Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Μανιταριών στη Λίμνη Πλαστήρα

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 11:17

Μια γιορτή εξερεύνησης και γευσιγνωσίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη Κυριακή 2 Απριλίου όσοι βρέθηκαν στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.

Αν και ο καιρός στην αρχή ήταν άστατος, τίποτα  δεν εμπόδισε τους λάτρεις των μανιταριών να συμμετέχουν στη εξερεύνηση προς αναζήτηση των μανιταριών και στη γιορτή που ακολούθησε.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο ο σύλλογος νέων Νεοχωρίου και οι μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας.

Η μέρα ξεκίνησε με τη συγκέντρωση των συμμετεχόντων στο Βοτανικό Κήπο του Νεοχωρίου στις 9:00 πμ. Ακολούθησε εξόρμηση στη φύση για την αναγνώριση και τη συλλογή εδώδιμων  μανιταριών με έμπειρους Συλλέκτες του Συλλόγου Μανιταρόφιλων και τους λάτρεις του μανιταριού.

Έπειτα και με τη βοήθεια του καιρού, συγκεντρώθηκαν όλοι γύρω στη 13:00μμ.  στο ανοιχτό Θέατρο Περιβαλλοντικού Κέντρου Νεοχωρίου όπου έμπειρα μέλη των Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας μοιράστηκαν τις γνώσεις τους για τα μανιτάρια με το κοινό, ενώ υπήρξαν και δείγματα για τη καλύτερη κατανόηση και εισαγωγή στη φιλοσοφία των καρπών της γης.

Στη συνέχεια, προσφέρθηκαν από τους οργανωτές και τους εθελοντές του Συλλόγου Νέων  Νεοχωρίου εδέσματα με βάση τα μανιτάρια όπως Μανιταρόσουπα, Μανιταρόπιτα αλλά μκαι μαγειρευτά μανιτάρια με διάφορους τρόπους από τον γνωστό μάγειρα Φώτη Παρασκευαιδη.

Το μουσικό κομμάτι της γιορτής το επιμελήθηκε, ο γνωστός DJ και Παραγωγός George Ntemos.