Μάκης Βορίδης από Βόλο: “Η κυβέρνηση έχει ως αντίπαλό της τα προβλήματα “

  • Κατηγορία: ΜΑΓΝΗΣΙΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 10:54

Η κυβέρνηση έχει ως αντίπαλό της τα προβλήματα, δήλωσε από τον Βόλο, όπου βρέθηκε χθες στο πλαίσιο εκδήλωσης κοπής πίτας της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, ο Βουλευτής Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ερώτηση για το γεγονός ότι με αφορμή τα προβλήματα στην αντιπολίτευση κινείται χωρίς “αντίπαλο” ότι “Η κυβέρνηση έχει αντίπαλό της τα προβλήματα και αυτά είναι που την πιέζουν. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ασχοληθούμε με τα θέματα ακρίβειας, επειδή δεν έχουμε αντιπολίτευση ή δεν θα προχωρήσουμε το μεταρρυθμιστικό έργο που έχουμε να κάνουμε. Ψηφίσαμε την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, στις 7-8 Μαρτίου θα ψηφίσουμε τα μη κρατικά Πανεπιστήμια – επομένως έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε σε όλα τα επίπεδα.
Αυτό είναι το οποίο γειώνει την κυβέρνηση με την αντικειμενική κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα και αυτή είναι η δουλειά που έχουμε να κάνουμε”.


Όσον αφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις ο υπουργός επισκέφτηκε το μπλόκο του Αλμυρού κι ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες, ημέρα και τόπο συνάντησης με τους αγρότες της Θεσσαλίας. “Τα θέματα των αγροτών τα συζητάμε και θα συνεχίσουμε να συζητάμε με ιδιαίτερη έμφαση και ευαισθησία στα ζητήματα της Θεσσαλίας, γιατί υπάρχουν περιοχές στις οποίες και οι παραγωγοί έχουν δοκιμαστεί. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, βοηθάνε τον πρωθυπουργό στην επαναδιαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και σε αυτό το κομμάτι έχουμε στρατηγική συμφωνία με τους αγρότες, γιατί η αλήθεια είναι ότι η ΚΑΠ διαμορφώθηκε κάτω από την πίεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πράσινη μετάβαση και αυτό είναι που οδήγησε σε έναν συμβιβασμό», σημείωσε.
Μάλιστα συμπλήρωσε ότι “τώρα ωριμάζει η Ευρώπη για να ξαναδούμε αυτόν τον συμβιβασμό, που ήταν πολύ φιλόδοξος και απαιτητικός και έχει επιβαρύνει σημαντικά τους παραγωγούς σε ολόκληρη την Ευρώπη και μας βοηθάει και ενισχύει την προσπάθεια του πρωθυπουργού”
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου αναφέρθηκε στη συναντήσεις που είχε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλία και όπως δήλωσε “Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τα προβλήματα που απηχούν στη νέα γενιά. Από το πρωί που βρίσκομαι στη Θεσσαλία μιλάω με νέους αγρότες και φοιτητές για ζητήματα της νέας γενιάς για τους νέους αγρότες που αγκάλιασαν την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και της πραγματικής πλειοψηφίας φοιτητών που θέλουν μία ακαδημαϊκή κανονικότητα απέναντι σε μπάχαλα και ανθρώπους που καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια. Αφουγκραζόμαστε καθημερινά τα προβλήματα και είμαστε στο πλευρό των νέων”.