Η αγάπη και η αλληλεγγύη ανθίζουν στις λάσπες!

  • Κατηγορία: ΤΡΙΚΑΛΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 09:29

Ο Σάκης δεν πίστευε στα μάτια του. «Θα έρθουν 10 άτομα και θα σε βοηθήσουν.

Θα το καθαρίσουμε το σπίτι, μη στενοχωριέσαι», του είχαν πει. Εκείνος δεν το πίστευε. Κι όμως!

Μια οργανωμένη και εξοπλισμένη ομάδα εθελοντών, Μάρτυρες του Ιεχωβά, έσπευσαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία Ντάνιελ στον Κλοκοτό Τρικάλων αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Πρώτα ανέλαβαν να καθαρίσουν το σπίτι της μητέ-ρας του και μετά επιμελήθηκαν το δικό του. Δεν είχε καμία σημασία ότι ο ίδιος δεν είναι Μάρτυ-ρας του Ιεχωβά.

Συγκινημένος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την προσφορά τους.

Μόλις άνοιξαν οι δρόμοι στις πλημμυρισμένες περιοχές, εκατοντάδες εθελοντές από την κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα προμηθεύτηκαν με δικά τους έξοδα τον κατάλληλο εξοπλισμό και έπιασαν δουλειά για τον καθαρισμό κατοικιών που είχαν γεμί-σει λασπόνερα. Επιδιόρθωσαν κατεστραμμένα τμήματα σπιτιών και πρόσφεραν τη βοήθειά τους τόσο σε ομοπίστους τους όσο και σε άλλους γείτονες.

Αρκετοί Μάρτυρες άνοιξαν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν συγχωριανούς τους που έμειναν άστεγοι. Παράλληλα, τοπικές κοινότητες Μαρτύρων εντός και εκτός Θεσσαλίας οργάνωσαν την αποστολή βασικών ειδών πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές.

Συνολικά, περισσότεροι από 400 Μάρτυρες συμμετείχαν εθελοντικά σε εργασίες αποκατάστασης στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας.

Μαζί με όλους όσους ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ανακούφιση στους πληγέντες έδειξαν ότι η αγάπη και η αλληλεγγύη ανθίζουν ακόμη και μέσα στις λάσπες!