Η αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ν.Δ.

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 09:26

Γράφει ο Νίκος Μιχαλάκης, Ιατρός – πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Πέρασε ένας χρόνος από την αρχή της Πανδημίας και δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Υπάρχει στο λαό μας δικαιολογημένη κόπωση, αβεβαιότητα, κακή ψυχολογία και αγανάκτηση.

Η κυβέρνηση, αντί να ηρεμίσει την τεταμένη κατάσταση, επιλέγει να κυβερνά με διχαστικές πρακτικές, αλαζονεία, αυταρχισμό και συνεχή καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών. Επιλέγει αυτό τον τρόπο, γιατί έχει αποτύχει πλήρως να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση εμμένοντας στις αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της. Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όρια του. Δεν επαρκεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και οι ΜΕΘ έχουν σχεδόν καταληφθεί. Οι περισσότερες κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία έχουν γίνει covid -19 και τα νοσοκομεία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρόνια περιστατικά.

Ταυτόχρονα, στο πεδίο της οικονομίας η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία και η φτώχια αυξάνεται ενώ η ανασφάλεια, για το αύριο είναι τα κυρίαρχα προβλήματα της κοινωνίας.

Στη Βουλή η κυβέρνηση νομοθετεί, χωρίς την διαβούλευση των φορέων, με πολλές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και νομοσχέδια υπέρ των επιχειρηματικών κύκλων που την στηρίζουν .

Οι επιχορηγήσεις με δημόσιο χρήμα των ΜΜΕ, όχι όλων, «βάζουν πλάτη» στις κυβερνητικές πολιτικές , που στόχο έχουν να παραμορφώνουν την πραγματικότητα ή όπου μπορούν να την αποκρύπτουν.

Αυτή η πολιτική πρέπει να τελειώσει.

Ο δημοκρατικός κόσμος δεν θα ανεχθεί αυτόν τον αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο κατήφορο, που γυρίζει την χώρα πολλές δεκαετίες πίσω.

Ο τόπος χρειάζεται πολιτικές που αποσκοπούν στην εμβάθυνση της δημοκρατίας , σε περισσότερο κοινωνικό κράτος και μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.

#PressGreece

#ΘΕΣΣΑΛΙΑ

#ΑΠΟΨΕΙΣ