Αδέσποτο σκυλί δάγκωσε τον Απόστολο Πίτσαβο.

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 17:09

Αδέσποτο σκυλί, δάγκωσε τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας Απόστολο Πίτσαβο.

Ο δήμος Καρδίτσας με επικεφαλής τον τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Μαντζιάρα και υπάλληλο του δήμου, περισυλλέγουν καθημερινά αδέσποτα, αλλά κάθε Τετάρτη αφήνονται πολλά καινούργια, ελεύθερα...

Αδέσποτα έκαναν πλέον την εμφάνιση τους μετά τις γιορτές και στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα...

Με εκπληκτικό ρυθμό μεγαλώνει καθημερινά η αριθμός των αδέσποτων σκυλιών τόσο στην πόλη της Καρδίτσας, όσο και σε όλο το νομό. Αιτία, ότι πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων, επειδή δεν μπορούν πλέον να τα συντηρήσουν τα αφήνουν ελεύθερα ευελπιστώντας ότι θα βρουν τροφή από τους δήμους που είναι υπεύθυνοι για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Είναι ενδεικτικό ότι – όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καρδίτσας – Παναγιώτης Μαντζιάρας, κάθε Τετάρτη που έρχονται στην Καρδίτσα μικροπωλητές και άλλοι πολίτες από τα γύρω χωριά, ο πληθυσμός των αδέσποτων στην πόλη αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Μέσα στην πόλη κυκλοφορούν πλέον καθημερινά όλο και καινούργια σκυλιά, τα περισσότερα πλέον μεγαλόσωμα με αποτέλεσμα να επιτίθενται σε πολίτες και να τους στέλνουν στο νοσοκομείο.

Τελευταίο θύμα των επιθέσεων, έπεσε και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας Απόστολος Πίτσαβος. Ο κ. Πίτσαβος περπατούσε στο Αθλητικό Πάρκο και δέχθηκε επίθεση που τον έστειλαν στο νοσοκομείο. Εκεί του έγινε αντιλυσσικό εμβόλιο και πλέον θα ακολουθήσει όλο το πρωτόκολλο που προβλέπεται για το δάγκωμα των σκύλων.

Περισυλλογή αδέσποτων

Πάντως Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι το τελευταίο διάστημα ο δήμος Καρδίτσας κάνει προσπάθειες για τον περιορισμό του πληθυσμού των σκύλων που είναι ελεύθερα στην πόλη.

Στόχος του είναι να περισυλλέγονται πρώτα τα νέα αδέσποτα που ίσως να μην είναι καν εμβολιασμένα και στειρωμένα και αυτό είναι το πρώτο που συμβαίνει.

Την εβδομάδα που φεύγει, γίναμε μάρτυρες της σύλληψης ενός τεράστιου σκύλου που περιφέρονταν με άγριες διαθέσεις γύρω από την κεντρική πλατεία.

Άμεσα κατέφθασε αυτοκίνητο με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Μαντζιάρα και υπάλληλο του δήμου. Έπιασαν το σκυλί και με τεράστια προσπάθεια κατάφεραν να το βάλουν σε κλουβί για να το μεταφέρουν στο καταφύγιο.

Την ίδια ώρα, οι απόψεις του κόσμου διίσταντο, μιας και ενώ η μεγάλη μερίδα επικροτούσε την πράξη, κάποιοι τους έκαναν παρατήρηση ότι το σκυλάκι πονούσε!

Άραγε, αν δάγκωνε όποιον έβρισκε μπροστά του, πια θα ήταν η αντίδρασή τους;

Αδέσποτα και στην Λίμνη Πλαστήρα

Όπως μας κατάγγειλαν κάτοικοι της περιοχής. Μετά τις ημέρες των εορτών, εμφανίστηκαν πολλά αδέσποτα στην περιοχή από το Νεοχώρι μέχρι το Κρυονέρι.

Κάποιοι επισκέπτες που ήρθαν από μακριά, άφησαν τα σκυλιά τους ελεύθερα, κυρίως γύρω από μεγάλα ξενοδοχεία, με την προσδοκία ότι εκεί θα βρίσκουν φαγητό. Φυσικά, όταν απόκτησαν το σκυλί, ποτέ δεν σκέφτηκαν τι θα απογίνει όταν το βαρεθούνε ή όταν δεν μπορούν να το συντηρήσουν.