Ένας Σοφαδίτης για αρχηγός στην κεντροαριστερά

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 05:37

Κι όμως, ο Απόστολος Πόντας που είναι την Κυριακή υποψήφιος Πρόεδρος του Νέου Φορέα της Κεντροαριστεράς, κατάγεται από τους Σοφάδες...

Ρίζες στους Σοφάδες Καρδίτσας έχει ο υποψήφιος Πρόεδρος του Νέου Φορέα της Κεντροαριστεράς Απόστολος Πόντας. Ο πατέρας του κ. Πόντα έζησε για χρόνια στην πόλη των Σοφάδων, πριν μετακομίσει για άλλα μέρη της Ελλάδας όπου υπηρετούσε ως δημόσιος υπάλληλος. Ο ίδιος, έρχονταν σε νεαρή ηλικία με τον πατέρα του στους Σοφάδες και επισκέπτονταν συγγενική τους οικογένεια.

Ο Απόστολος Πόντας είναι Πρόεδρος της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης, κόμμα που πριν λίγους μήνες εντάχθηκε ως συνιστώσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Είναι ένας από τους υποψηφίους Προέδρους του Νέου Φορέα της Κεντροαριστεράς

Άρθρο του Απόστολου Πόντα

Η κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας διακατέχεται από μια γενικότερη σύγχυση. Διαπιστώνουμε τα τελευταία χρόνια πως μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση εφαρμόζει την πλέον συντηρητική διακυβέρνηση της μεταπολίτευσης και διαπιστώνουμε μια Ν.Δ. να αγωνιά να προβάλει ένα δήθεν προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό προφίλ. Είναι λογικό, λοιπόν, και αναμενόμενο, ο μέσος πολίτης να παθαίνει αναφυλαξία και μόνο στο άκουσμα της πολιτικής και τα ποσοστά της αποχής να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο!

Η προσπάθεια συσπείρωσης του χώρου της Κεντροαριστεράς σε έναν Νέο Φορέα είναι μια πραγματικά σύγχρονη και προοδευτική πρόταση, η οποία ξεπερνά τα πάθη, τα μίση και τις έχθρες των ιδεολογικών διαφορών των συμμετεχόντων και δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία συσπείρωσης των πολιτών. Είναι σαφές πως συμφωνούμε σε περισσότερα απ’ όσα διαφωνούμε! Με άλλα λόγια, ο Νέος Φορέας θα αποτελέσει τον πολιτικό πόλο που έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες της. Θα είναι το μέσο εφαρμογής πολιτικών και σχεδιασμού με επίκεντρο τον άνθρωπο στην ουσία του και όχι ως αριθμό. Θα υπάρξει εξέλιξη πέρα από δόγματα και ιδεολογίες και ο Νέος Φορέας θα είναι ο κομβικός πολιτικός πόλος για το μέλλον της χώρας πέρα από μικροπολιτικές αντιπαλότητες. Η Δημοκρατική Παράταξη οφείλει να αναδειχθεί ως η επικρατέστερη των υπαρχουσών επιλογών και η παρουσία της να δημιουργήσει τις συνθήκες εξασφάλισης σταθερών και εποικοδομητικών κυβερνήσεων.

Η δημιουργία ενός Νέου Φορέα με υποδομές συνεργατικότητας μπορεί να αποτελέσει τη λύση στη διαχείριση της κρίσης. Να αποτελέσει το έναυσμα ώστε να ανανεωθεί και να εξελιχθεί το ανθρώπινο δυναμικό των ασχολούμενων με την πολιτική, να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και τέλος να γυρίσει η χώρα σε μια κανονικότητα και ομαλότητα. Η δική μας γενιά, όχι τόσο ηλικιακά, που διαβιώνει την δύσκολη αυτή περίοδο, μπορεί με τη δράση της να διαχωρίσει τους υπεύθυνους από τους ανεύθυνους, να αντικαταστήσει τα φορτισμένα αρνητικά πολιτικά πρόσωπα και όταν, στο πλήρωμα του χρόνου, κριθεί για τη συνεισφορά της στις επόμενες γενιές να σταθεί άξια στο ύψος της. Γιατί ο χρόνος τιμωρεί τις κακώς κείμενες πράξεις αλλά και τις παραλείψεις!

Να είμαστε παρόντες στη διαχείριση της ζωής μας και να αφήσουμε μια ωφέλιμη παρακαταθήκη. Το κλειδί είναι η συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα. Είτε στην ενεργό πολιτική είτε στην επιλογή πολιτικών προσώπων. Δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες και δεδομένα. Σήμερα είμαστε εδώ. Τώρα είναι η μοναδική στιγμή που μπορούμε να πράξουμε. Ολα αλλάζουν και όλα εξαρτώνται από εμάς, εάν δουλέψουμε περισσότερο σε όσα μας ενώνουν και παραμερίσουμε όσα μας χωρίζουν.

Η πραγματική μας περιουσία ως χώρα, ανέκαθεν έως σήμερα ήταν και είναι οι πολίτες της. Εμείς! Το μοναδικό πλεόνασμα που έχει αξία και ωφέλεια δεν είναι αυτό του κρατικού ισολογισμού. Είναι αυτό της φαντασίας μας και της δημιουργικότητάς μας.

Χρειαζόμαστε έναν πολιτικό πόλο, που θα ενώνει τους δημοκράτες πολίτες υπό έναν κοινό προορισμό και δεν θα τους διαιρεί με παρωχημένες ιδεοληψίες. Εναν πολιτικό φορέα με πρόταση και σχέδιο, με παρονομαστή τη λογική αντί για ευχολόγια με παρονομαστή τον λαϊκισμό. Εναν σύγχρονο πολιτικό οργανισμό που δεν θα κουνά το δάχτυλο στην κοινωνία αλλά θα της απλώνει το χέρι. Και μπορούμε να τον αποκτήσουμε! Δεν μπορεί όμως να είναι κατασκεύασμα κανενός προσώπου. Μπορεί να προκύψει μόνο ως απαίτηση όλων μας! Η διαμόρφωσή του προαπαιτεί τη δική μας συμμετοχή!

Αντιλαμβάνομαι την περιρρέουσα απογοήτευση ως συνέπεια των πολιτικών πεπραγμένων που μας οδήγησαν ως εδώ! Επικαλούμαι όμως τη λογική σας ώστε να την μετατρέψουμε σε πείσμα και σε πράξεις που θα ανατρέψουν το υπάρχον σκηνικό. Που θα μας οδηγήσουν σε έναν καλύτερο προορισμό δικής μας επιλογής και όχι σε μια απραξία, τροχοπέδη της προόδου και αρωγό μιας ατέρμονης περιπλάνησης στο πουθενά.

Σας καλώ να προσέλθετε όλοι στις κάλπες στις 12 Νοεμβρίου. Το διακύβευμα για την επικείμενη εκλογική διαδικασία είναι πρωτίστως η συμμετοχή. Η προτίμηση προς κάποιον από τους υποψήφιους έχει μικρότερη αξία! Αρκεί όμως να υπηρετεί τα υγιέστερα των κριτηρίων!

Απόστολος Πόντας

Υποψήφιος πρόεδρος του Νέου Φορέα της Κεντροαριστεράς - Πρόεδρος Ε.Δ.Ε.Μ.