Ισοπαλία με την Καλλονή...

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 17:25

Η Αναγέννηση πήρε λευκή ισοπαλία από την Καλλονή στην Μυτιλήνη και έφτασε τους 7 βαθμούς σε επτά αγώνες...

Σάββατο 7 Ιανουαρίου και ώρα 15:00, το θεσσαλικό ντέρμπι Τρίκαλα – Αναγέννηση χωρίς να έχει ανακοινωθεί αν θα είναι τηλεοπτικό

Από την 8η αγωνιστική το πρωτάθλημα θα ονομάζεται «Stoiximan.gr Football League»

Ούτε στην Μυτιλήνη έχασε η Αναγέννηση από την διψασμένη για νίκη Καλλονή και σχετικά εύκολα πήρε το 0-0 που θα τις επιτρέψει να κάνει καλά Χριστούγεννα.

Η Αναγέννηση έπαιξε στον μακρινότερο εκτός έδρας αγώνα με τους παίκτες για λόγους οικονομίας να ταξιδεύουν ακτοπλοϊκώς για την Λέσβο.

Εν τούτοις οι κιτρινόμαυροι, κατάφεραν να πάρουν ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας σε μια ομάδα με πρόσφατη θητεία στην superleague και διεύρυναν το αήττητο σερί εκτός έδρας. Αντιθέτως, γιορτές σε τροχιά υποβιβασμού θα κάνει η ΑΕΛ Καλλονής.

Όπως σε όλα τα ματς, έτσι και στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μάκη Γερμανάκου.

Οι γηπεδούχοι πάλεψαν για να φτάσουν στην πρώτη φετινή νίκη, αλλά η θεσσαλική ομάδα ήταν διαβασμένη και πέτυχε τον στόχο της, που ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα της Λέσβου μπήκε ορεξάτη στο παιχνίδι, έκλεισε τους κιτρινόμαυρους στο μισό γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Μάλιστα, στο 10' ο Καραγιάννης νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ταΐρη, ενώ στο 22' ο Φέτσης δεν βρήκε στόχο με σουτ.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι «κυανέρυθροι» μπήκαν το ίδιο επιθετικά, και στο 60' η ΑΕΛΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της, όταν ο Φράγκος με σουτ από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Όσο περνούσε η ώρα ήταν λογικό ότι το άγχος θα βάραινε τα πόδια των γηπεδούχων, με την Αναγέννηση να κρατά το μηδέν παθητικό και να πετυχαίνει τον στόχο της, που ήταν η κατάκτηση έστω ενός πόντου. Ωστόσο, προς το τέλος της αναμέτρησης η ΑΕΛΚ έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει το τρίποντο.

Συγκεκριμένα, στο 86' ο Κέρι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πρίφτη, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και από κόρνερ του Παραΐμπα ο γκολκίπερ της ΑΣΑ έκανε λάθος εκτίμηση, έχασε τη μπάλα και οι αμυντικοί έδιωξαν πάνω στη γραμμή. Χαμένη της ισοπαλίας αναμφίβολα ήταν η Καλλονή, η οποία έκλεισε το 2016 χωρίς νίκη στο γήπεδό της και σε τροχιά υποβιβασμού.

Με το τελικό 0-0, η Αναγέννηση Καρδίτσας παρέμεινε στη 12η θέση της βαθμολογίας, με 7 πόντους, ενώ η Καλλονή «έπιασε» τα Χανιά στη 15η θέση, φτάνοντας τους 4 πόντους και προσπερνώντας την Καλλιθέα.

Το φιλμ του αγώνα

10΄ O Καραγιάννης βγαίνει τετ α τετ με τον Ταΐρη, αλλά το σουτ που επιχειρεί δεν είναι καλό και ο γκολκίπερ της Καλλονής μπλοκάρει τη μπάλα.

22΄ Οι φιλοξενούμενοι βγαίνουν στην αντεπίθεση, αλλά ο Φέτσης αστοχεί στο σουτ.

40΄ Η Αναγέννηση ισορρόπησε το διάστημα 15'-30', αλλά στο τελευταίο 10λεπτο η Καλλονή έχει γίνει πιο επιθετική, ψάχνοντας το γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

60΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Καλλονή, με τους αμυνόμενους να παραχωρούν κόρνερ σε σουτ του Φράγκου εντός της μικρής περιοχής.

72΄ Ένταση μεταξύ Παραΐμπα, Καραγιάννη, με τον ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης να έχει πέσει στο χορτάρι.

86΄ Ευκαιρία για την Καλλονή. Ο Κέρι έκανε το σουτ από πλάγια θέση και ο Πρίφτης μπλόκαρε.

91΄ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛΚ. Ο Πρίφτης έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Παραΐμπα και οι αμυντικοί απομακρύνουν πάνω στη γραμμή.

Οι συνθέσεις

Καλλονή (Γαβαλάς): Ταΐρης, Ζουλιώτης, Ευαγγελιδάκης, Σάββα, Αποστόλου, Ντάλλας (55′ Λαμπράκης), Γιουκαρής (83′ Σοφιάνης), Γιώργου, Παραΐμπα, Φράγκος (69′ Κέρι), Μπουρντουζάν

Αναγέννηση Καρδίτσας (Μάγγος): Πρίφτης, Τσόπελας, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Φέτσης (66′ Ζδράβος), Σμίλτος (85′ Υφαντής), Καραγιάννης, Τσιλούλης, Τζέκος

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Πολυχρονιάδης (Αν. Αττικής)

Τα αποτελέσματα

Καλλονή – Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0

ΟΦΗ – Παναιγιάλειος 1-0

Άρης – Χανιά 2-1

Κισσαμικός – Αιγινιακός 1-0

Αχαρναϊκός – Αγροτικός Αστέρας 2-1

Ελευσίνα - Σπάρτη 1-1

Απόλλων- Πανσερραϊκός 1-0

Λαμία-Καλλιθέα 1-0

Τρίκαλα-Πανθρακικός 3-0

Η βαθμολογία

ΛΑΜΙΑ 19

ΑΡΗΣ 17

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 17

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ 14

ΟΦΗ 14

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ 13

ΣΠΑΡΤΗ 11

ΤΡΙΚΑΛΑ 10

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 10

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ 10

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 8

ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 7

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 5

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 5

ΑΟ ΧΑΝΙΩΝ 4

ΚΑΛΛΟΝΗ 4

ΚΑΛΛΙΘΕΑ 3

ΕΛΕΥΣΙΝΑ 1

Σάββατο το θεσσαλικό ντέρμπι Τρίκαλα - Αναγέννηση

Διαφοροποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα των δύο προσεχών αγωνιστικών της Football League. Συγκεκριμένα, για την 8η αγωνιστική η διοργανώτρια όρισε το ματς Αιγινιακός - ΑΕΛ Καλλονής να ξεκινήσει στις 14:00 και όχι στις 15:00 της 4ης Ιανουαρίου. Για την 9η στροφή, το θεσσαλικό ντέρμπι ΑΟ Τρίκαλα - Αναγέννηση Καρδίτσας ορίστηκε το Σάββατο (07/01), αλλά τηλεοπτική κάλυψη δεν έχει προγραμματιστεί. Την Κυριακή (08/01) θα διεξαχθεί το ματς Απόλλων - Αχαρναϊκός, αλλά σύμφωνα με τη διοργανώτρια δεν θα υπάρξει μετάδοση από την ΕΡΤ.

Η 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

Αιγινιακός - Καλλονή (14:00, Δημ. «Γ. Παραλυκίδης»)

Κισσαμικός - Απόλλων (15:00, Γήπεδο Μάλεμε)

Πανσερραϊκός - Αχαρναϊκός (15:00, Δημ. Σερρών)

Αγροτικός Αστέρας - ΟΦΗ (15:00 ΕΡΤ3, Γήπεδο «Δ. Κοντικάκης»)

Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανελευσινιακός (15:00, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)

Παναιγιάλειος - Λαμία (15:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)

Σπάρτη - Τρίκαλα (15:00, Δημ. Στάδιο Σπάρτης)

Πανθρακικός - ΑΟ Χανιά (15:00, ΔΑΚ Κομοτηνής)

Καλλιθέα - Άρης (17:00 ΕΡΤ3, Δημ. «Γρ. Λαμπράκης»)

Η 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου

Λαμία - Αγροτικός Αστέρας (15:00 ΕΡΤ3, ΔΑΚ Λαμίας)

Τρίκαλα - Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)

Κυριακή 8 Ιανουαρίου

Καλλονή - Κισσαμικός (15:00, Δημ. Στάδιο Μυτιλήνης)

Απόλλων - Αχαρναϊκός (15:00, Γήπεδο Ριζούπολης)

ΟΦΗ - Πανσερραϊκός (15:00, «Θ. Βαρδινογιάννης»)

Πανελευσινιακός - Αιγινιακός (15:00, Δημ. Στάδιο Ελευσίνας)

ΑΟ Χανιά - Σπάρτη (15:00)

Πανθρακικός - Καλλιθέα (15:00, ΔΑΚ Κομοτηνής)

Άρης - Παναιγιάλειος (17:00 ΕΡΤ3, «Κλ. Βικελίδης»)

«Stoiximan.gr Football League»

Τη συμφωνία της με τη Football League ανακοίνωσε την Πέμπτη (22/12) η Stoiximan, η οποία παίρνει πλέον την ονομασία του πρωταθλήματος. Μάλιστα, η συμφωνία αυτή θα τεθεί σε ισχύ από την 8η αγωνιστική. Το σχετικό δελτίο Τύπου:

«Η Stoiximan ανακοινώνει την έναρξη της χορηγικής της συνεργασίας με τη Football League, η οποία μετονομάζεται σε «Stoiximan.gr Football League».

Με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας ο κ. Ιωάννης Σπανουδάκης μέλος του Δ.Σ. της Stoiximan σημείωσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την έναρξη της συνεργασίας μας με τη Football League και την χορηγία της "Stoiximan.gr Football League". Στη Stoiximan έχουμε αναλάβει έμπρακτα τη δέσμευση ενίσχυσης του ελληνικού Αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό το πνεύμα, σήμερα απλώνουμε τη χορηγική μας ομπρέλα, προσφέροντας τα οφέλη της σε αυτούς που σχεδιάζουν να πρωταγωνιστήσουν στο καλύτερο αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του προϊόντος, η βελτίωση των υποδομών, ιδιαίτερα για τις ομάδες της επαρχίας που την έχουν περισσότερο ανάγκη, και η ενίσχυση των ανταγωνιστικών δυνατοτήτων του Πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Football League σε κάθε επίπεδο.

Πέρα από την χορηγική σχέση η συμφωνία περιλαμβάνει και μεγάλο αριθμό κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών. Ο διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Stoiximan κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος δήλωσε: "Στη Stoiximan πιστεύουμε ακράδαντα, και το αποδεικνύουμε σε κάθε μας χορηγική σχέση, στην σύνδεση των συνεργασιών μας με κοινωνικές δράσεις στο πλαίσιο του εκτεταμένου μας προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας. Αυτό θα πραγματοποιήσουμε και στη συνεργασία με τη Football League με την έμφαση να δίνεται στην ελληνική επαρχία. Καλωσορίζουμε την Football League στην χορηγική μας οικογένεια".

Εκ μέρους της διοίκησης της Football League ο Α' Αντιπρόεδρος κ.Λεωνίδας Λεουτσάκος δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συμφωνία μας με την Stoiximan και είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία μας θα συμβάλει καταλυτικά στην αναβάθμιση και την εξέλιξη του προϊόντος της Football League.»

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή αγωνιστική».

Ομαδικές απολύσεις εξυγίανσης στην Ένωση Β’ Εθνικής!

Λεφτά αρχίζουν να έρχονται στην Ένωση Β’ Εθνικής με τις χορηγίες από Stoiximan (ανακοινώθηκε και επισήμως η συμφωνία) και ΕΡΤ3, αλλά η… εξυγίανση θα γίνει συνδυαστικά με ομαδικές απολύσεις!

Το σχέδιο της διοργανώτριας είναι να φύγουν όλοι οι εργαζόμενοι και εν συνεχεία να προσληφθούν ελάχιστοι (6-8 άτομα - τώρα είναι περίπου 25), που θα τρέξουν και το «μαγαζί».

Μάλιστα, οι πληροφορίες του a-sports.gr έχουν και επιπλέον λεπτομέρειες… Και αυτές έχουν να κάνουν με τη σταδιακή εξόφληση των αποζημιώσεων από τις απολύσεις! Σύμφωνα με αυτή τη στρατηγική οι υπάλληλοι θα πάρουν αρχικά δύο μήνες και εν συνεχεία θα πληρώνονται ένα μισθό ανά δύο μήνες σε βάθος διετίας!

Όλα αυτά θα συζητηθούν στο Δ.Σ. της Τρίτης (27/12) και αυτό το ζήτημα είναι και το βασικότερο όλων.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα για το Δ.Σ.: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League συνεδριάζει την Τρίτη 27/12/2016 και ώρα 14:00 στα γραφεία της (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος) με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

1) Σύμβαση Διοργανώτριας

2) Θέματα Προσωπικού

3) Θέμα Βιωσιμότητας της Ένωσης

4) Διάφορα θέματα».