Μαθαίνω τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 21:17

Επίσκεψη του Πρωταθλητή Ελλάδος Στέφανου Διαμαντή στο 1ο Δημ. Σχ. Σοφάδων.

Στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος «Μαθαίνω τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα», την περασμένη Παρασκευή προσκλήθηκε να μας επισκεφτεί στο σχολείο μας ο πέντε φορές Πρωταθλητής Ελλάδος στο τένις με αμαξίδιο και μέλος της Παραολυμπιακής ομάδος με συμμετοχή στους πρόσφατους αγώνες του Ρίο, Στέφανος Διαμαντής. Στο σχολείο μας, τον υποδέχτηκαν μαζί με το σύλλογο διδασκόντων, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, καθώς και ο σχολικός σύμβουλος φυσικής αγωγής, κ. Μέλλος Βασίλειος.

Ο Καρδιτσιώτης αθλητής, με καταγωγή από το Μελισσοχώρι Σοφάδων, μίλησε στους μαθητές του σχολείου μας για την πορεία της ζωής του και την πορεία του στον αθλητισμό, έπαιξε τένις με τους μαθητές και απόλαυσε τη φιλοξενία τους. Οι απορίες των μικρών μαθητών περιφέρονταν γύρω από τον τρόπο ζωής των ανθρώπων και των αθλητών σε αμαξίδιο. Ο Στέφανος απάντησε με ειλικρίνεια στα ερωτήματά τους και τους εντυπωσίασε με τη δύναμη της ψυχής του και με όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα στο χώρο του τένις. Οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν την ολυμπιακή δάδα και του πρόσφεραν ένα στεφάνι ελιάς, σε ανάμνηση της επίσκεψης του στο σχολείο μας.

Ο σύλλογος διδασκόντων και ο διευθυντής του σχολείου μας, κ. Κουτής Βάιος, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος υλοποίησης του καινοτόμου προγράμματος, ευχαρίστησαν τον πρωταθλητή που αποδέχθηκε την πρόσκληση και του ευχήθηκαν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.