Η Ελευθερία Τζανακούλη στηρίζει Κώστα Αγοραστό 

Γράφτηκε από τον/την Super User Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 19:39

«Μετά τις καταστροφές έδωσε το παρών, είπε ότι έλαβε το μήνυμα, μπορεί να κάνει όσα χρειάζονται» δήλωσε η επικεφαλής της κίνησης “Ενωμένοι Θεσσαλοί”, και συμπλήρωσε: «Και εκείνος όπως και εμείς πιστεύουμε πως η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να κάνει όσα χρειάζονται για να περάσουμε από την ανασυγκρότηση στην ανάπτυξη. Σήμερα, εχθροί μας είναι τα προβλήματα.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ενωμένους μαζί με όλους τους πολίτες. 

Αγοραστός: Συμφωνούμε με τις βασικές προγραμματικές θέσεις των «Ενωμένων Θεσσαλών».

Δήλωση στήριξης στον Κώστα Αγοραστό εξέδωσε η επικεφαλής των Ενωμένων Θεσσαλών Ελευθερία Τζανακούλη, τονίζοντας πως υπάρχει προγραμματική σύγκλιση, αλλά και ότι ο περιφερειάρχης μετά τις καταστροφές έδωσε το παρών, είπε ότι έλαβε το μήνυμα και “μπορεί να κάνει όσα χρειάζονται για να περάσουμε από την ανασυγκρότηση στην ανάπτυξη”.

Αναλυτικά η δήλωσή της: “Από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις Περιφερειακές Εκλογές βάλαμε μπροστά τις αρχές μας, τις προγραμματικές μας θέσεις και το όραμα μας για μια καλύτερη Θεσσαλία για όλους τους Θεσσαλούς.

Οι «Ενωμένοι Θεσσαλοί» πάλεψαν καταθέτοντας προτάσεις, μιλώντας με την κοινωνία και ακούγοντας τους πολίτες. Στις πρόσφατες εκλογές οι πολίτες μίλησαν.

Τώρα, στο δεύτερο γύρο, εξετάζοντας τις θέσεις των ανθυποψηφίων μας όσον αφορά στα τρία καίρια ζητήματα που θέσαμε, διακρίναμε πως υπάρχει μια επιλογή.

Να συνταχτούμε με αυτούς που ασπάζονται τις προτάσεις μας, αυτούς που θα φέρουν την Θεσσαλία στη θέση που ήταν πριν τις καταστροφές.

Εκείνους που γνωρίζουν τον τρόπο και τις διαδικασίες να διεκδικήσουν περισσότερα για τους Θεσσαλούς.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός μετά τις καταστροφές έδωσε το παρόν, παραδέχτηκε αστοχίες και ελλείψεις. Είπε ότι έλαβε το μήνυμα.

Θεωρούμε ότι και εκείνος όπως και εμείς θέλουμε το καλό της Θεσσαλίας. Και εκείνος όπως και εμείς πιστεύουμε πως η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να κάνει όσα χρειάζονται για να περάσουμε από την ανασυγκρότηση στην ανάπτυξη.

Σήμερα, εχθροί μας είναι τα προβλήματα.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ενωμένους μαζί με όλους τους πολίτες.

 

Ενωμένοι Θεσσαλοί”

 

Είχε προηγηθεί κάλεσμα της Ελ. Τζανακούλη που ανέφερε τα εξής:

 

Ελ. Τζανακούλη: Καλούμε σε συνεργασία όποιον συμφωνεί με τις προτάσεις μας

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε την Κυριακή στις 15 Οκτωβρίου οι πολίτες της Θεσσαλίας θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές που θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα βγει ο τόπος μας από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αλλά και την ταχύτητα με την οποία θα επισπευσθούν τα μεγάλα έργα.

Για εμάς πέραν των απαραίτητων αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων που είναι άμεσης προτεραιότητας, έχει μεγάλη σημασία να επανεξεταστεί το θέμα της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία καθώς και των συνοδών του έργων. Εξίσου σημαντικά όμως, όπως έχουμε τονίσει και έχουμε θέσει πρώτα στην ατζέντα μας, είναι και η δημιουργία τόσο του πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στην περιοχή μας αλλά και του κέντρου Τεχνολογίας.

Δυστυχώς όσον αφορά στο Ογκολογικό κέντρο η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε να το ξεκινήσει παρόλο που είχαν παραχωρηθεί οι απαραίτητες εκτάσεις από το Δήμο Λαρισαίων για αυτή την υπόθεση.

Έχοντας ζυγίσει και μελετήσει προσεκτικά τις προγραμματικές προτάσεις και των δύο ανθυποψηφίων μας και θέλοντας να είμαστε σαφείς προς τις προθέσεις μας θα περιμένουμε από αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να ταυτιστούν με την αναγκαιότητα υλοποίησης των ανωτέρω έργων (Αχελώος, Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλίας, Τεχνολογικό Κέντρο) να τα ενσωματώσουν άμεσα στις προγραμματικές δηλώσεις τους, ώστε να μπορέσει ο κόσμος που μας τίμησε να κρίνει ο ίδιος καλύτερα με ποιον από τους δύο θα θελήσει να συμπορευτεί στις κάλπες.

Εμείς από τα βάθη της καρδιάς μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε ξανά τους 36000 σχεδόν συνανθρώπους μας που μας τίμησαν και μας έστειλαν στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θα είμαστε η δυνατή φωνή τους, η φωνή που θα συνεχίσει να κρίνει τα κακώς κείμενα και να προτείνει λύσεις όπου θεωρούμε πως αυτό επιβάλλεται για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των Θεσσαλών.

 

Με τιμή

Ελευθερία Τζανακούλη

«Ενωμένοι Θεσσαλοί»

 

 

Αγοραστός: Συμφωνούμε με τις βασικές προγραμματικές θέσεις των «Ενωμένων Θεσσαλών»

 

Θετικά διακείμενος στις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις του συνδυασμού «Ενωμένοι Θεσσαλοί», όπως διατυπώθηκαν νωρίερα το μεσημέρι σε δήλωσή της Ελευθερίας Τζανακούλη, εμφανίζεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αγοραστού: «Στη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» λειτουργούμε πιστεύοντας στην δημιουργική σύνθεση των ιδεών. Τώρα, βαδίζοντας σε μια κρίσιμη μάχη για το μέλλον της Θεσσαλίας και των πολιτών της, είμαστε ξεκάθαροι ότι πάντα βλέπουμε θετικά την αποδοχή προτάσεων από τους συνυποψηφίους μας όταν αυτές είναι προς όφελος των Θεσσαλών.

Αναφορικά με το θέμα της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο εργαζόμαστε, στο πλαίσιο και της ανασυγκρότησης αλλά και του επανασχεδιασμού όλων των συναφών έργων, προς αυτή την κατεύθυνση. Η δημιουργία ενός πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στην περιοχή μας -που ακύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- αποτελεί ένα έργο που θα δούμε ως προτεραιότητα μέσα στην ευρύτερη ατζέντα των έργων που αφορούν στην Υγεία των Θεσσαλών. Τέλος, όλοι πιστεύουμε ότι η δημιουργία ενός Κέντρου Τεχνολογίας στην Περιφέρεια μας θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Σε αυτό το πλαίσιο, χτίζοντας προγραμματικές συμφωνίες, θεωρούμε ότι οι βασικές προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Ενωμένοι Θεσσαλοί», μπορούν να ενταχθούν στο ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών που θα αναπτύξουμε από την επόμενη μέρα των εκλογών».