Ιωάννινα: Απασχόλησαν ηλικιωμένο και του άρπαξαν 1.500 ευρώ

  • Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 13:31

Ανάμεσα στους δράστες και ένας Έλληνας

Με διάφορες προφάσεις είχαν καταφέρει ένας Έλληνας μαζί με άγνωστους συνεργούς του να πείσουν έναν ηλικιωμένο να τους βάλει στο σπίτι του σε ένα χωριό των Ιωαννίνων στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά κατάφεραν να αποσπάσουν την προσοχή του για να ξαφρίσουν τις οικονομίες που φύλαγε για ώρα ανάγκης.

Όταν έφυγαν οι απρόσμενοι «επισκέπτες», ο άτυχος ηλικιωμένος διαπίστωσε ότι είχαν αρπάξει από το υπνοδωμάτιό του το ποσό των 1.500 ευρώ. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ζίτσας, στην κλοπή συμμετείχε ο Έλληνας που ταυτοποιήθηκε και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση των συνεργών του συνεχίζεται.

Ανήλικοι ξάφριζαν κέρματα στα ΚΤΕΛ

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούσαν οι διαρρήξεις στους κερματοδέκτες των φοριαμών για την φύλαξη αποσκευών επιβατών του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας στη Λαμία κι έτσι οι υπεύθυνοι είχαν τα μάτια τους δεκατέσσερα, το μεσημέρι της Τετάρτης. Έτσι, εντόπισαν άμεσα έναν ανήλικο Ρομά που έσπασε έναν από αυτούς και έκλεψε κέρματα αξίας 1.000 ευρώ. Ο ανήλικος συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος μαζί με τους γονείς του που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας του, ενώ αναζητούνται άλλοι έξι ανήλικοι συνεργοί του.

Πηγή: protothema.gr