ΑΣΑ: Το βλέμμα στο αύριο...

  • Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 21:00

Η ΑΣΑ παίζει τον τελευταία αγώνα της για φέτος εντός έδρας με τον ΟΦΗ, χωρίς όμως το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον μιας και η μάδα σώθηκε και μαθηματικά την περασμένη Κυριακή.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας δικαιώθηκε από την επιλογή της να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιάννη Μάγγο.

Τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της δίνει την Κυριακή η ΑΣΑ με έναν ιστορικό αντίπαλο, τον ΟΦΗ που για πολλά χρόνια πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής.

Ο αγώνας αυτός δεν θα έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον μιας και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει ότι θα αγωνίζονται και του χρόνου στην δεύτερη τη τάξη κατηγορία.

Ο Γιάννης Μάγγος θα έχει έτσι την ευκαιρία να δώσει ευκαιρίες και σε νέους παίκτες, όπως οι Γεωργατζάς, Τζέλλος και Ξέρρας.

Πλέον η ΑΣΑ στρέφει πλέον το βλέμμα στην επόμενη μέρα και, φυσικά, στις διοικητικές εξελίξεις. Το προσεχές διάστημα θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο πρόεδρος, Βασίλης Μπούρμπος, αφού τα σενάρια θέλουν ενδιαφερόμενους να έχουν κάνει κρούση για να εμπλακούν στην ΠΑΕ. Ο ίδιος έχει τονίσει ότι η πόρτα είναι ανοικτή, αλλά όπως τονίζει, η απόφαση που θα πάρει θα είναι η πιο συμφέρουσα για την ομάδα και τον ίδιο.

Από τις διοικητικές εξελίξεις θα εξαρτηθεί και το μέλλον της συνεργασίας με τον προπονητή, Γιάννη Μάγγο, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής στη Football League οδήγησε στην παραμονή τους «κιτρινόμαυρους». Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να γίνει η σχετική επαφή, ώστε οι δύο πλευρές να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους.

Λίρα εκατό ο Μάγγος

Για 5η διαδοχική σεζόν θα δώσει το «παρών» στη Football League η Αναγέννηση Καρδίτσας. Η θεσσαλική ομάδα κλήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι να γυρίσει σελίδα μετά την αποχώρηση του Σάκη Θεοδοσιάδη και η επιλογή να στηριχτεί σε ένα ακόμα δικό της παιδί, τον Γιάννη Μάγγο βοήθησε στην ομαλή μετάβαση. Ο 35χρονος - και νεαρότερος στο πρωτάθλημα - στην πρώτη του χρονιά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία οδήγησε την ΑΣΑ στην επίτευξη του στόχου της παραμονής.

Ο Μάγγος ανέλαβε βαρύ φορτίο, καθώς ήταν ο νεαρότερος σε πάγκο Β' Εθνικής. Άντεξε την πίεση όλη τη χρονιά και ήταν ένας από τους τέσσερις που κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη σεζόν μαζί με τους Μπάμπη Τεννέ, Παναγιώτη Διλμπέρη και Σπύρο Μπαξεβάνο. Στόχος του από την αρχή να παίζουν οι Θεσσαλοί ορθολογικό ποδόσφαιρο. Η αποστολή του δεν ήταν εύκολη, αν αναλογιστεί κανείς το μικρό μπάτζετ, αλλά και τους περιορισμούς που είχε η Αναγέννηση Καρδίτσας με τη χρησιμοποίηση τριών ξένων στην ενδεκάδα.

Στις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος οι «κιτρινόμαυροι» ένιωσαν τη θηλιά του πιθανού υποβιβασμού να σφίγγει, όμως «κλείδωσαν» την παραμονή τους με την εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στον Αχαρναϊκό.

Παράλληλα με την προσπάθεια για παραμονή, το βάπτισμα πήραν και νεαροί από τις υποδομές της Αναγέννησης. Ο 19χρονος σέντερ φορ, Γιώργος Ξέρρας μετρά ήδη 5 συμμετοχές και αναμένεται να αγωνιστεί στα δύο τελευταία παιχνίδια. Ευκαιρίες θα πάρει ακόμα ο Γιώργος Τζέλλος. Όλα αυτά τα στοιχεία κρίνουν απόλυτα επιτυχημένο το έργο του εξελίξιμου Μάγγου. Προτεραιότητά του, φυσικά, είναι η θεσσαλική ομάδα, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις διοικητικές εξελίξεις και πώς θα πορευτεί η ΑΣΑ την επόμενη σεζόν. Δεδομένα, πάντως, με τη φετινή του πορεία έχουν κάνει focus πάνω του ομάδες από τη Β' και τη Γ' Εθνική.