Τιμούν τον Γιώργο Παπανικολάου

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 19:09

Άρχισαν οι εκδηλώσεις για τον Γ. Ν. Παπανικολάου. (Test Pap).

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 αρχίσαν οι εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια από την εφαρμογή του Test Pap (1957) και 55 χρόνια από το θάνατο (2.1962) του επιφανέστερου αποφοίτου του Ε.Π.Κ.Α. και ευεργέτη της ανθρωπότητας κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.). Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, ο υπό ίδρυση Σύλλογος των Καρδιτσιωτών Πανεπιστημιακών στα Πανεπιστήμια της Αθήνας και ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας, υπό την αιγίδα της Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στον Ι.Ν. Αγ. Σεραφείμ (Μετόχι της Ι.Μ. Κορώνης). Τη δέηση ανέπεμψε ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Κορώνης π. Μεθόδιος.

Παρέστησαν εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Ηλία Τσέλικα, ο ίδιος απουσίαζε για έκτακτη υπηρεσιακή απασχόληση εκτός Θεσσαλίας, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. κ. Π. Γούλας, η πρόεδρος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Καρδίτσας κ. Ο. Γκόρτζη, εκπρόσωπος του πρ. βουλευτή Καρδίτσας κ. Παύλου Σιούφα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σωτήρης Κουλοκτσής και γιατροί του τοπικού ιατρικού συλλόγου.

Παρευρέθηκαν επίσης μέλη της οργανωτικής επιτροπής, η ιατρός κ. Σοφία Μιχαλοπούλου, υποψήφια διδάκτωρ Ιστορίας Ιατρικής, ο οδοντίατρος διδάκτωρ της ιατρικής και οδοντιατρικής σχολής κ. Ι. Γκισάκης, ο μαιευτήρας γυναικολόγος διδάκτωρ κ. Θ. Καλαμπόκας, η κ. Μ. Μιχαλοπούλου αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου, ο επικοινωνιολόγος κ. Χ. Βασιλείου και ασθενείς που βοηθήθηκαν από την εφαρμογή της σωτήριας προληπτικής εξέτασης.

Προσεχώς θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τα ονόματα των μελών της οργανωτικής επιτροπής και οι χορηγοί.

Να σημειωθεί ότι πολλές Μητροπόλεις και ιατρικοί σύλλογοι από Θεσσαλία, από Στερεά Ελλάδα και γενικότερα από όλη την Ελλάδα εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Το κέντρο πάντως των εκδηλώσεων είναι το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και η Καρδίτσα μας.