«Ακριβή μου» φέτα: «Πέφτουν» πωλήσεις και εξαγωγές - Εκτοξεύεται η τιμή της

  • Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 12:32

Κατά 2,8% μειώθηκαν οι πωλήσεις της φέτας την ώρα που η τιμή της αυξήθηκε κατά 22% με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πωλήσεις αλλά και οι εξαγωγές σε ένα προϊόν που είναι σήμα κατατεθέν της Ελλάδας.

Εντύπωση προκαλεί ότι η μεγαλύτερη πτώση των πωλήσεων καταγράφεται στην Αυστραλία και είναι της τάξης του 7% με την τιμή να φτάξει στο εξωφρενικό ύψος των 25 ευρώ ανά κιλό, αναφέρει ρεπορτάζ του Alpha

Από εκεί που η φέτα υπήρχε καθημερινά σε γενναία ποσότητα στο οικογενειακό τραπέζι, είτε στη χωριάτικη σαλάτα είτε σαν συνοδευτικό του φαγητού, τώρα οι καταναλωτές προσπαθούν να την περιορίσουν βλέποντας την τιμή να αυξάνεται διαρκώς.

Από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού το ζωικό κεφάλαιο της χώρας μετράει απώλειες περίπου 200.000 αιγοπροβάτων αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, αναφέροντας ότι μια προβατίνα δίνει 200 κιλά γάλα, και αν δεν αποκατασταθούν οι φάρμες θα λείψουν από την αγορά 20.000 τόνοι..

Σε κάθε περίπτωση, για τους μεταποιητές ιδιαίτερα σημαντικό είναι να προστατευτούν οι αγορές του εξωτερικού, καθώς η φέτα είναι ένα προϊόν που κατά 65% εξάγεται.

ΠΗΓΗ: ilidakampos.gr