Στην εντατική ο Μετεώρων Σεραφείμ

  • Κατηγορία: ΤΡΙΚΑΛΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 14:51

Εγκεφαλικό υπέστη ο Καρδιτσιώτης Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Στο γενικό νοσοκομείο Τρικάλων εισήχθη εσπευσμένα το απόγευμα της Πέμπτης ο καταγόμενος από το Φανάρι Καρδίτσας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, Σεραφείμ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του romfea.gr ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία για την οποία κρίθηκε απαραίτητο να γίνει η άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ ο Μητροπολίτης εισήχθη και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ (κατά κόσμο Βύρων) εγεννήθη το 1932 εις Φανάριον Καρδίτσης. Εσπούδασεν εις την Θεολογικήν σχολήν Αθηνών, λαβών το πτυχίον του το 1955. Εχειροτονήθη διάκονος το 1965 και πρεσβύτερος το 1966.

Υπηρέτησεν ως ιεροκήρυξ της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και ως υποδιευθυντής και καθηγητής του Ανωτέρου Ιερατικού Φροντιστηρίου Τήνου.

Τη 31/5/1970 εχειροτονήθη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών και την 10ην Σεπτεμβρίου του έτους 1991 με απόφασιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ετοποθετήθη Μητροπολίτης της νεοιδρυθείσης Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.