Απάντηση Τσιαντή σε δημοσίευμα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 14:26

Απάντηση του Δημάρχου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημητρίου Τσιαντή σε άρθρα της εφημερίδας Ή Αλήθεια"

Κύριε Αμβροσίου,

Με αφορμή τα άρθρα που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας σας Ή Αλήθεια" στις 12-01-2018 και ακολούθως στην έντυπη έκδοση της ιδίας εφημερίδας στις 14-01-2018, επισημαίνονται τα εξής.

Τα ανωτέρω άρθρα βρίθουν αναληθειών, παραπληροφόρησης και στρέβλωσης, συντάχθηκαν και δημοσιεύθηκαν κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της εν γένει λειτουργίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, φανερώνουν δε έκδηλη εμπάθεια εναντίον του προσώπου μου και είναι προφανές ότι συντάχθηκαν με σκοπό τη συκοφάντησή μου και την προσβολή της προσωπικότητας μου και της τιμής και της αξιοπρέπειας μου, τόσο ατομικά όσο και ως δημόσιο λειτουργό. Με την ίδια λογική, προσβάλλουν, τόσο την εκάστοτε Οικονομική Επιτροπή που εγκρίνει τις διαδικασίες όσο και τους Αντιδημάρχους και τις επιτροπές παραλαβής που πιστοποιούσαν και παραλάμβαναν τις υπηρεσίες.

Ιδίως ως προς το άρθρο της εφημερίδας «Η Αλήθεια» περί «εργασιών κουρέματος γηπέδων και ποτισμάτων» στο γήπεδο Νεοχωρίου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω τα εξής.

Στην υπ' αριθμ. 87/2016 απόφαση του Δημάρχου (ΑΔΑ:6ΚΙΜΩΛΥ-4Σ1) και εν συνεχεία της υπ' αριθμ. 53/2016 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα (ΑΔΑ: ΩΝ63ΩΛΥ-1Ψ0), με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα η ψήφιση των πιστώσεων από τα μέλη της Τσιαντή Δημήτριο, Σακελλαρίου Γεώργιο, Γώγουλο Γεώργιο, Ξηροφώτου Βασιλική και Μπουραζά Πέτρο) περιγράφονται και εγκρίθηκαν παράλληλα για το εν λόγω γήπεδο συγκεκριμένες εργασίες. Ειδικότερα, αναφέρονται μόνο εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού. Στο δε αναλυτικό προϋπολογισμό πουθενά δεν αναφέρεται πότισμα του γηπέδου Νεοχωρίου ούτε τιμολογήθηκε κάτι τέτοιο. Δεν προβλέπεται, συνεπώς, κονδύλιο για τέτοιου είδους εργασία ούτε βέβαια πληρώθηκαν ποτέ χρήματα για αυτή.

Αυτό προκύπτει και από την αντίστοιχη επιμέτρηση-πιστοποίηση εργασιών, που υπογράφει η αρμόδια αντιδήμαρχος Ξηροφώτου Βασιλική, καθώς επίσης και από τα πρωτόκολλα παραλαβής υπηρεσίας που υπογράφονται ομοίως από την αρμόδια επιτροπή, αποτελούμενη από την ως άνω αντιδήμαρχο και υπαλλήλους του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Σε ΚΑΝΕΝΑ από τα παραπάνω έγγραφα δεν αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν εργασίες άρδευσης στο σημείο που επικαλείστε στο άρθρο σας και βέβαια ουδέποτε πληρώθηκαν τέτοιου είδους εργασίες. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για το έτος 2017.Τα έγγραφα αυτά πολύ εύκολα θα μπορούσατε να έχετε στα χέρια σας προς επιβεβαίωση ή διάψευση των καταγγελιών σας με μια απλή αίτηση στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Ως προς την αναφορά σας περί «Φτέρης», σας ενημερώνω ότι αυτό αφορά σε εργολαβία ξεχωριστή από αυτή των γηπέδων. Ειδικότερα, ανατέθηκε με απόφαση Δημάρχου και συγκεκριμένα με την υπ' αριθμ. 89/2016 απόφαση για το έτος 2016 και την υπ' αριθμ. 66/2017 απόφαση για το έτος 2017 και αφορά σε πότισμα δεντροστοιχιών και πρασίνου για τις συγκεκριμένες θέσεις, όπως αναφέρεται και στην ομόφωνη έγκριση τους από την Οικονομική Επιτροπή (αριθμός αποφάσεων 54/2016, ΑΔΑ: ΩΞΧΜΩΛΥ-Υ3Ζ/μέλη: Τσιαντής Δημήτριος-Σακελλαρίου Γεώργιος-Γώγουλος Γεώργιος-Ξηροφώτου Βασιλική-Μπουραζάς Πέτρος και 58/2017, ΑΔΑ: ΨΩ2ΝΩΛΥ-ΙΘΘ, ΑΔΑΜ:17REQ005821273/μέλη: Τσιαντής Δημήτριος-Γώγουλος Γεώργιος-Ξηροφώτου Βασιλική-Μπουραζάς Πέτρος-Θυμιοπούλου Ελένη), ποσού 4.023,25 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. ύψους 24% έκαστη. Σημειωτέον ότι για αμφότερες τις εργολαβίες υπήρξε έγκριση του προϋπολογισμού τους από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με τις υπ' αριθμ. 10/2016 και 257/2016 αποφάσεις. Επίσης, κατ' ΑΠΟΛΥΤΟ τρόπο υπάρχουν οι βεβαιώσεις-πιστοποιήσεις των εργασιών από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και από τις επιτροπές παραλαβών. Συγκεκριμένα, για το έτος 2016 η επιμέτρηση-πιστοποίηση εργασιών έγινε από την αρμόδια αντιδήμαρχο Ξηροφώτου Βασιλική και η παραλαβή αυτών από επιτροπή αποτελούμενη από την ίδια αντιδήμαρχο και δύο υπαλλήλους του Δήμου, ενώ για το έτος 2017 η επιμέτρηση- εργασιών έγινε από την αρμόδια αντιδήμαρχο Θυμιοπούλου Ελένη και η παραλαβή αυτών από επιτροπή αποτελούμενη από τρεις υπαλλήλους του Δήμου.

Σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας σας για το αυτοκίνητο του Δήμου και την πιθανή παραποίηση του κοντέρ, πολύ βιάζεστε να υιοθετήσετε απόψεις και να θέτετε με ευκολία ερωτήματα προς τον Δήμαρχο. Ιδιαιτέρως όταν θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι με τις υπ' αριθμ. 277/2014 (ΑΔΑ: 6ΝΑΑΩΛΥ-ΗΙΗ) και 26/2017 (ΑΔΑ: ΩΛΤ6ΩΛΥ-6ΦΒ) αποφάσεις Δημάρχου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα ορίστηκε εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης οχημάτων και μηχανημάτων, έχοντας αρμοδιότητες : Την ευθύνη του γραφείου κίνησης (και του προγραμματισμού), των προμηθειών των καυσίμων κίνησης των οχημάτων, τις πάσεις φύσεως προμήθειες (ανταλλακτικών κ.λ.π.), τον έλεγχο και τη συντήρηση παντός τύπου οχημάτων-μηχανημάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Τέλος, όσον αφορά στο προσωπικό μου αυτοκίνητο και ιδίως στην παράνομη δημοσίευση φωτογραφίας αυτού, χωρίς να υπάρχει κάλυψη των στοιχείων της πινακίδας του, ως απαιτείται κατά νόμο και για τα απαξιωτικά σχόλια που τη συνοδεύουν, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Κύριε Αμβροσίου, ήρθε ο καιρός να μάθετε ότι η δημοσιογραφία δεν ασκείται με θράσος ούτε ασκείται από την καρέκλα και το τηλέφωνο ή παραθέτοντας μια αεροφωτογραφία του google που δεν προσδιορίζεται χρονικά και προφανώς είναι αρκετά παλαιά. Αντιθέτως, προϋποθέτει διαρκή εγρήγορση, ενημέρωση, σωστή έρευνα, αξιολόγηση και διασταύρωση των πληροφοριών που έρχονται σε γνώση του δημοσιογράφου. Ο δημοσιογράφος που ασκεί σωστά το επάγγελμα του οφείλει να ελέγχει εξονυχιστικά κάθε καταγγελία που έρχεται με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτόν, να απευθύνεται στον καταγγελλόμενο ζητώντας πληροφορίες σχετικά και επαλήθευση ή διάψευση των όσων καταγγέλλονται.

Εσείς, όμως, ουδέν τέτοιο πράξατε πριν δημοσιεύσετε επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια τα όσα κατά καιρούς έχετε γράψει στην ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση της εφημερίδας σας, αφού στόχος σας δεν ήταν ποτέ η σωστή άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και η τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Οφείλετε, όμως, να γνωρίζετε ότι το αναγνωστικό κοινό και δη οι δημότες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, έχουν προσωπική άποψη για τα θέματα που απαρτίζουν το περιεχόμενο της εφημερίδας σας. Γνωρίζουν επίσης να αναζητούν όλες τις αποφάσεις του Δήμου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, να τις διαβάζουν και να αντιλαμβάνονται το περιεχόμενο τους. Γνωρίζουν, όμως, και αυτό είναι το σημαντικότερο την πορεία και το προσωπικό και πολιτικό στίγμα του Δημάρχου, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εξακολουθώ να είμαι νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος για 6η συνεχή θητεία (1/4 του αιώνα), με την ευθύνη λειτουργίας ενός Δήμου, ο οποίος είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ και πλεόνασμα στα ταμεία του και πολλαπλάσια έκτακτα έσοδα εκατομμυρίων ευρώ.

Κύριε Αμβροσίου, συνεπεία των ανωτέρω θεωρώ επιβεβλημένη την αποκατάσταση εκ μέρους σας της αλήθειας ενώπιον των αναγνωστών της εφημερίδας σας δια της δημοσιεύσεως της παρούσας απάντησης μου, δηλώνω δε ρητώς ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου για παρελθόντα ή μελλοντικά δημοσιεύματα που δεν θα ανταποκρίνονται στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Μορφοβούνι 15-01-2018

Τσιαντής Δημήτριος

Δήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ

 

Απάντηση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Χαιρόμαστε που ο δήμαρχος του δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσιαντής, αποφάσισε επιτέλους να απαντάει σε σχόλια και δημοσιεύματα της εφημερίδας μας.

Πέρασαν χρόνια – όπως ο ίδιος αναφέρει – που αναφερθήκαμε σε ζητήματα του δήμου και δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει. Ποτέ δεν απάντησε για τα προβλήματα ύδρευσης στο Νεοχώρι, στο Μπελοκομίτη που ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα, για τον Ξενώνα στο Νεοχώρι, την καταγγελία Δημοτικού Συμβούλου για μεταφορά νερού στο Νεοχώρι με ακατάλληλη για ύδρευση υδροφόρα, το χιονοδρομικό στου Καραμανώλη και τόσα άλλα.

Ας είναι λοιπόν και τώρα, ποτέ δεν είναι αργά και φυσικά περιμένουμε απάντηση και σε προηγούμενα δημοσιεύματα.

Επί της συγκεκριμένης απάντησης έχουμε να πούμε τα εξής:

Φυσικό είναι να μην είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε τα γραφόμενα του δημάρχου για τους παρακάτω λόγους. Δεν έκανε τον κόπο να επισυνάψει στην απάντησή του και τα σχετικά έγγραφα που δεν βρίσκονται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Αντιθέτως, εμείς αναφερθήκαμε σε συγκεκριμένα έγγραφα που ανέφεραν συγκεκριμένες εργασίες που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στην διάθεσή του, όταν ο ίδιος έχει το χρόνο, να μεταβούμε στο δημαρχείο και να μας δώσει ο ίδιος όλα τα έγγραφα και να λύσει κάθε μας απορία.

Επίσης, θέλουμε όταν λιώσει το χιόνι, να μεταβούμε στην θέση Φτέρη και να μας δείξουν τα σημεία που ποτίστηκαν. Αναφερόμαστε εκεί που λέει η απόφαση, Θέση Φτέρη, άρδευση χλοοτάπητα από παροχές με δαπάνη 2598.75€. Ειδικά αυτό, το θέλουμε οπωσδήποτε, όπως και τον χλοοτάπητα στον Άγιο Νικόλαο.

Όσον αφορά την καταγγελία για τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου του δήμου, γνωρίζει και ο ίδιος πιστεύουμε για την καταγγελία που έχει γίνει στην Περιφέρεια και την εισαγγελία.

Επίσης, θα θέλαμε να θυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι πολλές φορές στο παρελθόν που επιχειρήσαμε να τον καλέσουμε στο τηλέφωνο, δεν απαντούσε και αυτό το γνωρίζουν πολλά από τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται στην απάντησή του.

Ως δημότες, αλλά και ως Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, έχουμε υποχρέωση να ελέγχουμε τις εξουσίες του τόπου και αυτό είναι καταγεγραμμένο σε εκατοντάδες αποφάσεις του Αρείου Πάγου.

Αυτήν μας την υποχρέωση θα την τηρήσουμε στο ακέραιο, όπως άλλωστε κάνουμε εδώ και 25 χρόνια – 1/4 του αιώνα και μισή μας ζωή - που ασκούμε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ