Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΥΑ ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ.Θανάσης Μαμάκος

  • Κατηγορία: ΛΑΡΙΣΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 15:10

«Μέσα από τον δημόσιο χαρακτήρα των ΔΕΥΑ, όλοι μαζί διασφαλίζουμε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα», τονίζει ο κ.Θανάσης Μαμάκος

Στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο της συγκρότησης σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 4 Απριλίου, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι το νέο Δ.Σ. προέκυψε από τις αρχαιρεσίες στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α στα Χανιά, στις 22 Μαρτίου 2024.

«Η διαχείριση ενός δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, όπως είναι το νερό, από τις Δ.Ε.Υ.Α. από μόνη της είναι αρκετή για να αποδεικνύει τη σημασία αυτών των επιχειρήσεων. Σε κάθε περίπτωση, δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης ούτε για το ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό ούτε για την αναγκαιότητα ύπαρξης των ΔΕΥΑ σε ολόκληρη τη χώρα, με την υπάρχουσα μορφή.

Ως πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας, της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης και με αδιαμφισβήτητο κοινωνικό έργο, επιθυμώ να συμβάλω δημιουργικά, μέσω της  Ε.∆.Ε.Υ.Α. για τη συνέχιση της προσπάθειας, ώστε να κρατηθούν σε υψηλά standards οι δημοτικές μας επιχειρήσεις, να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, συνεχίζοντας την προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους δημότες μας. Όλοι μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε, μέσα από το δημόσιο χαρακτήρα των Δ.Ε.Υ.Α., ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα», τονίζει ο κ.Μαμάκος, με αφορμή την εκλογή του στο Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ.

Η νέα διοίκηση της ΕΔΕΥΑ 

Το νέο Δ.Σ. προέβη σε κατανομή αξιωμάτων ως εξής:

Πρόεδρος: Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης

Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Μαμάκος, Δήμαρχος Λαρισαίων

Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχος Χανίων

Γεν. Γραμματέας: Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, Δήμαρχος Ηράκλειας

Ταμίας: Βαρβάρα Μητλιάγκα, Δήμαρχος Σερρών.

Επίσης, συγκροτήθηκε σε σώμα η Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Δ.Ε.Υ.Α με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλο.