×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί φάκελοςPath: /home/www/slumdg16/alithianews.gr/www/cache/widgetkit

Η κακοκαιρία χτυπάει και πάλι τον Βόλο με σφοδρότητα – Απαγόρευση κυκλοφορίας

  • Κατηγορία: ΜΑΓΝΗΣΙΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 20:52

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και είναι πολύ πιθανό να ξεχειλίσει, όπως την προηγούμενη φορά

Μεγάλα ύψη βροχές για μια ακόμα φορά στον Βόλο, από την κακοκαιρία «Elias» 

Μετά την κακοκαιρία «Daniel», και η κακοκαιρία «Elias» σαρώνει το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, με τη βροχή να είναι καταρρακτώδης. Μέσω του 112 οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους· ήδη στα προάστια έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και σπίτια στο Παλαιό Λιμεναρχείο, στην Παπαδιαμάντη, στη 2ας Νοεμβρίου και στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και είναι πολύ πιθανό να ξεχειλίσει, όπως την προηγούμενη φορά. Ο δε Ξηριάς απειλεί το Νέο Δέλτα και το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες».

Στην Αγριά έχει διακοπεί η κίνηση στην παραλιακή λεωφόρο, μιας και το νερό έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά, παρά το γεγονός ότι στο ρέμα που υπάρχει στην περιοχή επιχειρούν διαρκώς συνεργεία με εκσκαφείς.

Πάνω από τον Βόλο, στο Πήλιο όπου και πολλά προάστια της πόλης, η βροχή είναι επίσης πολύ έντονη που συνοδεύεται από αστραπές και κεραυνούς· τα νερά κατεβαίνουν με τεράστια δύναμη και απειλούν να σαρώσουν τα πάντα.

Στο Νότιο Πήλιο διακόπηκε η κυκλοφορία στο δρόμο που συνδέει τη Μηλίνα με το Τρίκερι, όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από τον Ριζόμυλο προς τα Κανάλια.

«Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

Ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν έναν πραγματικό τιτάνιο αγώνα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου.

Με απόφαση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου δεν έχει επανέλθει στην κανονικότητα· με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία το νερό παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, με εξαίρεση τις Αλυκές και τις τοπικές κοινότητες Ανακασιάς, Αγίου Ονουφρίου, ‘Ανω Βόλου, Πορταριάς, Άλλης Μεριάς, Κατωχωρίου, Σταγιατών και Φυτόκου.

pontosnews.gr