Έτσι θα σωθούμε ρε Βαζάκα;

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 19:00

Η Αναγέννηση πήγαινε για θετικό αποτέλεσμα και γύρισε με τεσσάρα από τον Αλκαζάρ μιας και έχασε από τον Απόλλων Λάρισας με 4-1 σε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει σε μεγάλη κριτική για την ομάδα μας...

Αποδοκιμασίες σε Βαζάκα από οπαδούς της Αναγέννησης που βρέθηκαν στον αγώνα...

Ο Γιώργος Βαζάκας ξεκαθάρισε πως αν συνεχιστεί ο διχασμός στην Αναγέννηση Καρδίτσας δεν έχει θέση στην ομάδα.

Σε δύσκολα μονοπάτια μπαίνει η Αναγέννηση Καρδίτσας που ηττήθηκε με 4-1 στο Αλκαζάρ από τον Απόλλωνα Λάρισας που σημείωσε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και έβαλε τις βάσεις για ένα εντυπωσιακό σκορ στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ομάδα της Λάρισας ήθελε τη νίκη, ώστε να βγάλει από πάνω της το άγχος της παραμονής πολλές αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και το κατάφερε πολύ πιο εύκολα από ό,τι είχε φανταστεί, αφού πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με σκορ 3-0.

Οι Τσιλούλης (20’), Κανούλας (32’), Σουλίδης (44’) σημείωσαν τα τρία γκολ στα πρώτα 45 λεπτά και έβγαλαν κάθε σκέψη από τους φιλοξενούμενους για θετικό αποτέλεσμα. Η Αναγέννηση Καρδίτσας, πάντως, είχε να αντιμετωπίσει και την γκρίνια για τον τεχνικό της ομάδας, Γιώργο Βαζάκα, ο οποίος αποδοκιμάστηκε για μεγάλο διάστημα από τους οπαδούς της που ταξίδεψαν μέχρι την Λάρισα.

Είναι, πάντως, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της Αναγέννησης Καρδίτσας, το ότι υπήρξε διάλογος την ώρα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στους οπαδούς και τον Γιώργο Βαζάκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κορέλας σημείωσε το γκολ της τιμής για την Αναγέννηση στο 86ο λεπτό, αλλά ούτε αυτό έμεινε αναπάντητο από τους γηπεδούχους που σημείωσαν και 4ο τέρμα με τον Κανούλα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Η ΑΣΑ έκλεισε μία οκτάδα αγώνων με συγκομιδή ενός πόντου και παραμένει κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι φάσεις

Η πρώτη καλή φάση του ματς ανήκε στους φιλοξενούμενους, με την κεφαλιά του Σουντουρά στο 6’ να περνά άουτ.

Ο Απόλλων Λάρισας απάντησε στο 17’ με το πλασέ του Τσιλούλη, που μπλόκαρε ο Γκέκας, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα ο επιθετικός των γηπεδούχων ήταν πιο εύστοχος και με σουτ έγραψε το 1-0.

Στο 32’ ο έγινε και το 2-0, με προβολή του Κανούλα ενώ στο 44’ ο Σουλίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Και στο δεύτερο ημίχρονο, οι νεοφώτιστοι είχαν την υπεροχή και απείλησαν με τα σουτ των Τσιλούλη (47’) και Μαυριά (72’).

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τη σειρά τους στο 81’ με το σουτ του Χαντζάρα και στο 83’ μείωσαν σε 3-1, με τον Κορέλα, ο οποίος δευτερόλεπτα πριν είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή.

Όμως, ο Απόλλων δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 93’ ο Τσιλούλης σκόραρε ξανά, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Το φιλμ του αγώνα

6' O Καρρίκι έκανε τη σέντρα από δεξιά μέσα από την περιοχή, ο Σουντουρά πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παϊτέρη.

15’ Επικίνδυνο γύρισμα του Παπαζαχαρία στον Παϊτέρη, ο τερματοφύλακας έκανε κακό κοντρόλ, αλλά πρόλαβε να διώξει τη μπάλα πριν την κλέψει ο Τζέκος.

17’ Πρώτη τελική φάση και για τον Απόλλωνα, Σουλίδης και Μαυριάς άλλαξαν ωραία τη μπάλα, ο τελευταίος βρήκε τον Τσιλούλη μέσα στη περιοχή, αλλά το συρτό σουτ μπλόκαρε ο Γκέκας.

20’ Ο Σκούπρας έκανε σέντρα από τα δεξιά, πήρε τη κεφαλιά ο Χατζής μέσα στην περιοχή και την έστρωσε με τη μία στον Τσιλούλη. Ο επιθετικός μέσος αφού βρήκε με ωραία προσποίηση το χώρο έκανε το 1-0 με συρτό σουτ.

30’ Σουλίδης σέντρα από δεξιά, ο Γκέκας κάνει την έξοδο στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Ανδρέου που έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα να διώχνει ξανά.

32’ Ο Κουρτεσιώτης από τα αριστερά έκανε τη παράλληλη σέντρα με στόχο στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Κανούλας με προβολή έκανε το 2-0.

39’ Ο Μπιτέλης με τη μία έψαξε το Σουντουρά μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα, άνοιξε όμως πολύ τη μπάλα και ο Παϊτέρης πρόλαβε και μπλόκαρε.

44’ Ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τον Απόλλωνα, ο Σουλίδης έπαιξε το ένα-δύο με τον Μαυριά, ο πρώτος μπήκε στην περιοχή όπου απέναντι από τον Γκέκα δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ για το 3-0.

47’ Ο Τσιλούλης δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γκέκα.

53’ Σουτ του Μαυριά από την κορυφή της μεγάλης περιοχής και αριστερά, δίπλα από την εστία του Γκέκα.

65’ Μετά από γέμισμα προς τη σέντρα του Απόλλωνα, ο Τζέκος έκλεψε την μπάλα και με το στήθος έστρωσε στον Σουντουρά, το σουτ όμως πέρασε άουτ δίχως να απειλήσει τον Παϊτέρη.

86’ Ο 17χρονος Κορέλας με την είσοδό του σκόραρε με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή (3-1).

93' Σέντρα ο Καρακατσάνης, ο Τσιλούλης από κοντά το τελικό 4-1.

Οι συνθέσεις

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ν. Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Χατζής (71’ Καρακατσάνης), Μαυριάς, Αγρόδημος, Κανούλας (85’ Ιβανίδης), Σουλίδης (65’ Λίταινας), Τσιλούλης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γ. Βαζάκας): Γκέκας, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Θεοδωράκης, Μπούσδρας (46’ Μούτσιος), Μπιτέλης, Σουντουρά, Ρουσσάκης, Τζέκος, Χαντζάρας (85’ Κορέλας), Ντάγκρας (54’ Καραγιάννης).

Προς την έξοδο ο Βαζάκας

Ο Γιώργος Βαζάκας ξεκαθάρισε πως αν συνεχιστεί ο διχασμός στην Αναγέννηση Καρδίτσας δεν έχει θέση στην ομάδα.

Στις αποδοκιμασίες από την εξέδρα που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό στάθηκε περισσότερο ο τεχνικός της Αναγέννησης Καρδίτσας, Γιώργος Βαζάκας. Χαρακτηριστικά είπε πως ήταν η πρώτη φορά σε 25 χρόνια καριέρας στους πάγκους που αυτό τον επηρέασε και δεν είχε το μυαλό του στην αναμέτρηση.

Πάντως ξεκαθάρισε πως πιστεύει στην σωτηρία της ομάδας και δεν ξεχνά πως είναι το ίδιο υλικό που είχε εντυπωσιάσει τους πάντες στον πρώτο γύρο.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Βαζάκας:

«Αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα από τότε που ήρθα στην Αναγέννηση. Δεν θα μείνω στο παιχνίδι γιατί οι ήττες είναι γι αυτούς που παίζουν, όπως και οι ισοπαλίες όπως και οι νίκες.

Το πιο σοβαρό πράγμα είναι ότι βλέπω κάτι που υποβόσκει και προσπαθούν κάποιοι να φέρουν τον διχασμό στην ομάδα. Ξεχνάνε ότι αυτή η ομάδα χτίστηκε όπως χτίστηκε το καλοκαίρι. Και τον Οκτώβριο θα μπορούσε να μην υπάρχει.

Ήρθε κάποιος σήμερα στο ματς και από το πρώτο μέχρι το 90ο λεπτό δεν σταμάτησε να βρίζει εμένα και την οικογένεια μου. Έφτασε ο τερματοφύλακας μου, ο Γκέκας να τον βρει ώστε να του μιλήσει για να σταματήσει.

Τώρα βλέπω ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Ας έρθουν όσοι θέλουν για να βοηθήσουν. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να σώσουμε την ομάδα. Υπάρχουν ορισμένοι που θέλουν να την διχάσουν. Εγώ και οι παίκτες είμαστε ενωμένοι.

Θα μπορούσα να φύγω όταν ήμουν καβάλα στο άλογο, αλλά δεν το έκανα. Έμεινα εδώ. Πρέπει να καταλάβει όλη η Καρδίτσα ότι εμείς προσπαθούμε και να μας στηρίξει και να απομονώσει αυτούς που θέλουν να διχάσουν. Αλλιώς εγώ δεν έχω θέση εδώ.

Αν δεν είναι ενωμένοι όλοι, η διοίκηση, οι παίκτες, ο προπονητής, ο κόσμος και στην δύσκολη κατάσταση όπως είμαστε τώρα τότε δεν θα πετύχουμε τίποτα. Ερχόμαστε από ήττες αλλά μην ξεχνάτε πως το 90% των παικτών μας δεν έχουν εμπειρία Β' Εθνικής. Πάλεψαν όμως και φέραν την ομάδα εδώ.

Ο κόσμος πρέπει να απομονώσει αυτούς που θέλουν τον διχασμό, να στηρίξει την προσπάθεια, να βοηθήσει για να πετύχουμε το στόχο. Το αποτέλεσμα σήμερα παίζει δεύτερο ρόλο. Ξέφυγα μετά από 25 χρόνια προπονητής και απάντησα σε αυτόν που με έβριζε. Τρελάθηκα. Δεν είχα το μυαλό μου στο παιχνίδι για πρώτη φορά. Αλλά ξέρετε ότι μερικές φορές υπάρχουν και όρια.

Ζητάω συγγνώμη από τον καλό κόσμο της Αναγέννησης. Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο με την ΑΕ Καραϊσκάκης. Πρέπει να οργανωθούμε γιατί είμαστε η ίδια η ομάδα που στον πρώτο γύρο έκανε τους πάντες να λένε για το πόσο καλοί είμαστε».

Προλαβαίνει η ομάδα να σωθεί;

«Την πιστεύω την ομάδα. Είναι καλή. Τα κάστρα όμως πέφτουν από μέσα. Υπήρχε ένας που έβριζε από το πρώτο λεπτό. Κάποια στιγμή έχω και τα όρια μου. Δεν μπορεί ένα πρεζόνι, ένας μπερδεμένος να το κάνει αυτό. Εγώ δεν συμβιβάζομαι με κανέναν από αυτούς. Το πιστεύω ακόμη ότι μπορούμε να σωθούμε».