Νεστορίδης: Συγκλονίζει τραγουδώντας το «Και σαν τον Νεστορίδη κανένας δε θα βγει» ο 93χρονος θρύλος της ΑΕΚ

  • Κατηγορία: ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 14:48

Η ιστορία πίσω από το τραγούδι που έγραψε ο Βαγγέλης Περπινιάδης

Ο θρυλικός Κώστας Νεστορίδης, «σημαία» της ΑΕΚ και ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν ποτέ στην Ελλάδα τραγουδάει το «Και σαν τον Νεστορίδη κανένας δε θα βγει, να λέει πως η μπάλα εκεί θα καρφωθεί» , τραγούδι που έγραψε ο Βαγγέλης Περπινιάδης για τον «Νέστορα».

Η ιστορία του τραγουδιού

«Και σαν τον Νεστορίδη κανένας δε θα βγει, να λέει πως η μπάλα εκεί θα καρφωθεί», λέει ο στίχος του τραγουδιού που κρύβει πίσω του μια αληθινή ιστορία.

Στις 10 Ιανουαρίου 1960 στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Την παραμονή του αγώνα, ο «Νέστορας είχε δώσει συνέντευξη στην «Αθλητική Ηχώ» και είχε προβλέψει ότι θα σκόραρε σε βάρος του Ολυμπιακού και ότι θα έστελνε την μπάλα σε συγκεκριμένο σημείο! 

Ο Νεστορίδης σκόραρε στη γωνία που είχε πει και μάλιστα στον τεράστιο Σάββα Θεοδωρίδη. Η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 και η ιστορία έγινε τραγούδι!

Μιλώντας για την ιστορία του τραγουδιού ο Νεστορίδης είχε σημειώσει: «Να, τώρα έπεσε το μάτι μου σε μια φωτογραφία στον τοίχο που είμαι με τον Σάββα Θεοδωρίδη. Έπαιζε ΑΕΚ- Ολυμπιακός και μας είχαν πάει την προηγούμενη μέρα στο γήπεδο για φωτογραφίες. Και του λέω του Σάββα «κοίτα τη γωνία εκεί ψηλά, εκεί θα σου το στείλω». Τα έχασε ο Σάββας. Με έπιασε ο φακός να του δείχνω τη γωνία. Και έτσι έγινε, εκεί του το έβαλα. Και βγήκε το τραγούδι, ολόκληρο τραγούδι, που έλεγε «Σαν τον Νεστορίδη κανένας δεν θα βγει, να λέει πως η μπάλα εκεί θα καρφωθεί»!

Ποιος είναι ο Κώστας Νεστορίδης

Ο Κώστας Νεστορίδης που γεννήθηκε το 1930 έκανε σπουδαία καριέρα στη δεκαετία του '60 στην ΑΕΚ και στην Εθνική Ελλάδας. Το 1960 ήταν πρώτος σκόρερ στην Α' εθνική με 33 γκολ!  Τεράστιος γκολτζής.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και είχε συγκλονίσει η εικόνα του στα εγκαίνια της OPAP Arena όπου και μπήκε με καροτσάκι στο γήπεδο.

Το 2022 είχε κολλήσει covid-19 και είχε προσπαθήσει να ... δραπετεύσει από το νοσοκομείο.