Ποιοι θα είναι οι τέσσερις συν μία, χωρικοί αντιπεριφερειάρχες της νέας διοίκησης Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας;

  • Κατηγορία: ΛΑΡΙΣΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 19:27

Με τη Θεσσαλία να μετρά αναρίθμητες ανοιχτές «πληγές», όπως τις χαρακτήρισε ο νικητής των πρόσφατων περιφερειακών εκλογών Δημήτρης Κουρέτας, το ενδιαφέρον εύλογα εστιάζεται στην επόμενη ημέρα, μετά τα 13 χρόνια του Κώστα Αγοραστού, αλλά και στα πρόσωπα που θα κληθούν να διοικήσουν δίπλα στον Πελοποννήσιο ακαδημαϊκό.

Σε ότι αφορά τους τέσσερις επικεφαλής των περιφερειακών ενοτήτων, ή αλλιώς χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, όλα δείχνουν ότι προσανατολίζεται στην ασφαλή επιλογή των πρώτων σε σταυρούς σε κάθε περιοχή, ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο τις εσωτερικές τριβές που εύλογα θα δημιουργηθούν κατά την κατανομή των αξιωμάτων.

Στη Λάρισα θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο κ. Κουρέτας θα εμπιστευθεί τη θέση στον άνθρωπο που «έτρεξε» όσο κανείς άλλος σ’ αυτή την προεκλογική καμπάνια και που έκανε ρεκόρ ψήφων λαμβάνοντας σχεδόν 11.000 σταυρούς. Ο λόγος για την Λαρισαία δικηγόρο κ. Μαρία Γαλλιού.

Εξίσου γυναίκες, αλλά και δικηγόροι (!) αναμένεται να είναι χωρικοί περιφερειάρχες τόσο σε Μαγνησία, η κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, όσο και στα Τρίκαλα η κ. Χρύσα Ντιντή.

Στην Καρδίτσα, εκτιμάται πως τη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη θα λάβει ο πρώην αντινομάρχης, κ. Κώστας Τέλιος, ενώ δεν αποκλείεται ο κ. Κουρέτας σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, να δημιουργήσει χωρική αντιπεριφέρεια Σποράδων, τοποθετώντας την κ. Αμαλία Γραββάνη.

Πηγή: onlarissa.gr