Τι Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ, θέλουμε…

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 09:16

Της Αθηνάς Παπανικολάου, Ιατρού Μαιευτήρα – Χειρ. Γυναικολόγου

Είναι καιρός για κάτι άλλο στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Καρδίτσα!!!

Τα σχήματα και τα πρόσωπα που φιλοδοξούν να συντονίσουν τις τοπικές κοινωνίες, πρέπει να είναι ακηδεμόνευτα, να διακρίνονται για τη προωθημένη σκέψη, το ήθος τους, την αξιοπιστία και την ανιδιοτέλειά τους και να εκφράζουν την διαφάνεια στις πράξεις τους.

Την κρίσιμη αυτή περίοδο, έχουν και μια επί πλέον αποστολή. Να «εκπαιδεύσουν» τους πολίτες να συμμετέχουν στις κομματικές διαδικασίες. Η συμμετοχή της κοινωνίας, είναι περισσότερο αναγκαία, από κάθε άλλη φορά. Οι τοπικές κοινωνίες χρειάζονται αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας τους, διαφάνεια και άμεση δημοκρατία! Ο φίλος και το μέλος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενημερώνεται, να συμμετέχει και να εκφράζεται για τα δρώμενα του τόπου του!

Αυτό είναι το διακύβευμα του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη για ένα άλλο δρόμο στα κομματικά πράγματα του ΠΑΣΟΚ στη Καρδίτσα και στην Ελλάδα γενικότερα. Ένα δρόμο που μέσα από την αυτοοργάνωσή του, να εκφράζει ήθος, σωστές συμπεριφορές, γνώση και πρωτοβουλίες για ανατροπές, μακριά από τις λογικές του φθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Μέλημα της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, που θα προκύψει από τις διαδικασίες της 8ης Μαίου, πρέπει να είναι και η τοπική παραγωγική ανασυγκρότηση, "πατώντας" σε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, που να στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής! Φυσικά όλα αυτά, δεν είναι ζητήματα ενός ανθρώπου ή μιας Νομαρχιακής Επιτροπής. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να απασχολούν τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες, απλά η Νομαρχιακή Επιτροπή θα πρέπει να μεριμνά, να συντονίζει και να παροτρύνει δίνοντας το έναυσμα, των προσπαθειών αυτών.

Όλα χρειάζονται προσπάθεια, πρόγραμμα, στόχους, ανατρεπτικές πολιτικές και προπάντων συλλογική έμπνευση. Αυτό επιτάσσει η συμμετοχική δημοκρατία, που μόνο οι κοινωνίες και οι οργανώσεις που "σκέφτονται" και λειτουργούν συλλογικά και ακηδεμόνευτα, μπορούν να πετύχουν...

Δηλώνω παρών στη νέα αυτή προσπάθεια και καταθέτω την υποψηφιότητά μου για την Νομαρχιακή Επιτροπή, έχοντας ως μοναδικό στόχο να υπηρετήσω με διαφάνεια, αξιοκρατία, ευαισθησία και δημιουργικότητα τις διαχρονικές αξίες του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης, μακριά από μηχανισμούς και στεγανά που μας ταλαιπώρησαν όλα αυτά τα χρόνια.