Περί δημοσκοπήσεων...

Ο Γιώργος Αμβροσίου σχολιάζει τις ορφανές δημοσκοπήσεις που κάνουν το μαύρο άσπρο...

Βάσει του συντάγματος, ο χρόνος των επόμενων εθνικών εκλογών της χώρας μας είναι το Φθινόπωρο του 2019. Κάθε εβδομάδα όμως βλέπουμε δημοσκοπήσεις που μετράνε την εκλογική επιρροή ων κομμάτων. Αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων δίνουν διπλάσιο ποσοστό στην ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη πάει καθαρά για την τρίτη θέση. Επίσης, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που μιλάνε ακόμη και για αυτοδυναμία της ΝΔ.

Ξάφνου όμως, βλέπουμε να έχουν γεμίσει τα sosial media με δήθεν ειδήσεις ότι υπάρχει μια μυστική δημοσκόπηση που δείχνει την διαφορά να είναι μονοψήφια. Συγκεκριμένα, μας λένε ότι η Νέα Δημοκρατία παίρνει 27,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23%.

Αμέσως, άρχισαν τα παπαγαλάκια να φωνάζουν και να σκούζουν. Τρίζει η καρέκλα του Μητσοτάκη. Θα τον αλλάξει η ΝΔ τον Κυριάκο. Δεν θα περάσει το 30% η ΝΔ και αυτό ανησυχεί τους επιτελείς της ΝΔ. Αυτά και πολλά άλλα. Από που εξάγονται όμως αυτά τα συμπεράσματα; Από κια δημοσκόπηση που δεν την υπογράφει κανείς, που δεν ξέρουμε ποιος την παράγγειλε και φυσικά, δεν την έχει δει κανείς με τα μάτια του, διότι θα έπρεπε να γράφει και το όνομα της εταιρείας!

Αν διαβάσει κανείς τον σχολιασμό της δημοσκόπησης, θα δει ότι η φρασεολογία παραπέμπει σε Πολάκη και άλλους τέτοιους φωστήρες και υβριστές των πάντων. Πάρτε λίγη γεύση. Σχολιάζει το ανώνυμο site. Το ταβάνι που δίνουν στον Μητσοτάκη στατιστικοί και πολιτικοί αναλυτές είναι το 27,5% και φυσικά όσα διαβάζουν και ακούν οι πολίτες για «αυτοδυναμία» είναι όνειρα θερινής νυχτός της νεοφιλελεύθερης κλίκας που πλαισιώνει τον πρόεδρο της ΝΔ και της διαπλοκής.”Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, στην ίδια έρευνα, δείχνει να λαμβάνει ένα ποσοστό της τάξης του 23%, με τους αναλυτές να συμφωνούν πως στο τέλος θα πάρει τον κύριο όγκο των αναποφάσιστων, στοιχείο που είναι δυνατόν να οδηγήσει ακόμη και σε μεγάλη, ολική ανατροπή, σε σχέση τουλάχιστον με ότι θέλουν να παρουσιάσουν οι εντελώς αναξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων”.

Σας θυμίζει σίγουρα κάτι αυτή η γραφή. Δεν μπορεί να μην καταλάβει κανείς ότι αυτά γράφονται από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης που πλέον εφευρίσκουν δημοσκοπήσεις για να χαλιναγωγήσουν την κοινή γνώμη.

Οι πολίτες όμως δεν τρώνε κουτόχορτο. Ότι και να τους πουν, ξέρουν οι ίδιοι τι έχουν στην τσέπη τους, ξέρουν ότι το παιδί τους πήγε για δουλειά στο εξωτερικό, ξέρουν ότι η εγγονή είναι άνεργη και την χαρτζιλικώνει ο παππούς και τόσα ακόμη.

Η προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάμπτει και πάει για νίκη στις εκλογές, δεν είναι ούτε αφήγημα για μικρά παιδιά. Κανείς δεν τα πιστεύει όλα αυτά και κυρίως δημοσκοπήσεις που δεν τις υπογράφει κανείς...

Αντί λοιπόν να στρωθούν και να κυβερνήσουν, προσπαθούν με κανόνες επικοινωνίας να αναστρέψουν το κλίμα της κοινής γνώμης. Κρίμα ρε Αλέξη, διότι άλλα περιμέναμε από εσένα...