Μέτρα από άλλη βουλή...

  • Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 22:04

Δύο στους τρεις θέλουν να ψηφιστούν τα μέτρα από άλλη Bουλή σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του Action24.

Το 33% των πολιτών προτιμά άλλη πλειοψηφία που θα προκύψει από πρόωρες εκλογές και το 31% επιλέγει ευρύτερη πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή.

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 29% με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στο 17%, διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων.

Τρία κόμματα (Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ) βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους για τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης.

Να ψηφιστούν από άλλη πλειοψηφία τα μέτρα που θα συνοδεύσουν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης προτιμά η μεγάλη πλειονότητα της κοινής γνώμης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24 και της εκπομπής Evening Report του Γιώργου Κουβαρά.

Ειδικότερα, στο ερώτημα ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία θέλουν οι πολίτες να ψηφίσει τα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μόνο το 22% των ερωτηθέντων απαντούν η σημερινή πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Το 33% των ερωτηθέντων προτιμούν άλλη πλειοψηφία που θα προκύψει μετά από πρόωρες εκλογές ενώ το 31% προτιμούν ευρύτερη πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή.

Στο ερώτημα, πάντως, αν τα μέτρα θα είναι πιο ήπια με άλλη κυβέρνηση, το 56% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά και μόνον το 37% έχει τη γνώμη ότι μπορεί να είναι ηπιότερα. Στους τελευταίους ανήκουν κυρίως οι ψηφοφόρους της ΝΔ, που σε ποσοστό 64% θεωρούν ότι με άλλη κυβέρνηση τα μέτρα θα είναι πιο ήπια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αξιολόγηση που κάνουν οι πολίτες στις κυβερνήσεις της μνημονιακής περιόδου. Τις πιο πολλές θετικές απόψεις αποσπά η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου με 33%, ενώ ακολουθούν αυτές του Λουκά Παπαδήμου με 24% και των Τσίπρα-Καμμένου με 17%. Πιο χαμηλά με μονοψήφιο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων της τάξης του 8% καταγράφεται η διακυβέρνηση από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Προβάδισμα της ΝΔ

Προβάδισμα της ΝΔ με 13,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του Action24.

Τρία κόμματα (Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ) βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους για τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης.

Εκτίμηση πρόθεσης ψήφου

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 29% με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στο 17%, διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά των δύο κομμάτων ανεβαίνει στο 13,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 19% και την ΝΔ 32,5%.

Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 19%

ΝΔ 32,5%

Χ.Α. 7,5%

Δημοκρατική Συμπαράταξη 7%

ΚΚΕ 6%

Ποτάμι 2%

ΑΝΕΛ 2%

Ενωση Κεντρώων 2%

Λαική Ενότητα 2%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%

Πλεύση Ελευθερίας 2,5%

ΛΑΟΣ 1%

Ελληνική Λύση 1%

Άλλο 3%

Αναποφάσιστοι 8%

Δ.Α. 3,5%

Παράσταση νίκης

Συντριπτική υπέρ της ΝΔ είναι η παράσταση νίκης καθώς ανοίγει και άλλο τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού το 63% πιστεύει ότι θα κερδίσει η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευσης (έναντι 62% της προηγούμενης μέτρησης) έναντι 18% που εκτιμά ότι θα πρωτεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ.