Θαυμάστε κάτι αριστερούς...

Προς δραστική μείωση ή και κατάργηση οδηγούνται μια σειρά από προνοιακά επιδόματα στη χώρα μας...

Η είδηση λέει: “Από «κόσκινο» τα προνοιακά επιδόματα”. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε την διαπραγμάτευση με της τρόικα που βαπτίστηκε θεσμοί και πάει για μείωση ή και κατάργηση μια σειρά προνοιακών επιδομάτων. Σε πρώτη φάση θα περάσουν από «κόσκινο» τα επιδόματα αναπηρίας, τα οικογενειακά επιδόματα, το στεγαστικό – φοιτητικό επίδομα, οι εκπτώσεις που έχουν στη μεταφορά τους οι ανάπηροι και οι πολύτεκνοι και το επίδομα στέγασης.

Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) «κινεί τα νήματα» των παρεμβάσεων σχετικά με την προνοιακή πολιτική που θα ακολουθείται εφεξής στη χώρα. Στόχος είναι να πειστούν οι θεσμοί ότι δεν χρειάζεται να γίνουν οριζόντιες παρεμβάσεις, μόνο εξορθολογισμός και στοχευμένες παρεμβάσεις στα επιδόματα που χορηγούνται. Πιο συγκεκριμένες είναι οι πιέσεις που αναμένεται να ασκήσουν οι θεσμοί εστιάζονται στα ακόλουθα πεδία.

Επιδόματα αναπηρίας: Βασική απαίτηση των θεσμών είναι να ιδιωτικοποιηθούν τα κέντρα πιστοποίησης της αναπηρίας. Το υπουργείο Εργασίας αντίθετα, επιμένει στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΚΕΠΑ. Οι θεσμοί θεωρούν ότι η πρόταση της ιδιωτικοποίησης, βρίσκει σύμφωνη και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Οικογενειακά επιδόματα: Οι θεσμοί αναμένεται να επιμείνουν στο να περιοριστεί ή ακόμα και να καταργηθεί το επίδομα που χορηγείται σε τρίτεκνες και σε πολύτεκνες οικογένειες με στόχο να εξοικονομηθούν έως 200 εκατ. ευρώ. Ερωτηματικό υπάρχει και στο εάν θα ξεκινήσει η αυξημένη χορήγηση του ενιαίο επιδόματος από το πρώτο παιδί, το 2019 όπως έχει προγραμματιστεί στα αντίμετρα που έχει προγραμματίσει το υπουργείο Εργασίας.

Φοιτητικό επίδομα: Οι δανειστές ζητούν να επανεξεταστούν τα κριτήρια, βάσει των οποίων οι δικαιούχοι λαμβάνουν επιδότηση στέγασης 1.000 για τους φοιτητές – μέλη των οικογενειών τους. Έως τώρα υπάρχει εισοδηματικό όριο 30.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Μεταφορά ανάπηρων – πολύτεκνων: Άλλο ένα πεδίο παροχών που οι θεσμοί αναμένεται να ζητήσουν επανεξέταση των εισοδηματικών κριτηρίων. Σήμερα οι ανάπηροι δεν καταβάλλουν αντίτιμο για την χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και οι πολύτεκνοι καταβάλλουν το μισό από το εισιτήριο που τους αναλογεί.

Επίδομα στέγασης: Υπολογίζεται ότι με τα σημερινά δεδομένα, ανέρχονται στους 600.000 οι δικαιούχοι για το 2019. Οι θεσμοί και ειδικά το ΔΝΤ, επιδιώκουν να θέσουν τις παραμέτρους για την καταβολή του, έτσι ώστε να χορηγείται σε όσους πραγματικά διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας.

Αν λοιπόν καταλάβαμε καλά, πάνε να καταργήσουν τα πάντα. Θα κόψουν από τους πολίτες και τις τελευταίες παροχές που τους έδιναν μια μικρή ανάσα. Αν κοπούν όλα αυτά, τότε θα υπάρξουν μεγάλες επιπτώσεις στην κοινωνία μας.

Το επίδομα στους φοιτητές, έδινε μια ανάσα στον έρμο τον γονιό που φτύνει αίμα να σπουδάσει τα παιδιά του. Το οικογενειακό επίδομα είναι μια ανάσα στις πολυμελείς κυρίως οικογένειες που έχουν τόσα προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Το μισό εισιτήριο στις συγκοινωνίες ήταν ένα πάγιο αίτημα των τριτέκνων και τώρα το καταργούν και από τους πολύτεκνους! Αφήστε το επίδομα στέγασης που είναι μια κατάκτηση χρόνων που θα πλήξει 600 χιλιάδες οικογένειες.

Οι θεσμοί και οι κυβέρνηση, θέλουν να καταργήσουν όλα αυτά τα επιδόματα από τους Έλληνες και την ίδια ώρα τα δίνουν απλόχερα στους πρόσφυγες. Επίσης, μέρα βλέπουμε ότι κάνουν ότι μπορούν για να βάλουν προσκόμματα στους Έλληνες πολίτες που βιώνουν μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση. Τι θέλουν επιτέλους; Να προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη και να δουν τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους με τα τουφέκια; Λυπάμαι που αναγκάζομαι να εκφραστώ τόσο σκληρά, αλλά είναι κάτι που πλέον ακούω από όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.

Αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, θα οδηγηθεί η χώρα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αυτό είναι που θέλουν κάποιοι που νοσταλγούν να γυρίσει η χώρα σε παλιές εποχές. Ας μην τους δώσουμε το δικαίωμα να βρίσκουν ευήκοα ώτα στους Έλληνες πολίτες.

Φυσικά, η μεγάλη απάτη είναι ότι όλα αυτά, γίνονται στην διακυβέρνησης της κυβέρνησης της αριστεράς! Ποιας αριστεράς ρε παιδιά; θαυμάστε κάτι αριστερούς!!!