Τρέλανε το πανελλήνιο

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 12:01

ΑΣΑ παντός καιρού...

Η Αναγέννηση αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, ισοφάρισε το ματς και έχασε ευκαιρίες να κερδίσει την ΑΕΚ που όμως παρατάχθηκε με πολλούς αναπληρωματικούς.

Μια μεγάλη βραδιά ήταν η περασμένη Τρίτη για το Καρδιτσιώτικο ποδόσφαιρο. Η Αναγέννηση αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, ισοφάρισε το ματς και έχασε ευκαιρίες να κερδίσει την ΑΕΚ που όμως παρατάχθηκε με πολλούς αναπληρωματικούς. Η ιστορία όμως έγραψε ΑΣΑ – ΑΕΚ 2-2 και αυτό θα θυμούνται τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Η Αναγέννηση έπαιξε ψυχωμένα και αν ήταν λίγο τυχερή στο τέλος θα έφτανε και σε τρίτο γκολ. Αυτό όμως που μένει είναι ότι η ομάδα έβγαλε μια φοβερή ψυχή και στάθηκε απέναντι στην ΑΕΚ ως ίσος προς ίσον.

Ακόμη, η ισοπαλία αυτή θα ανεβάσει ψυχολογικά την ομάδα εν όψη της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Προβάδισμα η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς, ήταν κυρίαρχη για ένα τέταρτο, ώσπου ένα διαγώνιο σουτ του Μπλέντι τη θορύβησε για τα καλά (απέκρουσε ο Ανέστης).

Τελικά, η ανωτερότητα της Ένωσης στο α’ ημίχρονο μετουσιώθηκε σε γκολ, όταν με τη συμπλήρωση 36 λεπτών, ο Πέκχαρτ άνοιξε το σκορ με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, ωστόσο δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να δικαιολογήσει τη διαφορά κατηγορίας με τον αξιόμαχο αντίπαλο.

Τίποτα, φυσικά, δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου...

Η αντεπίθεση της ΑΣΑ

Το β’ ημίχρονο δεν άρχισε καλά για τους γηπεδούχους, αφού παρά την είσοδο του Τσιλούλη, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που (ξανα)βρήκαν δίχτυα με τον Πέκχαρτ. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι δεν άξιζε αυτό το προβάδισμα η ΑΕΚ...

Έκτοτε, οι παίκτες του Ζοζέ Μοράις έριξαν διακόπτες και η ΑΣΑ πήρε τα ηνία του αγώνα, αρχής γενομένης από δύο καλές ευκαιρίες (59’ Μπιτέλης, 63’ Ξέρρας) και, βέβαια, το γκολ του Τζέκου με κεφαλιά στο 68’.

Οκτώ λεπτά αργότερα, προτού καλά-καλά η ΑΕΚ συνέλθει από το σοκ της μείωσης, ο δραστήριος Μπλέντι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ανέστης βγήκε για.. βρούβες και ο Μάιγκα με κεφαλιά ισοφάρισε!

Αμέσως, ο Μοράις έριξε στη μάχη τον Ούγκο Αλμέιδα και λίγο αργότερα τον Χρήστο Αραβίδη, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει το πατατράκ, όμως η ομάδα του… δεν Αναγεννήθηκε ποτέ.

Το φιλμ του αγώνα

4' Κάθετη πάσα του Τσέλιου για τον Ζόριτς που καθυστέρησε με τους αμυνόμενους να διώχνουν την τελευταία στιγμή πριν σουτάρει από θέση τετ α τετ.

15' Προβολή του Πέκχαρτ με τον Πρίφτη να μπλοκάρει.

20' Σουτ του Μπλέντι απέκρουσε ο Ανέστης.

34' Σουτ του Γαλανόπουλου μπλόκαρε ο Πρίφτης.

36' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ. Σούτ του Πέκχαρτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή που νίκησε τον Πρίφτη στην αριστερή του γωνία.

46' Σουτ του Τσέλιου απέκρουσε ο Πρίφτης.

47' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ. Σέντρα του Ζόριτς και ο Πέκχαρτ από κοντά έκανε το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

59' Σέντρα του Μπλέντι από αριστερά, ο Μπιτέλης δοκίμασε κάτι σαν τακουνάκι με την μπάλα να περνά άουτ.

63' Πλασέ του Ξέρρα από πολύ κοντά μετά από πάσα του Μπιτέλη με τον Ανέστη να σώζει το γκολ.

68' ΓΚΟΛ για την Αναγέννηση. Εκτέλεση φάουλ του Φέτση με τον Τζέκος να παίρνει χαμηλά την κεφαλιά νικώντας τον Ανέστη.

76' Σουτ του Τζέκου απέκρουσε σε κόρνερ ο Ανέστης.

76' ΓΚΟΛ για την Αναγέννηση. Εκτέλεση του κόρνερ με τον Μάιγκα να προλαβαίνει τον Ανέστη στέλνοντας από κοντά με κεφαλιά τη μπάλα στα δίκτυα της ΑΕΚ.

89' Να κρεμάσει τον Ανέστη επιχειρεί με σουτ ο Τζέκος με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω.

Οι συνθέσεις...

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Σμίλτος (46’ Τσιλούλης), Φέτσης, Μπλέντι, Τζέκος, Μπιτέλης (81’ Τσόπελας), Ντιατά (56’ Ξέρρας).

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιαννούτσος, Μανωλάς, Γαλανόπουλος, Τσέλιος (79’ Αλμέιδα), Ροντρίγκες (86’ Αραβίδης), Ζόριτς (67’ Ντίντακ), Πέκχαρτ.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) Βοηθοί: Κουντουρέλλης (Αθηνών), Κωνστάντιος (Εύβοιας).

Κίτρινες: 11’ Ντιατά, 12’ Κισκαμπάνης.

Οι δηλώσεις

Μάγγος: Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ΑΕΚ και Καρδίτσα. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε Football League και Super League. Έχει κλείσει η ψαλίδα. Μπήκα στα αποδυτήρια και είπα στα παιδιά πως μπορούμε να πάρουμε ακόμα και την νίκη. Με κοίταξαν περίεργα οι παίκτες μου, αλλά εγώ το πίστευα. Είμαι υπερήφανος που έδωσα χαρά στον τόπο μου. Η Αναγέννηση έχει μέταλλο κι είναι μία οικογένεια. Όταν είσαι ΑΕΚ δεν μπορείς να χάσεις, ακόμα κι αν έχεις ελλείψεις.

Μοράις: Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Οι παίκτες της Αναγέννησης ήταν καλύτερα προσαρμοσμένοι σ' αυτόν τον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορέσαμε να παίξουμε με την ποιότητα που θέλαμε. Ένα αποτέλεσμα, που βάσει της εικόνας του αγώνα, είναι αποδεκτό.

Πρόγραμμα - Αποτελέσματα και Βαθμολογία στον 6ο όμιλο

1η αγωνιστική

ΑΕΚ - Κέρκυρα 4-0

Λαμία - Αναγ. Καρδίτσας 1-0

2η αγωνιστική

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΚ 2-2

Κέρκυρα - Λαμία (30/11)

3η αγωνιστική

Αναγέννηση Καρδίτσας - Κέρκυρα (13/12)

Λαμία - ΑΕΚ (13/12)

Βαθμολογία

ΑΕΚ 4

Λαμία 3

Αναγέννηση Καρδίτσας 1

Κέρκυρα 0