Αγοραστός – Κουρέτας: Η διαφωνία τους για το Debate

Γράφτηκε από τον/την Alithianews.gr Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 13:15

Αγοραστός - Κουρέτας στο β' γύρο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο 24ώρο με το Ντιμπέιτ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανάμεσα στους δύο υποψήφιους περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και Δημήτρη Κουρέτα, εν όψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών στις 15 Οκτωβρίου.

Εχθές, είδαμε εκατέρωθεν ανακοινώσεις με αφορμή τη διεξαγωγή αυτού. Ωστόσο και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το “κόλλημα” που προέκυψε αφορά τη μορφή που αυτό θα λάβει. Από τη μία, η πλευρά του Δημήτρη Κουρέτα εξέφρασε την άποψη επιθυμίας διεξαγωγής αυτής της τηλεμαχίας στην EΡT, ενώ η πλευρά του Κώστα Αγοραστού δείχνει ως επιλογή τα τοπικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας που θα πλαισιώνουν Θεσσαλοί δημοσιογράφοι κοινής αποδοχής.

Το τελευταίο σκεπτικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι Θεσσαλοί δημοσιογράφοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο τους καλύτερα και ως εκ τούτου θα μπορούν να θέσουν καίριες ερωτήσεις δίνοντας την αφορμή για μία γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση ανάμεσα στους δύο υποψηφίους.

Με μεγάλο πάντως ενδιαφέρον αναμένεται η τελική απόφαση…

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Αγοραστός έλαβε 41,37% και 155.704 ψήφους, ενώ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, πήρε 34,11% και 128.366 ψήφους.