Μπεκενμπάουερ: Ο Γερμανός θρύλος έφυγε σε ηλικία 78 ετών

  • Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 19:04

Σε πένθος βυθίστηκε η παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή, καθώς ο θρύλος της Μπάγερν και της εθνικής Γερμανίας, Φραντς Μπεκενμπάουερ, έφυγε σε ηλικία 78 ετών.

Τις προηγούμενες μέρες ο αδερφός του είχε προετοιμάσει το έδαφος για τα θλιβερά νέα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου μέσω δηλώσεων πως η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα. 

«Θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν πως είναι καλά και δεν μου αρέσει να λέω ψέματα. Δεν τα πάει καλά, αυτή είναι η αλήθεια. Η υγεία του αντιμετωπίζει διαδοχικά σκαμπανεβάσματα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Γερμανό μύθο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα, ενώ είχε χάσει τελείως την όρασή του από το δεξί μάτι.

Η πραγματικότητα τελικά δεν άργησε να επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο τα λόγια του αδερφού του, με τον Μπεκενμπάουερ να αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών. «Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο σύζυγός μου και ο πατέρας μας, Φραντς Μπεκενμπάουερ, πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του χθες, Κυριακή, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Σας ζητάμε να θρηνήσετε σιωπηλά και να μην κάνετε ερωτήσεις» ήταν η λιτή τοποθέτηση της οικογένειας.

Ποιος ήταν ο Kaiser

Κατά την πλούσια καριέρα του ο Γερμανός κατάφερε να αναδειχθεί σε θρύλο και μέχρι και σήμερα θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων αμυντικών όλων των εποχών. Ως μέλος της θρυλικής Μπάγερν στη δεκαετία του 70 σήκωσε τρία διαδοχικά Κύπελλα Πρωταθλητριών και πέντε πρωταθλήματα Γερμανίας, τη στιγμή που με τα χρώματα της χώρας του κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 και το Euro του 1972. 

 

Θεωρείται ως o πρώτος μεγάλος superstar της Γερμανίας με δυο Χρυσές Μπάλες στην κατοχή του που του χάρισαν το προσωνύμιο «Kaiser - Αυτοκράτορας», το οποίο κουβαλούσε για όλο το υπόλοιπο της ζωής του. Ως προπονητής κατάφερε να οδηγήσει ξανά τη Γερμανία στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 παίρνοντας εκδίκηση στον τελικό από την Αργεντινή.