Γουστάρω Ζουράρι...

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου...

Ο Κώστας Ζουράρης είναι Έλληνας πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας. Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου εκλεγμένος στην εκλογική περιφέρεια της Α' Θεσσαλονίκης με το κόμμα «Πυρίκαυστος Ελλάδα» συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ. Η πρώτη του ομιλία στη Βουλή προκάλεσε εντύπωση, καθώς ήταν εξαιρετικά πολυσύνθετη επειδή περιείχε αποσπάσματα από νεοέλληνες ποιητές, κείμενα των πατέρων της Εκκλησίας και τον επιτάφιο λόγο του Περικλή που μεταφέρει ο Θουκυδίδης. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιφύλαξαν τόσο θετικά, αλλά και αρνητικά σχόλια για την ομιλία του Ζουράρι.

Εξελέγη και πάλι βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Από τις 5 Νοεμβρίου του 2016 είναι υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Εξαιτίας αντιδράσεων σε δηλώσεις του Ζουράρι στο ραδιόφωνο κατά τις οποίες επανέλαβε υβριστικό σύνθημα οπαδών ποδοσφαίρου και αυτό θεωρήθηκε υβριστικό για τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Άρη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος του ζήτησε να παραιτηθεί από την θέση του υπουργού και αυτός έστειλε επιστολή δίνοντας την παραίτησή του στον πρόεδρο της κυβέρνησης Α. Τσίπρα.

Το παρασκήνιο της παραίτησής του αποκάλυψε σε σημερινές του δηλώσεις ο Κώστας Ζουράρις, που προκάλεσε σάλο με αφορμή τα προσβλητικά σχόλια κατά Ολυμπιακού και Άρη. Όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, παραιτήθηκε μόνος του από το αξίωμα του υφυπουργού Παιδείας, μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Ζουράρις τόνισε ότι δεν παραιτείται από βουλευτής, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Δεν έχω ιδέα αν είμαι ακόμη στους ΑΝΕΛ», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης πως θα ψηφίσει το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, ενώ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό.

Για τα σχόλια που έκανε για Ολυμπιακό και Άρη, ο κ. Ζουράρις δεν ζήτησε συγγνώμη, ενώ χαρακτήρισε «σάτιρα» τις δηλώσεις του. «Ό,τι είναι σάτιρα δεν καταδικάζεται, γιατί δεν έχει ποτέ προσωπικό χαρακτήρα», ανέφερε. Σχετικά με με το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο κ. Ζουράρις διέψευσε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ του ζήτησε να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι του είπε «Φρόντισε να τα μαζέψεις».

Πάμε τώρα στο προκείμενο. Την ημέρα που στη βουλή ψηφίζονται ένα σωρό μέτρα εναντίων του λαού, που κόβονται επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων που αποτελούσαν αγώνες ετών, που μπαίνουν φραγμοί στο δικαίωμα της απεργίας, όλοι ασχολούμαστε αν είπε ο Ζουράρις στην καθαρεύουσα ότι θα του κλάσουν τα παπάρια οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Ο Ζουράρις είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και εξαιρετικά αθυρόστομος. Μόνο που τις βρισιές τις λέει στην καθαρεύουσα και στα αρχαία. Μπορεί να σου εκστομίσει την χειρότερη βρισιά και να μην πάρεις χαμπάρι ότι σε έβρισε.

Προσωπικά, θεωρώ ότι αυτά που είπε ο Ζουράρις σήμερα, τα λέει εδώ και χρόνια και αν τους πείραξε κάποιους στην κυβέρνηση, θα έπρεπε να μην τον είχαν κάνει ποτέ υπουργό και να μην τον είχαν βάλει και στην λίστα τους για να εκλεγεί βουλευτής. Όταν τους έφερνε τους ψήφους ο Ζουράρις, ήταν καλός και τώρα που ο κυβερνητικός σχηματισμός είναι στα ξεμποστανιάσματα, κάνουν πως πέφτουν από τα σύννεφα. Θα πίστευαν προφανώς ότι θα τους έκανε την χάρη να παραιτηθεί και από βουλευτής. Ότι να έφευγε αηδιασμένος και θα τους άδειαζε τη γωνιά για να έρθει κάποιος ποιο πρόθυμος, κυρίως για τις θέσεις τους για το Σκοπιανό. Έλα όμως που δεν θα αφήσει την έδρα και πλέον τρέχουν και δεν φτάνουν.

Εγώ λοιπόν γουστάρω Ζουράρι και ας ρίχνει που και που και κανένα μπουρδέλο, κανέναν όρχι και κανένα γυναικείο κιγκλίδωμα. Οι άλλοι δηλαδή, οι δήθεν είναι καλύτεροι; Αυτοί που τρέχουν στις λιτανείες και κάνουν σταυρούς και μετά μαθαίνουμε ότι έχουν διπλές ζωές και είναι κλεφταράδες!

Όχι ρε. Ζουράριδες θέλω και ας το πάρουν χαμπάρι όλοι τους και κυρίως ο Αλέξης που η μετάλλαξή του είναι τέτοια που δεν παίρνει άλλο...