Χωρίς νερό το Μπελοκομύτη

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 20:01

Όχι, η είδηση δεν είναι παλιά, αυτό συμβαίνει και στα μέσα Οκτωβρίου!!!

Από το καλοκαίρι η εφημερίδα μας έχει αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει κυρίως το καλοκαίρι το Μπελοκομύτη. Τελικά όμως το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο μιας και όπως μας πληροφόρησαν οι κάτοικοι, το περασμένο Σαββατοκύριακο, το νερό ήταν και πάλι κομμένο. Το θέμα έθεσε στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Αντωνίου που κατάγεται από το Μπελοκομύτη.

Είναι δυνατόν ένα χωριό που απέχει μόλις 200 μέτρα από την Λίμνη Πλαστήρα να στερείται του σημαντικότερου αγαθού;

Αυτό, ενώ έχει δαπανηθεί ποσό της τάξεως των 4 εκ. Ευρώ για την κατασκευή του έργου που έλυσε επιτέλους το πρόβλημα στο Νεοχώρι, ο δήμος δεν προέβλεψε με άλλες 250 χιλιάδες € να γίνει ένας αγωγός που θα πήγαινε νερό και στο Μπελοκομύτη.

Έτσι, οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται και οι ελάχιστοι κάτοικοι που μένουν τον χειμώνα στο χωριό, αλλά και η μοναδική επιχείρηση να μην έχουν νερό να πιουν.

Σε κάθε περίπτωση, την λύση θα δώσει η περιφέρεια μιας και υπάρχει η δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού ότι το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί άμεσα από πόρους της περιφέρειας με ένα ποσό 250 χιλιάδες €.

Το ζήτημα του Μπελοκομύτη όμως έπρεπε να έχει λυθεί ήδη, αν ο δημοτική αρχή είχε φροντίσει να δρομολογήσει τις διαδικασίες. Έτσι, αυτά τα 250 χιλιάδες € θα μπορούσαν να είχαν δοθεί ήδη από την περιφέρεια και το πρόβλημα να ήταν ήδη λυμένο.