Αναγέννηση: Συνέχισε την ανοδική πορεία

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 18:42

Η ΑΣΑ κέρδισε σε δεύτερο σερί παιγνίδι εντός έδρας τον Αχαρναϊκό 2-0 και ανέβηκε βαθμολογικά και ψυχολογικά...

Τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την παραμονή στη Β' Εθνική πήρε την Κυριακή (12/2) η Αναγέννηση Καρδίτσας, επικρατώντας εν

τός έδρας του Αχαρναϊκού με 2-0 για τη 15η αγωνιστική.

Οι «κιτρινόμαυροι», λοιπόν, έφτασαν τους 16 βαθμούς και μοιράζονται την 11η θέση με Κισσαμικό και Πανσερραϊκό, έχοντας και δύο αγώνες λιγότερους.

Από την πλευρά τους, οι Μενιδιάτες με 17 βαθμούς βρίσκονται ένα σκαλί πιο πάνω στην κατάταξη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ντάνκουα στο 16' έπιασε ένα σουτ και μπλόκαρε ο Ψύχος σε υποψία ευκαιρίας για την ΑΣΑ, με τους «πράσινους» να απειλούν τρία λεπτά αργότερα καθώς ο Αναστασίου έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, για να διώξει σε κόρνερ ο Πρίφτης με εξαιρετική επέμβαση.

Οι γηπεδούχοι είχαν τη δική τους μεγάλη ευκαιρία στο 32', όταν ο Μπλέντι σημάδεψε το δοκάρι με σουτ και στην επαναφορά ο Τζέκος σούταρε με τη σειρά του, με την μπάλα να σταματά σε σώματα αμυντικών του Αχαρναϊκού.

Εντέλει, η Αναγέννηση άνοιξε το σκορ στο ιδανικότερο χρονικό σημείο, μια και στο 45' ο Τζέκος ανατράπηκε από τον Καραντασιάδη στη μεγάλη περιοχή, το πέναλτι καταλογίστηκε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κρητικός ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στο 48' το σουτ του Τζαζιρί από το ύψος του πέναλτι ήταν άστοχο, ενώ στο 52ο λεπτό ο Πρίφτης μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Τζέφερσον.

Για τους κιτρινόμαυρους, ο Τσόπελας είχε καλή ευκαιρία στο 54' καθώς έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπλέντι και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 72' ο Κισκαμπάνης με κεφαλιά βρήκε δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε για τους γηπεδούχους, ωστόσο δέκα λεπτά αργότερα το τέρμα που σημείωσε ο Ντιατά μέτρησε κανονικά.

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός, που είχε αντικαταστήσει τον Τζέκο στο 77', βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή μετά τη σέντρα του Καραγιάννη από δεξιά και με πλασέ «κλείδωσε» το τρίποντο της ομάδας του.

Έτσι, η ομάδα του Γιάννη Μάγγου έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, καθώς προερχόταν από το «Χ» στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό και την εντός έδρας νίκη κόντρα στον πολύ δυνατό φέτος Αγροτικό Αστέρα.

Έτσι η ΑΣΑ, με 7 βαθμούς σε τρία ματς, έδειξε ότι έβαλε πλώρη για τα ψηλότερα που θα της δώσει τη δυνατότητα να έχει μια άνετη παραμονή.

Το φιλμ του αγώνα

16΄ Σουτ από τον Ντάνκουα, μπλόκαρε ο Ψύχος.

19΄ Απειλεί ο Αχαρναϊκός. Ο Αναστασίου σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Πρίφτης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

28΄ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Σωτήρης Τσιλούλης.

30΄ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Μπασιρού Ντεμπελέ.

32΄ ΔΟΚΑΡΙ Μπλέντι Μούτσα. Μεγάλη ευκαιρία για την Αναγέννηση. Ο Μπλέντι έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τζέκος σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών.

37΄ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Τζέφερσον Νταμιάο Κορέια.

45΄ Πέναλτι για την ΑΣΑ σε ανατροπή του Τζέκου από τον Καραντασιάδη.

45΄ ΓΚΟΛ για την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο Κρητικός ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ψύχου για το 1-0.

48΄ Σουτ του Τζαζιρί από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα περνά άουτ.

52΄ Σουτ του Τζέφερσον, εύκολα μαζεύει ο Πρίφτης.

54΄ Εκτέλεση κόρνερ από τον Μπλέντι, ο Τσόπελας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

66΄ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Γιάννης Τσόπελας.

71΄ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Μάρτινς ντα Σίλβα Ράνιελσον.

72΄ Ακυρώνεται γκολ για την ΑΣΑ. Ο Κισκαμπάνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε καθώς ο παίκτης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

82΄ ΓΚΟΛ για την Αναγέννηση Καρδίτσας. Σέντρα του Καραγιάννη και ο Ντιατά μόνος του μέσα στην περιοχή με πλασέ κάνε το 2-0.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τζοβάρας του Συνδέσμου Φθιώτιδας με βοηθούς τους Σκορδίλη και Γραικό, αμφότεροι από τον Σύνδεσμο Κέρκυρας.

Από τα δημοσιογραφικά θεωρεία παρακολούθησε το ματς ο τεχνικός των φιλοξενούμενων κ. Κόστιτς, που εκτίει ποινή τιμωρίας.

Οι συνθέσεις...

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Τσόπελας, Μπλέντι, Δημόπουλος, Κισκαμπάνης, Ντεμπελέ (46' Μπιτέλης), Ντάνκουα (70' Καραγιάννης), Σμίλτος, Τζέκος (77' Ντιατά), Τσιλούλης, Κρητικός.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Μίλος Κόστιτς): Ψύχος, Σωτηράκος, Αναστασίου, Τσουβαλτσίδης, Καραντασιάδης, Τζαζιρί, Μαρσελίνο (68' Μάρτινς), Παπατόλιος, Τσεμπερίδης, Ντάγκρας (46' Λύρας), Τζέφερσον (76' Zαχαρός).

Η 15η αγωνιστική

Χανιά-Τρίκαλα 1-0

(10’ Βακενβάι)

Σπάρτη-ΟΦΗ 1-0

(81’ Ηλιόπουλος)

Αγροτικός Αστέρας-Κισσαμικός 4-0

(12’ Γκότοβος, 17’,34’ Γκέσιος, 72’ Φελίπε)

Παναιγιάλειος-Καλλονή 2-0

(65’ Κρητικός, 86’ Σκαρτσίλας)

Απόλλων Σμύρνης-Άρης 2-2

(53΄Αλμπάνης, 90+1’ Ντάσιος – 14’ Ίλιτς, 32’ Ντούνης)

Καλλιθέα-Πανελευσινιακός 0-0

Αναγέννηση Καρδίτσας - Αχαρναϊκός 2-0

(45+2’ πεν. Κρητικός, 83’ Ντιατά)

Αιγινιακός-Πανσερραϊκός 0-0

Πανθρακικός-Λαμία 0-3 α.α.

Η βαθμολογία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Απόλλων Σμύρνης 37

2. Λαμία 34 *

3. Άρης 30 *

4. Αγροτικός 28

5. Σπάρτη 24

6. ΟΦΗ 24

7. ΑΟΧ 21

8. Παναιγιάλειος 19

9. Τρίκαλα 18 **

10. Αχαρναϊκός 17

11. Κισσαμικός 16

12. Πανσερραϊκός 16 *

13. Αναγέννηση Καρδίτσας 16 **

14. Καλλιθέα 15

15. Αιγινιακός 12

16. Καλλονή 9

17. Πανελευσινιακός 7

18. Πανθρακικός 0

Οι ομάδες με * έχουν ένα ματς λιγότερο.

Οι ομάδες με ** έχουν δύο ματς λιγότερα.

Ο Πανθρακικός έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Η επόμενη αγωνιστική

Ο επόμενος αγώνας της ΑΣΑ είναι ο εξ αναβολής στα Τρίκαλα την προσεχή Τετάρτη (15/2) ενώ την 16η αγωνιστική θα παίξει στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ.

Χανιά - Απόλλων Σμύρνης

Άρης - Πανθρακικός 3-0 α.α.

Τρίκαλα - Καλλιθέα

Λαμία - Σπάρτη

Πανελευσινιακός - Παναιγιάλειος

ΟΦΗ - Αναγέννηση Καρδ.

Καλλονή - Αγροτικός Αστέρας

Αχαρναϊκός - Αιγινιακός

Πανσερραϊκός – Κισσαμικός

Οι αγώνες...

Απόλλων Σμύρνης- Άρης 2-2

Σκόρερ: 53’ Αλμπάνης, 90’ Ντάσιος / 14΄Ίλιτς, 33’ Ντούνης

Αποβολές: - / 47’ Ντούνης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Ταΐρης, Ντάσιος, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Μπαρτολίνι, Πάνος (71’ Ρομάνο), Ομπόντο (29’ Πετρόπουλος), Κάσσος (46’ Αλμπάνης), Σιατραβάνης, Κονέ, Διαμαντόπουλος

ΑΡΗΣ: Διούδης, Μπούρμπος, Τζανακάκης, Σόουζα, Ταυλαρίδης, Ρόβας, Ντούνης, Παυλίδης, Ιλιτς, Γκαρσία (52’ Καράμπελας), Μπαργκάν (83’ Τάτος).

Καλλιθέα-Πανελευσινιακός 0-0

Σκόρερ: - / -

Αποβολές: - / 85΄ Κασνέτσης

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σταυριανός, Λεβέντης, Σταματόπουλος, Τσώνης, Συριόπουλος, Γκίνη, Τσίπρας, Μπέλης, Σταματάκος (78’ Στεφάνοβιτς), Γουόρντεν (74’ Κρεββατάς), Ταμπάκης (53’ Σμυρλής)

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Μακρυωνίτης, Σιλιγαρδάκης (90’ Κορομηλάς), Ακούζιε (66΄ Τσίγκρος), Πρίντεμπς, Κολόκας, Γραικός, Κωνσταντινίδης, Κασνέτση, Καμπούρης, Αρναούτογλου, Νίασον (88’ Δημόπουλος)

Παναιγιάλειος-Καλλονή 2-0

Σκόρερ: 65' Κρητικός, 85' Σκαρτσίλας / -

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Γκαραβέλης, Στίκας, Παναγιώτου (46' Ντέμο), Ρότα, Μωυσίδης, Μπούζας, Καζναφέρης, Τσιλιγκίρης (82' Παπαδόπουλος), Σκαρτσίλας, Κρητικός (89' Καζβιρόπουλος), Ιβάνκο.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Μανιάτης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Σάββα (79' Αγριμάκης), Αποστόλου, Ευαγγελιδάκης, Γιουκαρής, Λίταινας (74' Τριανταφύλλου), Λαμπράκης, Σισέ (66' Σβόγιτς), Σοφιάνης.

Αιγινιακός-Πανσερραϊκός 0-0

Σκόρερ: - / -

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Καραγκιόζης, Παπουτσογιανόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Πασαλίδης, Λιόλιος, Πατράλης, Ζούρκος, Ζγκούρη (46’ Σκραπάρας), Γκατσολάρι, Τσολακίδης (86’ Ρανγκέλοφ), Μπουρντουζάν.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Ρίστιτς, Στέβιτς, Ιωαννίδης, Βοσκόπουλος, Καψάλης, Φουσού, Κάκκο (72’ Κανούλας), Γαβριηλίδης, Γκούρτσας (88’ ‘Αντριτς), Ρούτσης (62’ Τσούτσης), Τσιμίκας.