14 χρόνια ΑΛΗΘΕΙΑ...

Τα γενέθλια της ΑΛΗΘΕΙΑΣ...

Σε όλο τον κόσμο, το νούμερο 13 το θεωρούν γρουσούζικο. Έτσι, μάλλον είμαστε πολύ τυχεροί που διανύσαμε τον δέκατο τρίτο χρόνο έκδοσης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, χωρίς να μας συμβεί το μοιραίο. Επιβιώσαμε και την 13η χρονιά στην 14η/ Αυτή η χρονιά ήταν και η ποιο δύσκολη όπως ήταν φυσικά και ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο και κυρίως αυτό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, δεχόμαστε μια άνευ προηγουμένου και αναίτια επίθεση από την κυβέρνηση. Θα έλεγε κανείς ότι κάθε πρωί που ξυπνάνε ένα είναι το μέλημά τους. Να βρουν τρόπους να μας μειώσουν τα έσοδα και να μας αυξήσουν τα έξοδα.

Την ίδια ώρα, προσπαθούν να στήσουν δικά τους ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα, αλλά όπως ήταν επόμενο δεν τα καταφέρνουν. Το κακό και διαπλεκόμενο ΒΗΜΑ, πουλάει κάθε Κυριακή 60.000 φύλλα και η Documento του Καλογρίτσα 15.000 φύλλα. Ας μην μιλήσουμε για την ΑΥΓΗ που μετά βίας ξεπερνάει τα 1000 φύλλα ενώ την αγοράζουν όλοι οι οργανισμοί του δημοσίου.

Από το 2003 που κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας, βαρέθηκαν κάποιοι να βάζουν στοιχήματα για το πότε θα κλείσουμε. Λογάριασαν όμως χωρίς τους αναγνώστες μας που μας κρατάνε χρόνια τώρα ζωντανούς. Αυτό που δεν κατάλαβαν κάποιοι είναι ότι Η ΑΛΗΘΕΙΑ, έχει διαχρονικούς αναγνώστες. Έχει αναγνώστες που ξέρουν ότι στην ΑΛΗΘΕΙΑ θα διαβάσουν ότι δεν θα γράψουν ποτέ άλλες εφημερίδες.

Αν κάνω τώρα μια αναδρομή με το μυαλό μου, στα χρόνια αυτά πέρασαν τα πάνδεινα από όσους αποκάλυψα, αλλά την ίδια στιγμή, ένιωσα απέραντη ικανοποίηση ότι χτυπούσε το τηλέφωνο και μου έδιναν τα εύσημα για τις αποκαλύψεις, άνθρωποι απλοί, καθημερινοί και μακριά από κάθε είδους διαπλοκή και εξουσία.

Να θυμηθώ την υπόθεση με τις εκδιδόμενες πόρνες που εισάγονταν στην Καρδίτσα από την Ουκρανία και είχαν κατακλύσει όλη τη χώρα; Την μεγάλη κλοπή του λαού μας από τους έμπορου του τζόγου που λήστεψαν τον κόσμο με τα φρουτάκια; Την ασυλία που έδινε η ίδια η αστυνομία σε όλους αυτούς; Την μεγάλη κλοπή που έγινε στο ΚΕΠΕΠ που έτρωγε μια υπάλληλος τα λεφτά των ανήμπορων παιδιών; Τι να πρωτοθυμηθώ όλα αυτά τα χρόνια;

Αυτός όμως είναι ο μοναδικός λόγος για να αγοράσει κάποιος μια εφημερίδα. Γιατί να μας αγοράσει αλλιώς; Για να μάθει αν έγινε σεισμός στην Ταγκανίκα; Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια εκδόθηκαν εφημερίδες στην Καρδίτσα που είχαν μέχρι και 48 σελίδες κάθε μέρα. Αποτέλεσμα; Έκλεισαν ή χρεοκόπησαν... Τι νόμισαν δηλαδή κάποιοι ότι ο κόσμος θέλει να του δίνεις ένα σκασμό ειδήσεις που όμως του είναι αδιάφορες; Μόνο οι ψαράδες ενδιαφέρονται να έχουν οι εφημερίδες πολλές σελίδες για να τυλίγουν τα ψάρια. Οι περισσότεροι αναγνώστες αφιερώνουν ελάχιστο χρόνο στο διάβασμα μιας εφημερίδας και διαβάζουν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και άρθρα γνώμης. Τα υπόλοιπα, τζάμπα είναι τζάμπα χαρτί και είναι και ακριβό το άτιμο... Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ποτέ δεν ξεπέρασε τις 24 σελίδες. Φτάνουν και περισσεύουν...

Η χρονιά που μπαίνει θα είναι πολύ δύσκολη. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και πάλι τα όποια προβλήματα και να παραμείνουμε ζωντανοί. Χωρίς όμως την δική σας στήριξη δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε. Η δύναμή μας είστε εσείς. Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται 13 ολόκληρα χρόνια τώρα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ