περιοχής, λίγο άουτ η μπάλα.

54΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Αναγέννηση Καρδίτσας: Ο Δόρης δεν μπόρεσε να κόψει τον Πλαβούκο. Ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, έπιασε το σουτ, όμως αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Γιαγκιόζη.

60΄ Χλιαρό σουτ του Τζέκου, μπλόκαρε ο Γιαγκιόζης.

73΄ Δυνατό φαλτσαριστό σουτ του Μπαστιάνου απέκρουσε ο Γκέκας.

75΄ Μετά το 60’, η Αναγέννηση Καρδίτσας έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και βρίσκεται έξω από περιοχή της Βέροιας, προσπαθώντας να απειλήσει.

78΄ Ο Λίταινας ελίχθηκε στην περιοχή, έπιασε το σουτ και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

83΄ Αντεπίθεση της Βέροιας, ο Μπλέτσας έπιασε το σουτ εκτός περιοχής μπλόκαρε δύσκολα στη γωνία του ο Γκέκας.

91΄ Καλή ευκαιρία για την Αναγέννηση Καρδίτσας: Ο Κονέ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Βέροιας και απομακρύνθηκε.

Οι συνθέσεις

ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιαγκιόζης, Σουλιώτης (61’ Λίταινας), Καψάλης, Κοζάκης, Δαμιανάκης, Λασκάρης, Μπλέτσας, Δόρης (84’ Λαζόπουλος), Μπαστιάνος (90’ Μέξης), Βανκεβάι, Ουνγιαλίδης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσάκης, Θεοδωράκης Μπιτέλης, Σουντουρά, Σταματάκης (70’ Χατζάρας), Ποζατζίδης, Κονέ, Πλαβούκος (58’ Τζέκος).

«Μεταγραφές και διοικητική ηρεμία»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στάθηκε περισσότερο ο τεχνικός της Αναγέννησης Καρδίτσας, Γιώργος Βαζάκας, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Βέροια που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Ημαθίας με 1-0. Οι δηλώσεις του Γιώργου Βαζάκα:

«Ήταν ένα παιχνίδι ομάδων που είχαν πολλά προβλήματα από το καλοκαίρι. Έγινε ανοιχτό ματς και περιμέναμε πως θα κέρδιζε η ομάδα που θα πετύχαινε το γκολ. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε μετά το γκολ που δεχθήκαμε, αλλάξαμε τρόπο παιχνιδιού και προσπαθήσαμε με δύο σέντερ φορ, αλλά δεν πετύχαμε τέρμα.

Η Βέροια ήταν πιο ουσιαστική και σε ένα λάθος του τερματοφύλακα μας σημείωσε γκολ. Η Αναγέννηση πληρώνει την διοικητική αβεβαιότητα. Όταν έχεις προβλήματα δεν είσαι μπορείς να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Χρειαζόμαστε διοικητική ηρεμία και μεταγραφές για να βρούμε το δρόμο για τη σωτηρία. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Έδωσαν και την ψυχή τους σήμερα. Ο κόσμος ήρθε και μας στήριξε, αλλά δεν τον ικανοποιήσαμε».